واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: درمان معتادان با شربت ترياك؛ سه ماه ديگر
در حالي كه دكتر آذرخش مكري مدير پروژه تحقيقات شربت ترياك دو روز قبل در گفت وگو با فارس اعلام كرده بود تحقيق در مورد شربت ترياك به يك سال كار آزمايشي ديگر نياز دارد مديركل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر روز گذشته گفت؛ مرحله آزمايشي شربت ترياك تمام شده است و با موافقت وزير بهداشت و دبير كل ستاد فاز اجرايي درمان با شربت ترياك براي معتادان ترياكي از 3 ماه آينده شروع مي شود.
سعيد صفاتيان در گفت و گو با فارس افزود؛ جلسه تصميم گيري درباره شربت ترياك هفته گذشته با حضور وزير بهداشت و سردار احمدي مقدم دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر تشكيل و موافقت شد درمان با اين شربت از 3 ماه آينده وارد فاز اجرايي شود زيرا نتايج فاز اول و دوم تحقيق شربت ترياك اثربخشي آن را تاييد كرده است.
وي گفت؛ اكنون فاز سوم تحقيق درباره شربت ترياك با هزار نفر آغاز شده است اما ادامه اين تحقيق ديگر براي اجرايي شدن پروژه ضرورت ندارد زيرا فاز اول و دوم اين تحقيق نشان داد 60 درصد معتادان ترياكي روي درمان با شربت ترياك مانده اند و به اين ماده جواب دادند.
وي افزود؛ گروه هدف درمان با شربت ترياك، فعلاً معتادان ترياكي هستند به خصوص اينكه در زمان حاضر براي اين گروه هيچ ماده جايگزين درمان وجود ندارد.
وي افزود؛ نظر محقق طرح تحقيقاتي شربت ترياك نظر ستاد نيست و از نظر ما لازم نيست مرحله آزمايشي شربت ترياك يك سال ديگر طول بكشد، اجراي اين طرح قطعاً از 3 ماه آينده شروع مي شود و تعداد بسيار بيشتري از هزار نفري كه محقق اين پروژه اعلام كرده در سال جاري تحت درمان با شربت ترياك قرار مي گيرند.
پيشتر از اين هم جانشين دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داده بود شربت ترياك براي كمك به درمان معتادان از نيمه دوم امسال وارد فهرست دارويي كشور مي شود. اما موضع گيري وزير بهداشت اين بود كه شربت ترياك ماده مخدر و سرخوشي آور است بنابراين حتي اگر در وزارت بهداشت تاييد شود، قطعاً توزيع همگاني در داروخانه ها نخواهد داشت.
كامران باقري لنكراني اظهار داشته بود؛ نظر وزارت بهداشت در مورد شربت ترياك اين است كه استفاده از شربت ترياك به عنوان يك روش درماني احتياج به مطالعه و پژوهش بيشتر دارد و بدون پژوهش تمام مولفه هاي درماني و اجتماعي آن نمي توان در مورد اين روش درماني تصميم گيري كرد، زيرا شربت ترياك برخلاف متادون، يك ماده مخدر و سرخوشي آور است و استفاده از آن در جامعه مي تواند مشكل آفرين باشد، بنابراين نمي توان از شربت ترياك براي درمان همه معتادان استفاده كرد و فقط براي درمان يك گروه از معتادان در صورت تاييد نهايي مي تواند قابل قبول باشد.
در همين راستا بود كه مجري طرح شربت ترياك در گفت وگو با فارس گفت؛ حساسيت وزارت بهداشت در مورد عوارض اجتماعي توزيع شربت ترياك درست است و پژوهش در مورد ابعاد فردي و اجتماعي اين شربت حداقل به يكسال كار آزمايشي ديگر نياز دارد.
آذرخش مكري افزود؛ تصميم گيري در مورد توزيع شربت ترياك در كشور به اين سادگي نيست، اولاً بايد تعداد مراجعان و افرادي كه اين شربت روي آنها آزمايش مي شود بيشتر شود، كه اين دوره به حداقل يك سال زمان نياز دارد.
وي افزود؛ من در مورد اينكه وزارت بهداشت اين شربت را تاييد مي كند يا نه، اظهارنظر نمي كنم، بنده فقط از طرف ستاد مبارزه با مواد مخدر مامور شده ام در مورد آن پژوهش كنم، اين مجوز فقط اين اجازه را داده است كه در مقياس بسيار محدود آن هم فقط به منظور پژوهش شربت ترياك در اختيار گروه كوچكي از معتادان قرار گيرد، هر پژوهشي هم دوره دارد، دوره پژوهش روي هزار معتاد نيز حداقل تا آخر سال 87 طول مي كشد و ادامه روند پژوهش يا تصميم گيري هاي بعدي نيز به نتايج اين بررسي بستگي دارد اما در هر صورت تحقيق در مورد چنين دارويي ممكن است چند سال طول بكشد.
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 286]