تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر لحظه ای که بر فرزند آدم بگذرد و او به یاد خدا نباشد روز قیامت حسرتش را خواهد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816941819




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تحول در نظام مالياتي كشور آغاز شد


واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: تحول در نظام مالياتي كشور آغاز شد
عرب مازار :تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: رئيس سازمان امور مالياتى با بيان اينكه اول مهر امسال ، اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده كليد خورده است ، گفت : طرح تحول اقتصادي دولت در حزوه مالياتي اغاز شد.


به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، "على اكبر عرب مازار" افزود : با اجراى ماليات بر ارزش افزوده ، در هر مرحله از زنجيره واردات، توليد، توزيع يا صادرات، مبادلات اقتصادى و حركت پول و سرمايه شفاف خواهد شد و با ايجاد امنيت اقتصادى، موجب تشويق سرمايه گذارى، توليد و صادرات مي شود و اقتصاد زيرزمينى ، اشكار مي شود.

معاون وزير اقتصاد گفت : ماليت بر ارزش افزوده در بيش از 140 كشور اجرا مي شود و كشورهاى حاشيه خليج فارس كه عمدتاً نيازى به دريافت ماليات نمى بينند، درصدد اجراى اين قانون هستند.

وي افزود : اجراي اين قانون به تحقق برنامه هاى تحول اقتصادى دولت به ويژه در حوزه ماليات كمك مي كند و نظم نوينى در نظام اقتصادى كشور و تغيير و تحول جديدي در نظام مالياتى مستقر مي شود.

عرب مازار تاكيد كرد : ماليات بر ارزش افزوده در سراسر كشور علاوه بر منافع درآمدى براى دولت ، پيامدها و آثار مثبت بسيارى به ويژه در بخش هاى زيربنايى و ناپيداى اقتصاد كشور دارد و گامى مؤثر به سوى استقرار نظام مالياتى پويا، سالم، شفاف و عادلانه در كشور برداشته مي شود.

وي گفت: امروز نظام جهانى، اجراى ماليات بر ارزش افزوده در كشورها را نشانه شفافيت و مبارزه با پولشويى در كشورها ارزيابي كرده است و سازمان تجارت جهانى(WTO) اجراى اين قانون در كشور ها را جزو شرايط پيوستن به اين سازمان قرار داده است.

عرب مازار ايجاد شفافيت در مبادلات اقتصادى، برقرارى نظم و انضباط در نظام مالى، تقويت پايه هاى استقلال اقتصادى كشور، برقرارى عدالت اجتماعى و كاهش مفاسد اقتصادى، را از منافع و دستاوردهاي مورد انتظار اجراى نظام ماليات برارزش افزوده بيان كرد.

وي تاكيد كرد : اين نظام مالياتى، تحول عميقى در جهت تحقق اهداف سند چشم انداز و اجراى سياست هاى كلى اصل 44 ايجاد مي كند و يكى از اساسى ترين طرح ها براى ايجاد برنامه تحول اقتصادى در كشور نيز محسوب مي شود.

عرب مازار گفت: مردم با نوع و مقدار مصرف خود، ميزان ماليات خود را تعيين خواهند كرد كه نزديكترين نوع نظام مالياتى به عدالت است و نگاه جديدى به مقوله مصرف در كشور ايجاد مي كند و باعث نهادينه سازى فرهنگ درست مصرف مي شود.

وي افزود : ماليات بر ازرش افزوده كاملاً متكى بر شيوه خوداظهارى و خود كنترلى است و متخلفان احتمالى، قبل از اينكه در دستگاه مالياتى بازخواست شوند، در جريان فعاليت اقتصادى خود و در زنجيره هاى بعدى توليد، توزيع يا صادرات، متضرر خواهند شد.

شفاف سازي تدريجي مبادلات اقتصادي از دستاوردهاي قانون ماليات بر ارزش افزوده است كه به دليل ويژگي خودكنترلي اين ماليات و قابليت رديابي معاملات در زنجيره هاي واردات، توليد، توزيع، صادرات امكان پذير مي شود.

تشويق صادرات و حمايت از سرمايه گذاري و توليد ، دريافت ماليات بيشتر از آن دسته از افراد جامعه كه كالاها و خدمات لوكس و غيرضروري بيشتري را مصرف مي نمايند ، و افزايش مستقيم و غيرمستقيم ميزان درآمدهاي مالياتي و نسبت آن از كل درآمدهاي جاري دولت هم از مزيت هاي قانون ماليات هاي بر ارزش افزوده است.

از ماليات مضاعف بر مصرف محصول (يا خدمت) نهايي هم جلوگيري مي شود.

ماليات بر ارزش افزوده، مالياتي است كه همة عرضه كنندگان كالاها و خدمات به عنوان مؤديان اين نظام مالياتي بايد علاوه بر بهاي كالا يا خدمت عرضه شده به صورت درصدي از بهاي فروش كالاها يا خدمات، در زمان فروش از خريداران بگيرند و به صورت دوره اي (فصلي) به سازمان امور مالياتي كشور واريز كنند.

هر گونه ماليات بر ارزش افزوده پرداخت شده در زمان خريد توسط مؤديان اعم از واردكنندگان، توليدكنندگان، توزيع كنندگان، صادركنندگان كه در اين نظام مالياتي به عنوان عامل وصول و نه پرداخت كننده ماليات محسوب مي شوند، طلب ايشان از دولت محسوب، به صورت فصلي با سازمان امور مالياتي كشور تسويه مي

شود.

تسوية مطالبات مؤديان بابت ماليات هاي پرداختي ايشان در زمان خريد، يا از طريق كسر از مطالبات دريافتي از خريداران و يا از طريق استرداد توسط سازمان امور مالياتي كشور به انها صورت مي پذيرد.

بنا بر گزارش سازمان امور مالياتي كشور ، ماليات بر ارزش افزوده نوعي ماليات چند مرحله اي است كه در مراحل مختلف زنجيرة واردات، توليد، توزيع بر اساس درصدي از ارزش افزودة كالاهاي فروخته شده يا خدمات ارائه شده در هر مرحله در يافت مي شود.

البته ماليات پرداختي در هر مرحله از زنجيرة واردات، توليد، توزيع به عنصر مرحلة بعدي زنجيره انتقال مي يابد تا در نهايت ؛ مصرف كنندة نهايي پرداخت كند.

از ويژگي هاي قانون ماليات بر ارزش افزوده ؛ شامل حذف ماليات ها و عوارض موضوع قانون موسوم به تجميع عوارض است.

ماليات بر ارزش افزوده از نوع مصرفي- فصلي بودن دوره هاي مالياتي با امكان كاهش دوره براي مؤديان خاص (3 ماهه) - تك نرخي (با نرخ پايين 3 درصد = يك و نيم درصد ماليات + يك و نيم درصد عوارض) - نرخ ويژه و بالاتر براي دخانيات (15 درصد) و انواع سوخت (5 تا 30 درصد) هم از ويژگي هاي اين قانون مالياتي اعلام شده است.

همچنين گستردگي معافيت ها (با پوشش حدود 50 درصد سبد كالاهاي مصرفي خانوار و بيش از 70 درصد سبد كالاهاي مصرفي خانوار در پايين ترين دهك درآمدي)- اعمال نرخ صفر براي حمايت از صادرات- نرخ يكنواخت جرايم تأخير براي سازمان امور مالياتي (در مورد استرداد) و مؤديان (ماهيانه 2 درصد)- و امكان بهره برداري از خدمات حسابداران رسمي توسط سازمان امور مالياتي و بنگاه هاي اقتصادي هم از مختصات قانون ماليات برارزش افزوده است.

از آنجا كه واردات كالاها علاوه بر ارزش و حقوق گمركي مشمول اين ماليات نيز خواهد بود ، از توليد كنندة داخلي نيز حمايت مي شود.

انتهاي پيام//
 سه شنبه 2 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[مشاهده در: www.econews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن