واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شب ملكوتى شدن زمينيان
390087.jpg
ايران، سوگوار شهادت مولاى متقيان
گروه شهرستانها: به اعتقاد مردم مسلمان ايران، شب هاى قدر بهترين شب هاى برترين ماه خداوند است و نمره بندگى بندگان خدا در اين شب ها رقم مى خورد و خوشبخت آن كه بهترين نمره را در اين شب ها در كارنامه خود ثبت كند.
بنا به باورهاى دينى مسلمين و روايات مختلف، در شب هاى قدر همه امورات عالم اندازه گيرى مى شود و به تصويب حجت خدا در هر زمان مى رسد. دعا و استغفار در شب قدر، وظيفه دانسته شده است و رسول خدا صلى الله عليه و آله وسلم بر دعا در آن و طلب عافيت از خداوند تأكيد فرموده اند.
در تمام سال، شبى به خوبى و فضيلت شب قدر نمى رسد. اين شب، شب نزول قرآن، شب فرود آمدن ملائكه و روح نيز نام گرفته است.
عبادت در شب قدر برتر از عبادت هزار ماه است. در اين شب، مقدرات يك سال انسان ها و روزى ها، عمرها و امور ديگر مشخص مى شود.
با اين تفاسير كدام انسان عاقل و آينده نگرى است كه از فرصت بى نظير الهى استفاده نكند و از نعمت رحمت پروردگار در اين شب ها بهره نجويد.
درشب هايى كه قرآن كريم بر مسلمين نازل شده شمشير نفاق و نادانى بر فرق «قرآن ناطق» فرود مى آيد و پيكر مبارك مظهر عدل و رحمت در محراب عشق و بندگى غرق در خون مى شود.
و امروز در سرزمين ايران جايى كه مدال افتخار تشيع علوى بر سينه مردمش مى درخشد راز و نياز ليالى قدر با سوز و گداز عزادارى براى بنيانگذار ولايت در هم مى آميزد و شور و حال وصف ناپذيرى به جاى جاى ميهن اسلامى مى بخشد. جاى جاى ايران اسلامى در ۲ روز گذشته ، عزادار و سياهپوش بود.شهروندان و روستاييان سراسر كشور در ليالى پر فضيلت قدر و ايام ضربت تا شهادت مولاى متقيان على (ع) به عزادارى پرداختند. در اين ايام، روزه داران در هر كوى و برزن،با حضور در مساجد و برگزارى آيين هاى دعا و نيايش،ضمن طلب بهترين تقديرها براى خود و ساير مسلمانان، بر مصيبت شهادت اسطوره عدالت و تقوا گريستند.
مشهدالرضا در سوگ شهادت رنگ ماتم گرفت
مشهدالرضا در سوگ سالگرد شهادت اميرالمومنين على (ع) رنگ ماتم گرفت و يكپارچه عزادار شد.
ديروز سراسر مشهد با علم ها و بيرق ها و پرچم هاى سياه عزا نشان شده و در تمامى مساجد و تكايا و حسينيه ها مجالس عزادارى و نوحه خوانى در ماتم سالگرد شهادت مولود كعبه، نخستين شهيد محراب،برادر، وصى، جانشين رسول الله و امام اول شيعيان برپا بود.
پريشب نيز دردومين ليله القدر ماه مبارك رمضان، مردم مشهد با حضور در مساجد اين شهر به ويژه صحن هاى متعدد حرم مطهر رضوى اين شب پرشكوه را تا صبح به نيايش و عبادت و استغفار گذراندند و در سوگ شهادت مقتداى خود عزادارى كردند. در اين آيين، زائران و مجاوران حرم مطهر رضوى با خواندن دعاى جوشن كبير و بر سر گذاشتن قرآن، مراسم اين شب پرفيض را به انجام رساندند.
390000.jpg
در اين آيين، حجت الاسلام والمسلمين انصاريان با ذكر فضيلت هاى شب قدر و دعوت مردم به استفاده از فرصت هاى اين شب مبارك به بيان مناقب و فضايل امام على (ع) و نقش برجسته ايشان در تاريخ اسلام پرداخت.
در اين شب، ۶ هزارنفر از ايتام نيز توفيق باريابى برخوان كرامت رضوى را يافته و با اطعام در حرم مطهر امام رضا (ع)، اندوه خاطر را در غم از دست دادن پدر يتيمان اميرالمؤمنين على (ع) تسلا بخشيدند.
قم در سالروز شهادت امام على (ع) سياهپوش بود
همزمان با روز بيست و يكم ماه مبارك رمضان، سالروز شهادت مولى الموحدين حضرت على (ع) شهر قم يكپارچه سياه پوش و عزا دار بود. در شب هاى گذشته انبوه مردم قم و زائران حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) با تجمع دراين مكان مقدس و ديگر اماكن مذهبى از جمله مسجد مقدس جمكران با برگزارى مراسم ويژه شب احيا و سردادن نوحه در شهادت مظلومانه آن امام همام سوگوارى كردند.
مساجد، حسينيه ها، تكايا، دفاتر حضرات آيات عظام مراجع تقليد و صحن هاى حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س)، ميدان آستانه و خيابان هاى منتهى به حرم نيز مملو از جمعيتى بود كه براى برگزارى مراسم عزادارى و عرض تسليت شهادت امام اول خود به ساحت مقدس امام زمان(عج) سوگوار بودند.
از نخستين ساعات صبح ديروز نيز دسته هاى سينه زنى از نواحى مختلف شهر قم به سمت حرم مطهر فاطمه معصومه (س) حركت كرده و سخنرانان و مداحان با خطابه و مديحه سرايى گوشه اى از زندگى حضرت على (ع) را براى سوگواران بيان كردند.
مردم بر سر در مغازه ها، منازل، ادارت و نهادها بيرق هاى مشكى نصب و شهر را يكپارچه سياه پوش كرده بودند.
ديروز ظهر، حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س)پذيراى گروه كثيرى از زائران و شهروندان عزادار قم بود كه درقالب دسته هاى سينه زن وزنجيرزن براى عزادارى وعرض تسليت به حضرت معصومه (س) وارد حرم مطهر شدند.
مراسم شب هاى قدر در ۱۶۰۰ مسجد آذربايجان شرقى
مردم مسلمان و روزه دار آذربايجان شرقى نيز به مانند ديگر هموطنان خود در سراسر كشور به طور پرشور و گسترده در مراسم ويژه شب هاى قدر و شهادت اميرمومنان، على (ع) شركت كردند.
مردم استان آذربايجان شرقى و شهر تبريز نيز به عنوان خاستگاه تشيع علوى اهميت ويژه اى براى شب هاى قدر قائل بوده و به هر ترتيب در مراسم دعا و نيايش اين روز هاى مبارك شركت مى كنند.مراسم افطار كه تمام مى شود در ساعات واپسين نيمه شب مردم دسته دسته از خانه هاى خود خارج شده و راه مساجد را پيش مى گيرند.
نماز مغرب و عشاء كه تمام مى شود مردم خود را براى معنوى ترين لحظات عمر خويش آماده مى كنند و اندكى بعد، سوز و گداز «بك يا الله» فضاى مسجد را عطرآگين مى كند.
حجت الاسلام والمسلمين حميد عظيمى، مديركل تبليغات اسلامى آذربايجان شرقى مى گويد: مراسم شب هاى قدر، هر سال با شكوه تر از سال هاى قبل در جاى جاى آذربايجان شرقى برگزار مى شود.
وى مى افزايد: مساجد و تكايا در شب هاى احيا حال و هواى ويژه اى دارد به طورى كه در هيچ يك از مساجد استان به ويژه در كلانشهر تبريز جاى سوزن انداختن نيست.
389973.jpg
حجت الاسلام والمسلمين حسين نوبرى، مديركل اوقاف آذربايجان شرقى نيز مى گويد: خداوند متعال شب هاى قدر را فرصتى براى بندگان مسلمان خود قرار داده تا با راز و نياز و التماس هاى صادقانه خويش براى گناهان گذشته خود طلب عفو و بخشش كنند.
وى با اشاره به استقبال پرشور و گسترده مردم آذربايجان شرقى از مراسم مذهبى در مساجد به ويژه در شب هاى قدر مى افزايد: آنچه موجب شادى و اميدوارى است حضور غيرقابل وصف جوانان در اين گونه مراسم هاست.
وى اضافه مى كند: براساس مشاهدات ما بيش از ۸۰ درصد شركت كنندگان در مراسم شب هاى قدر در مساجد و تكاياى آذربايجان شرقى به ويژه تبريز را جوانان تشكيل مى دهند.
در سراسر آذربايجان شرقى حدود 7 هزار و ۱۱۰ مسجد وجود دارد كه بر اساس برآوردهاى ما در ۹۰ درصد آنها مراسم شب هاى احيا به طور پرشور و گسترده انجام مى شود.به گفته وى در اين ميان، مراسم شب هاى قدر تقريباً در تمام ۱۶۰۰مسجد موجود در تبريز برگزار مى شود.نوبرى يادآور مى شود: به غير از مصلاى بزرگ امام خمينى (ره) و مسجد جامع تبريز، مساجد بزرگ و مهم ديگر اين شهر همچون مسجد طوبى، انگجى، شهدا، سالار شهيدان، چهارده معصوم و.// در اين شب ها مملو از مومنان و عاشقان اهل بيت عليهم السلام است.
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 255]