واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معلوليت، هزار درد و يك دنيا آرزو
براي تو كه ويلچر نشيني مي نويسم، براي تو كه عمرت را در تختهاي بيمارستان سپري كردي، تو كه حتي قادر به تكلم نيستي و فقط چشمانت باغ آرزوهايت را نشان مي دهد...
براي تو مي نويسم كه مطمئن باشي از دل نخواهي رفت. نگاهت دنياي آرزو را تداعي مي كند، آرزوهايي كه معلوليت را به كنج عزلت مي سپارد و باز نگاهت به 100 زبان مي گويد "معلوليت هزار درد است و يك دنيا آرزو".
براي تو مي نويسم تا بداني اگر روزي كه به آسايشگاه پاي نهادي، لحظه اي غم فراموش شدگي را در دل پروراندي، اما هيچگاه فراموش نشدي و هميشه بودند كساني كه به تو مي انديشيدند و غم تو را داشتند.
معلوليت انواع مختلفي دارد و در اين ميان شرايط براي توانجويان ذهني و حركتي بسيار سخت تر است، در مواردي خانواده ها چنين توانجويي را فراموش مي كنند، به دليل ضعف فرهنگي او را از جامعه دور نگه مي دارند و آسمانش مي شود سقف خانه و دنيايش، تختي كه روي آن آرميده است.
واقعا براي توانجوي ذهني و حركتي كه روي تخت آرميده و قادر به تلكم و ارتباط با دنياي اطراف نيست، چه مي توان كرد؟ آيا بايد او را ناديده گرفت؟ آيا بايد تنها به خوراك و پوشاكي برايش بسنده كرد و كنج اتاقكي محبوسش كرد؟
البته در بسياري مواقع خانواده هاي اين توانجويان، خود نيز به دلايلي چون ضعف آموزش و نداشتن توان مالي، از نگهداري توانجو مستاصل مي شوند و چاره اي جز يافتن مكاني براي نگهداري توانجويان ندارند تا بلكه با سپردن توانجو به اين مراكز، باري از غم جانكاه خود بردارند.
موسسه توانبخشي خيريه "بقيه الله" يكي از اين مراكز است. مكاني كه ظرفيت نگهداري 50 توانجوي ذهني و حركتي را دارد، اما هم اكنون 40 توانجوي مرد بالاي 14 سال در آن نگهداري مي شود.
اين آسايشگاه خيريه در منطقه ساوجبلاغ در جنوب غربي تهران در سال 1382 با دريافت مجوز از سازمان بهزيستي كشور فعاليت رسمي خود را آغاز كرد.
"ارسلان حكيم زاده" مدير آسايشگاه خيريه توانجويان "بقيه الله" به خبرنگار اجتماعي ايرنا گفت: توانجويان در اين آسايشگاه بسته به نيازهاي درماني و دارويي خود، با دستگاههاي فيزيوتراپي و هيدروتراپي - آب درماني - تحت درمان قرار مي گيرند.
وي افزود: برخي توانجوياني كه آموزش پذير باشند، تحت آموزش و گفتار درماني قرار مي گيرند و خانواده هاي آنان نيز از مشاوره هاي حمايتي و توانبخشي اجتماعي برخوردار مي شوند.
مدير آسايشگاه خيريه "بقيه الله" گفت: بهزيستي استان تهران حدود 10 تا 15 درصد از هزينه هاي نگهداري توانجويان را پرداخت مي كند، اما بقيه هزينه هاي اين مركز خدماتي از محل كمك هاي خيريه تامين مي شود.
"حكيم زاده" با اشاره به بخشي از فعاليت هاي آسايشگاه خيريه "بقيه الله" اظهار داشت: در اين مركز درماني برخي از توانجويان كه سال ها نااميد از درمان بوده اند، به وسيله دستگاه هاي فيزيوتراپي و هيدروتراپي - آب درماني - تا حد قابل توجهي درمان شده اند.
وي افزود: در اين مركز توانجوياني بوده اند كه نمي توانستند هيچيك از حركاتي عادي رفتاري را انجام دهند، اما در نتيجه خدمات درماني مركز توانبخشي "بقيه الله" اكنون مي توانند كفش به پا كنند، راه بروند. لباس بپوشند، غذا بخورند و حتي نقاشي كنند و با دنياي پيراموني خود بهتر آشنا شوند.
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]