واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: استقبال مخاطبان «يوسف پيامبر» از غرفه سيمافيلم در نمايشگاه قرآن
گروه هنر: غرفه سيمافيلم در شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم مورد استقبال گسترده بازديدكنندگان و به ويزه بينندگان مجموعه «يوسف پيامبر(ع)» قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) به نقل از سيما فيلم، روزانه قريب به 10 هزار نفر از غرفه سيما فيلم در شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم واقع در مصلاي تهران بازديد ميكنند. اين در حالي است كه علاوه بر نمايش گوشههايي از تصاوير سريال «مختارنامه» و «شيخ بهايي» و پخش همزمان سريال «يوسف پيامبر(ع)» در اين غرفه، هر شب گروهي از عوامل سازنده سريالهاي «مختارنامه» و «يوسف پيامبر (ع)» با حضور در اين مكان با علاقمندان و بازديدكنندگان به گفتوگو مينشينند.
مركز سيما فيلم براي دومين سال در نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم به عنوان تنها نماينده حوزه معاونت سيما حضور دارد و حجم وسيعي از غرفه خود را به معرفي سريال «مختارنامه» با نمايش المان، ادوات جنگي، لباس و اكسسوارهاي به كار رفته در اين سريال و نمايش مجسمههايي از آمون، فراعنه، قوچهاي سنگي و تصاويري از سريال «يوسف پيامبر(ع)» اختصاص دادهاست.
تاكنون هنرمندان مختلفي در غرفه اين مركز حضور داشتهاند كه از اين ميان ميتوان به رضا رويگري بازيگر نقش كيان ايراني در سريال «مختارنامه»، مسعود ميمي(برنامهريز)، عليرضا بيات (از گروه توليد)، رضا استادي (مشاور رسانهاي اين سريال)،فرج الله سلحشور (نويسنده، كارگردان و تهيهكننده سريال «يوسف پيامبر (ع)»)، حسين زندباف(تدوينگر)، محمدرضا دلپاك(صداگذار)، رضا نديميزاده(تدوينگر صدا)، مهدي اسدي (از گروه تدوين)، ليلا بلوكات(بازيگر نقش نفرتيتي)، اميرحسين مدرس (بازيگر نقش ساقي آمنهتپ)، حسين مهدوي(صداگذار آثاري چون «زير تيغ»،« پاداش سكوت») و آفرين چيتساز، مهدي پاكدل (بازيگر)، مسعود پاكدل (عكاس «مختارنامه») و ... اشاره كرد.
آنچه در مورد غرفه مركز سيما فيلم به نسبت حضور گذشته آن در نمايشگاه چهاردهم حائز اهميت است، اختصاص فضايي وسيع و خارج از صحن اصلي نمايشگاه و ايجاد امكان عكاسي و تصويربرداري براي عموم مردم و نمايش همزمان دو سريال «روزگار قريب» و «يوسف پيامبر(ع)» در جمعه شبها و امكان ارائه ايدههاي قرآني با رجوع به سايت www.simafilmideh.ir است.
سريال «مختارنامه» روايتي از قيام مختارابوعبيدثقفي ملقب به ابواسحاق با بازي فريبرز عربنيا در نقش وي است كه پس از حادثه عاشورا و همزمان با دوران خلافت يزيد به خونخواهي شهداي كربلا برميخيزد.
«يوسف پيامبر(ع)» نيز تنها پروژه تلويزيوني در حال پخش با مضمون مستقيم قرآني موجود در نمايشگاه است كه از آنتن شبكه اول سيما پخش ميشود. اين سريال به داستان زندگي حضرت يوسف(ع) ميپردازد كه نويسندگي، كارگرداني و تهيهكنندگي آن را فرجالله سلحشور به عهده داشتهاست. ساخت اين مجموعه از سال 83 آغاز و تا 87 ادامه پيدا كرده و از هفتم تير ماه روانه آنتن شبكه يك سيما شدهاست.
سلحشور روايت سريال را از قبل تولد اين پيامبر و شرحي بر زندگي حضرت يعقوب(ع) آغاز كرده كه تا عزيزي يوسف و يكتاپرست شدن زليخا و وقايع پس از آن ادامه مييابد. مركز سيما فيلم براي ماندگاري اين اثر، در چند بخش با دقت و جزئيات خاصي به آن پرداختهاست؛ از آن جمله: روايت داستان، كه با جمعآوري تمامي روايات تاريخي و مذهبي به شكلي رسيدهاست كه موردنظر و توافق ساير اديان نيز باشد، دقت در طراحي و ساخت فضاي تاريخي دوراني كه حوادث داستان رخ ميدهد، طوري كه بيننده تصويري مستندگونه از تاريخ آن دوران را در پيش چشم داشتهباشد.
روايت سلحشور از داستان حضرت يوسف(ع)، هجدهمين اثر اقتباسي از اين داستان قرآني است. به گفته سلحشور داستان حضرت يوسف ارتباطي با حضرت حجت(ع) دارد زيرا سوره يوسف 112 آيه دارد، 12امين سوره قرآن است، در جزء 12 واقع است، داستان 12 برادر است، 12 فصل دارد و همچنين يوسف در 12سالگي به چاه افتاد. اين اشارات كه به نوعي با يوسف زهرا حضرت ولي عصر(عج) ارتباط پيدا ميكند، باعث شده تا سعي شود در روح قصه اين مهم لحاظ و سريال هم به اين سمت هدايت شود.
همچنين قرار است به زودي يك نسخه مستقل سينمايي نيز از اين داستان براي ارائه در جشنواره فجر امسال آماده شود.
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]