واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: فرماندار زاهدان: طرح حذف مرغ زنده از چرخه توزيع به اجرا در آمد
فرماندار زاهدان گفت: طرح حذف مرغ زنده از چرخه محيط زيست و توزيع اين شهرستان تصويب شده و به اجرا در آمده است.
"حسنعلي نوري" روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا بيان كرد: اجرا اين طرح كه از چند سال پيش براي برخورد با خرده فروشان پيش بيني شده بود، اكنون ساماندهي عمده فروشان را در دستور كار قرار داده است.
وي اظهار داشت: اين طرح در راستاي ساماندهي عرضه گوشت مرغ در شهرستان زاهدان با هدف تامين سلامت و بهداشت شهروندان و فعال سازي كشتارگاهها و توسعه صنعت مرغ به اجرا در آمده است.
وي ادامه داد: بر اين اساس مقرر شده است كاميون هاي حامل مرغ زنده به مقصد كشتارگاههاي شهر زاهدان هدايت شوند.
نوري افزود: در صورت بروز تخلف از سوي واردكنندگان ، كاميون آنان براي بار نخست به مدت 10 روز، نوبت دوم يك ماه و تخلف سوم تا سه ماه توقيف و محموله آنان به كشتارگاه تحويل مي شود.
فرماندار زاهدان گفت: مرغ وارداتي با قيمت 23 هزار ريال از طريق فروشگاهها و نمايشگاههاي عرضه مستقيم در اختيار شهروندان قرار مي گيرد.
اين در حالي است كه برخي از شهروندان زاهداني معتقدند: مرغ زنده به لحاظ اطمينان از سلامتي ظاهري آن بهتر از مرغ منجمد و كشتار روز است.
به گزارش ايرنا، در اين ميان مسوولان بهداشتي، دامپزشكي و محيط زيست كشتار مرغ توسط كشتارگاه را كيفي تر و بهداشتي تر از مرغ زنده مي دانند و به مردم توصيه مي كنند از اين نوع مرغ استفاده كنند.
يك شهروند زاهداني در گفت و گو با خبرنگار ايرنا مي گويد: اكنون مرغ منجمد با قيمت هر كيلو گرم 23 هزار ريال و مرغ زنده 24 هزار و 500 ريال عرضه مي شود.
"رضا سراواني" بيان كرد: با توجه به ذائقه خانواده ام ترجيح مي دهم مرغ زنده را خريداري و شخصا آن را ذبح كنم.
"محمد شهركي" شهروند ديگر زاهداني علت خريد مرغ زنده را اعتماد و اطمينان فردي از سلامت مرغ عنوان كرد.
در عين حال "مهديه عباسي" نيز مي گويد: مرغ كشتار روز به صرفه تر از مرغ زنده است و پيامدهاي منفي بهداشتي براي محيط زيست ندارد.
"يحيي ريگي" از خرده فروشان مرغ زنده گفت: فروش مرغ زنده تنها راه تامين درآمد و امرار معاش خانواده ام است كه با اجرا طرح جمع آوري مرغ فروشان با مشكل رو به رو خواهيم شد.
يك عمده فروش نيز به خبرنگار ايرنا گفت: حداقل 10 هزار نفر در زمينه فروش مرغ زنده در استان مشغول بكار هستند كه بيشتر آنها در شهر زاهدان سكونت دارند.
"رضا محمودي" ادعا كرد: 90 درصد مردم زاهدان طرفدار مصرف مرغ زنده هستند.
وي تاكيد كرد: مخالف اجراي طرح نيستيم اما بايد نقاطي نيز براي عرضه مرغ زنده در نظر گرفته شود تا فروشندگان اين نوع مرغ با كشتارگاهها رقابت كنند و زمينه رعايت بهداشت و همچنين سنجش ذائقه مردم فراهم شود.
يكي ديگر از عمده فروشان مرغ زنده گفت: با توجه به موقعيت قومي و قبيله اي استان و تمايل مردم براي استفاده از مرغ زنده لازم است بررسي دقيق تر و بيشتري از خواسته و ذائقه آنان انجام شود.
"مهدي كمالي" افزود: بيشتر فروشندگان با اجراي طرح مشكلي ندارند اما بايد براي اشتغال و تامين معاش خانواده خرده فروشان نيز چاره انديشي شود.
او ادامه داد: علاوه بر اين لازم است براي جمع آوري طلبكاريها و بدهيها و همچنين حسابرسيهاي دقيق تر مهلت شش ماهه در نظر گرفته شود.
كمالي اظهار داشت: اكنون حدود 20 ميليارد ريال سرمايه در دست مردم دارم كه در صورت جمع آوري و حذف اين شغل امكان برگشت آنها بسيار ضعيف است به همين دليل بايد مهلتي در نظر گرفته شود تا در اين زمينه اقدام كنم.
فرماندار زاهدان در اين باره مي گويد: اجرا اين طرح براي هيچ يك از فروشندگان مشكل اشتغال ايجاد نمي كند.
وي افزود: براي اين منظور قرار است به خرده فروشان امكانات و تسهيلاتي از قبيل يخچال ويتريني و كاشي از محل اعتبارهاي بنگاههاي كوچك و زود بازده تامين شود و كشتارگاه نيز سهميه مشخص براي آنان تعيين كرده اند.
نوري اظهار داشت: واردكنندگان عمده مرغ نيز مي توانند از طريق سهيم شدن در كشتارگاه تا حدودي هزينه ها را تامين كنند.
وي بيان كرد: براساس برنامه ريزي انجام شده به هيچ عنوان نبايد مرغ زنده در چرخه توزيع و فروش شهر زاهدان قرار داشته باشد.
فرماندار زاهدان گفت: روزانه 38 تن مرغ منجمد در شهر زاهدان توزيع مي شود و كشتارگاه نيز ظرفيت توليد چهار هزار قطعه مرغ در ساعت را دارد.
معاون محيط زيست انساني سازمان محيط زيست سيستان وبلوچستان در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت: فروش و استفاده از مرغ زنده آثار سو بهداشتي دارد و ضايعات و فضولات آن نيز چهره شهر را نازيبا كرده و سبب نارضايتي شهروندان مي شود.
"محمدعلي فرقاني" تاكيد كرد: مشكل مصرف مرغ زنده بايد به صورت ريشه اي از طريق تغيير الگوي مصرف و نگرش مردم، حل شود.
او ادامه داد: اعتماد و اطمينان مردم بايد نسبت به سلامت و بهداشت مرغ كشتار روز از طريق كشتارگاههاي بهداشتي و سالم، ايجاد و با قيمت مناسب عرضه شود.
وي اظهار داشت: با وجودي كه اين طرح از چند ماه پيش به طور جدي پيگيري شده اما هنوز براي جايگزيني مرغ كشتار روز به جاي مرغ زنده و فرهنگ سازي و تامين منافع دو طرف نياز به زمان و فرصت است.
مديركل دامپزشكي سيستان وبلوچستان نيز به خبرنگار ايرنا گفت: هر نوع دام وارداتي به داخل شهر بايد به كشتارگاه انتقال يابد و ميدان تخليه و فروش دام زنده معنايي ندارد.
"غلامرضا سرگزي" افزود: در شهر زاهدان يك كشتارگاه فعال وجود دارد كه در يك شيفت كاري قادر است روزانه چهارهزار قطعه مرغ در اختيار شهروندان قرار دهد.
وي ادامه داد: فرمانداري زاهدان آمادگي خود را براي تامين و تحويل امكانات مورد نياز از جمله يخچال و غيره به فروشندگاني كه تمايل به تغيير روش توزيع مرغ زنده به كشتار روز دارند، اعلام كرده است.
سرگزي اظهار داشت: آگاه كردن مردم از پيامدهاي و هشدارهاي بهداشتي و مشاركت آنان در اجراي اين طرح ضروري است.
مديرعامل اتحاديه مرغ فروشان زاهدان نيز به خبرنگار ايرنا گفت: وارد كنندگان، مرغ را با قيمت بالايي خريداري و به زاهدان منتقل مي كنند در حالي كه بايد مرغ زنده را با قيمت هر كيلو گرم 18 هزار ريال و مرغ منجمد 28 هزار و 500 ريال خريداري كنند.
"پرويز سلجوقيان" افزود: از طرفي كشتارگاه نيز سرمايه كمي در حد متعارف دارد.
به گزارش ايرنا، براساس آخرين سرشماري نفوس و مسكن در سال 85 شهر زاهدان 681 هزار نفر جمعيت در قالب 131 هزار خانوار دارد.
ك/4 7307/653/659 شماره 642 ساعت 15:58 تمام
چهارشنبه 27 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 224]