واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: اگر شما با مراجعه به پزشک و انجام آزمايشات مختلف، متوجه شده ايد که به بيماري سرطان کبد مبتلا هستيد، از هر سلاحي که بتوانيد، براي مبارزه با اين بيماري کمک خواهيد گرفت.
يکي از اين سلاح هاي درماني، رژيم غذايي مي باشد.
با اين که هيچ رژيم غذايي اي به شما قول نمي دهد که کاملا مداوا شويد، اما اين برنامه ي تغذيه اي مي تواند به شما کمک کند تا شانس تان را براي مبارزه با اين بيماري بالا ببريد.
غذاها و نوشيدني هايي که براي مبارزه با سرطان کبد بايد مصرف نماييد:
7 تا 9 واحد ميوه و سبزيجات تازه در روز بخوريد:
برنامه ي غذايي روزانه تان را با ميوه و سبزيجات تازه پُر کنيد، مخصوصاً آن هايي که سرشار از آنتي اکسيدان ها، ويتامين c و ويتامين هاي گروه b هستند.
برخي مطالعات نشان داده است که افرادي که سبزيجات زرد و نارنجي (مانند کدو مسما، سيب زميني شيرين و...) و سبزيجات چليپايي مانند کلم بروکلي را بيشتر مصرف مي کنند، شيوع سرطان کبد به طور قابل توجهي در آن ها کمتر از کساني است که اين سبزيجات را به طور منظم مصرف نمي کنند.
شير و ماست:
يک مطالعه که توسط دکتر "رناتو تالاميني" در انستيتو ملي تومور انجام شده است نشان داد که هم نوشيدن شير و هم خوردن ماست، هر دو موجب کاهش احتمال پيشرفت سرطان کبد و افزايش احتمال بهبودي اين سرطان شدند.
گوشت سفيد:
در مطالعات علمي زيادي نشان داده شده است که مصرف گوشت سفيد به جاي گوشت قرمز به بدن شما کمک مي کند تا با سرطان کبد بجنگيد.
چاي:
همه ي چاي ها داراي آنتي اکسيدان هستند، اما چاي سبز به طور مشخص نقش خاصي را در مبارزه با سرطان ايفا مي کند.
غذاهاي غني از فيبر:
کابينت هاي آشپزخانه تان را پر از غلات و فرآورده هاي غني از فيبرحبوبات و لوبياها از فراورده هاي غني از فيبر هستند که مي توانيد از آن ها براي مبارزه با سرطان کبد استفاده کنيد. نماييد. جوي دو سر،
آب انار:
اين آبميوه يکي از گزينه هاي مورد مطالعه در بيشتر طرح هاي تحقيقاتي پيشگيري از انواع سرطان مي باشد. مشخص شده است که آب انار براي پيشگيري از سرطان کبد نيز، بسيار مفيد و کارا مي باشد.
روغن زيتون:
وقتي که مي خواهيد از روغن ها استفاده کنيد، از روغن زيتون بهره ببريد. با اين که قرار است دريافت چربي رژيم غذايي تان را کاهش دهيد، اما مصرف مقدار کمي از روغن زيتون براي پيشگيري از پيشرفت سرطان کبد بهترين انتخاب است.
ماهي پخته يا کبابي:
ماهي ها، چربي هاي سالمي را براي بدن فراهم مي کنند که سرطان کبد را بدتر نمي کند. در ضمن ماهي يک منبع خيلي خوب پروتئيني، براي آن هايي است که از بابت سرطان نگران هستند.
غذاهايي که بايد از خوردن آن ها پرهيز کنيد:
چربي هاي اشباع و حيواني:
تا آن جايي که براي تان امکان دارد از اين چربي ها دوري کنيد. اين دو نوع چربي مشکلات شما را در مبارزه با سرطان بيشتر و اوضاع را بدتر مي کنند.
بهترين کار اين است که غذاهاي سرخ شده را به طور کلي از برنامه ي غذايي تان دور کنيد.
گوشت قرمز:
مصرف گوشت قرمز را به يک بار در هفته محدود کنيد.
الکل:
با اين که هيچ کس در هيچ شرايطي نبايد الکل بنوشد، اما بايد متذکر شوم که اين بيماران با نوشيدن الکل در معرض خطر بيشتري هستند.
تغييرات لازم در روش زندگي براي پيشگيري از سرطان کبد:
ورزش کردن و نگهداشتن bmi در محدوده ي طبيعي و سلامت:
احتمال ابتلا به سرطان کبد در افرادي که نمايه ي توده ي بدني شان در محدوده ي سلامتي است، خيلي کمتر از افرادي است که bmi شان در محدوده اضافه وزن و چاقي است. بنابراين ورزش کنيد، حتي اگر در حد يک پياده روي ساده باشد و کالري دريافتي تان را محدود نماييد.
مکمل هاي ويتامين c، ويتامين e و سلنيوم را دريافت نماييد:
مطالعات علمي زيادي وجود دارند که نشان مي دهند مصرف اين مکمل ها نقش عظيمي را در پيشگيري از پيشرفت سرطان کبد ايفا مي کنند.
سيگار کشيدن را ترک کنيد:
مطالعات نشان داده است که سيگار کشيدن مخصوصاً اگر همراه با نوشيدن الکل باشد، مي تواند سرطان کبد را بدتر کند.
مريم مراديان نيري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 240]