واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري مهر/تشييع تابوت نمادين علي (ع)، اوج اندوه بروجرد در فراق يار
خرم آباد - خبرگزاري مهر: بروجرد در غم فراق امام اول شيعيان پي بهانه مي گردد تا سراسر اشك باشد و فغان و تشييع تابوت نمادين علي (ع) فرصتي است براي فرونشاندن اندوه دل و شكستن بغض فروخفته در گلو.
به گزارش خبرنگار مهر در شهرستان بروجرد ، بروجرد به عنوان يكي از شهر هاي مذهبي ايران كه جايگاه پرورش فرزانگاني چون آيت الله بروجردي و علامه سيد جعفرشهيدي بوده است همواره محل تجلي سنت ها و آداب و رسومي است كه از ارادت مردمان اين ديار به ائمه اطهار(ع) و آل رسول(ص) حكايت دارد .
سنت تشييع تابوت نمادين اميرمومنان در اين شهرستان قدمتي ديرينه دارد به نوعي كه هر ساله اين مراسم محلي براي ديدن اوج ارادت شيعيان اين مرز و بوم به خاندان اهل بيت (ع) است .
در اين آيين ، تابوت نمادين امام علي (ع) در روز بيست و يكم رمضان همزمان با سالروز شهادت امام اول شيعيان بر روي دستان مردم اين ديار از محل مسجد امام خميني تا محل امامزاده جعفر شهرستان بروجرد تشييع مي شود .
مراسم تشييع تابوت نمادين اين امام همام همواره صحنه اي از تصاوير بكر و نابي است كه حضور سراسر عشق و علاقه مردمان لر زبان بروجرد را به تصوير مي كشد .
مراسم عزداري امام علي (ع) هر ساله در تكايا ، حسينيه ها ، مساجد جامع و امامزاد جعفر شهرستان بروجرد با حضور دستجات و هيئات سينه زني برگزار مي شود كه حضور گسترده مردم در اين مراسم خود نشان از علاقه وافر بروجردي ها به امام اول خود دارد .
از ديگر آداب و رسوم معمول در سراسر لرستان پختن حلواي شب بيست و يكم رمضان است كه معمولا در همه شهرستان هاي استان پخته مي شود و در مراسم احيا و ديگر مراسم هاي مختص به 21 رمضان در ميان مردم توزيع مي شود .
حلواي پخته شده در بروجرد كه به "ترحلوا" موسوم است از آداب و رسومي است كه هنوز پابرجاست و مي توان آن را در بيشتر سفره هاي افطار و سحر مردمان بروجرد مشاهده كرد .
"ترحلوا" ، حلواي خانگي مقوي است كه از تركيب آرد بو داده يا برشته ، شكر يا خرما ، گلاب و روغن حيواني محلي بروجرد طبخ مي شود و به نوعي زيبا و رنگين توسط كدبانوهاي بروجردي به وسيله پسته و گردو تزيين مي شود .
از ديگر غذاهايي كه در شب هاي احيا در مراسم هاي عزداري و شب زنده داري توزيع مي شود مي توان به آش "شله زرد" بروجرد اشاره كرد .
آش "مشوره" از ديگر غذاهاي سبك و خوشمزه مردمان بروجرد است كه در سحر و افطار ماه مبارك رمضان پخته مي شود و به رسم معمول ميان مردمان لر موسوم به سنت "كاسم سا" در ميان منازل همسايگان نيز توزيع مي شود .
اين آش مقوي از نشاسته پخته ، شكر ، زعفران و خلال پسته و بادام به وسيله بانوان بروجردي تهيه مي شود .
مردم بروجرد در شب هاي قدر به ويژه شب هاي 19 و 21 ماه رمضان در مراسم عزاداري شهادت حضرت علي (ع) مراسم چاووشي خواني و منقبت خواني را در قهوه خانه ها اجرا مي كردند كه امروز اين سنت حسنه با توجه به جمع آوري قهوه خانه ها ديگر رونق چنداني ندارد .
بر اساس آمار تبليغات اسلامي شهرستان بروجرد در اين شهرستان 313 مسجد وجود دارد كه مراسم شب هاي قدر و عزاداري مولي الموحدين علي (ع) در 258 مسجد آن به طور مستمر هرساله برگزار مي شود .
دوشنبه 1 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]