تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن غبطه مى خورد و حسادت نمى ورزد، منافق حسادت مى ورزد و غبطه نمى خورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827675446




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

برنج هسته‏اي توليد شد


واضح آرشیو وب فارسی:الف: برنج هسته‏اي توليد شد
رئيس موسسه تحقيقات برنج كشور گفت: با پرتودهي اشعه گاما به ژن ارقام محلي هاشمي، دم سياه و سالاري گونه ‌جديدي از برنج به دست آمد كه در مقايسه با ارقام محلي در برابر خشكسالي از مقاومت بالا برخوردار و با ذائقه ايراني متناسب است.

به گزارش مهر در رشت، پس از عرضه "جو هسته اي" در كشور اين بار نوبت به "برنج هسته اي" رسيد، برنجي كه در صورت كشت انبوه، توليد برنج در كشور را حداقل يك تا دو تن در هر هكتار نسبت به ارقام بومي افزايش مي دهد.

پس از پنج سال تلاش و تحقيق با استفاده از فناوري انرژي هسته اي براي نخستين بار در كشور نوع جديدي از برنج در گيلان توليد شد.

عباس شهدي كومله رئيس موسسه تحقيقات برنج كشور مقاوم بودن در برابر آفت كرم ساقه خوار برنج، ميزان كودپذيري بالا، افزايش عملكرد و كاهش مصرف سموم شيميايي را از مهمترين مزاياي اين محصول عنوان كرد و گفت: برنج هسته ‌اي به دليل داشتن ساقه‌هاي كوتاه و مقاوم، ميزان مصرف آب را 60 تا 70 درصد نسبت به ارقام محلي كاهش و ميزان محصول را تا يك تن در هر هكتار افزايش مي‌دهد.

وي اظهار داشت: اين نوع برنج در بين محققان به عنوان برنج پاكوتاه معروف است، قابليت باروري زيادي دارد و از هرگونه آفت مصون است زيرا قد كوتاه آن باعث مي شود كه برنج در شرايط مطلوبي تغذيه كند.

اين مقام مسئول در مركز تحقيقات برنج كشور با اشاره به اينكه دوره رشد برنج هسته اي همانند ساير برنجها است، خاطرنشان كرد: اين نوع برنج كه تغييرات ژنتيكي در آن صورت گرفته را مي توان در تمام نقاط كشور كشت كرد.

شهدي با اعلام اينكه تحقيقات بر روي برنج هسته اي در مؤسسه تحقيقات برنج با همكاري سازمان انرژي هسته اي بوده است، افزود: اين تحقيق دستاورد خوبي براي بخش كشاورزي به ارمغان آورده و توليد برنج هسته اي در سطح گسترده اي در كشور دنبال مي شود.

رئيس موسسه تحقيقات برنج كشور در ادامه با بيان اينكه نخستين رقم برنج هسته‌ اي امسال در گيلان برداشت شده است، افزود: تا سال آينده سه رقم جديد از برنج هسته ‌اي از سوي اين موسسه معرفي مي‌شود.

يك عضو هيئت علمي دانشگاه گيلان نيز گفت: استفاده از انرژي هسته اي در كشاورزي باعث افزيش محصول، كاهش مصرف كود، سم شيميايي و افزايش ضريب سلامت محصول مي شود.

دكتر مسعود اصفهاني اعلام كرد: با استفاده از فناوري هسته اي رقم هاي جديد بذر محصولات توليد مي شود كه مقاوم به شوري زمين، كم آبي، خشكسالي و اقليمهاي سردسيري و گرمسيري است.

وي گفت: در حال حاضر با استفاده از تحقيقات هسته اي شش سويه جديد بذر پنبه، دو سويه جديد بذر برنج، چهارسويه جديد بذر نخود، 9 سويه بذر ذرت و يك سويه جديد بذرعدس به دست آمده است كه در آينده تبديل به ارقام جديد بذر با ويژگي مقاومت بيشتر خواهد شد.

اصفهاني گفت: فناوري هسته اي علاوه بر اينكه براي پژوهشهاي كشاورزي به عنوان يك ابزار محسوب مي شود، براي سالم سازي، افزايش توليد و كنترل آفات و بيماريهاي محصولات كشاورزي از اهميت ويژه اي برخوردار است.

اين استاد دانشگاه با اشاره به اينكه كشورهاي مختلف از اين فناوري بهره مي برند، ادامه داد: در اين كشورها از طريق پرتودهي به مواد غذايي و سالم سازي اصلاح ژنتيكي گياهان، عقيم سازي آفات گياهي و موارد مشابه مي پردازند.

وي عنوان كرد: همچنين پيش بيني شده است كه تا پايان برنامه چهارم توسعه 50 درصد از حجم آلاينده ها بخش كشاورزي از طريق كاربرد انرژي هسته اي كاهش يابد.

اصفهاني در خصوص مصارف انرژي هسته اي در بخش كشاورزي گفت: اين انرژي در ايجاد مقاومت محصولات كشاورزي در برابر حشرات مضر، افزايش نيتروژن و فسفات خاك توسط گياهان، مديريت داشت كشاورزي در زمينهاي خاكي و افزايش كارايي چرخه هاي نيتروژن و كربن در زمين نتايج مثبتي داشته است.

اين استاد دانشگاه، پيماني كه بين سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد و آژانس بين المللي انرژي اتمي در سال 1969 در زمينه استفاده از اين فناوري در عرصه كشاورزي منعقد شده را نقطه عطفي براي پيشرفت كشاورزي از طريق اين فناوري دانست.

اصفهاني در ادامه با اشاره به كنوانسيون بين المللي كارتاهنا گفت: كليه دستاوردها و توليدات محصولات بيولوژيك بايد قبل از توليد به اطلاع اين كنوانسيون برسد و كشور ايران نيز كه عضو اين كنوانسيون است مي تواند كليه فعاليتهاي تحقيقاتي خود را تحت نظارت اين كنوانسيون انجام دهد.
 چهارشنبه 27 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن