واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: سفر رابرت گيتس به بغداد براي شركت در مراسم توديع پترائوس
اعتماد ملي: رابرت گيتس، وزير دفاع ايالاتمتحده در سفري غيرمنتظره ديروز وارد بغداد شد و گفت كه فرمانده جديد آمريكا در عراق وارث خواهد بود كه از طرف ژنرال ديويد پترائوس به او رسيده است. اين دومين سفر رابرت گيتس به عراق در هشتماه گذشته است. اين درحالي است كه واشنگتن و بغداد در حال انجام مذاكراتي جنجالي در مورد قرارداد امنيتي هستند. مطابق اين قرارداد حضور نيروهاي آمريكايي در عراق پس از پايان مهلت سازمان ملل متحد به ايالاتمتحده قانوني خواهد شد. دوره ماموريت پترائوس در عراق امروز پايان خواهد يافت. ژنرال پترائوس اعتبار خود را در چهار سال گذشته به دليل مهار خشونتها در عراق به دست آورده است.
او قرار است امروز در مراسمي رسمي فرماندهي نيروهاي آمريكايي در عراق را به ژنرال رايموند اوديرنو واگذار كند. رابرت گيتس، وزير دفاع آمريكا پيش از سفر به بغداد در واشنگتن در اينباره به خبرنگاران گفت: در عراق قرار دارد اما بايد براي خروج نيروهايمان از عراق محتاطانه عمل كنيم. اين در حالي است كه شورشهاي شبهنظاميان اسلامگرا و گروههاي طالبان و القاعده به شدت در افغانستان رو به افزايش گذاشته است. انتظار ميرود گيتس در جريان ديدارش از عراق با مقامات بلندپايه عراقي ديدار كند و با آنان در مورد توافقنامه امنيتي و آينده نيروهاي آمريكايي در عراق مذاكره كند. مذاكرات ميان دو طرف در ماه فوريه آغاز شده اما مدتي است كه به دليل اختلاف ديدگاه دو طرف در بسياري از امور با وقفه مواجه شده است. مذاكرهكنندگان عراقي تحت هدايت نوري مالكي نخستوزير عراق به شدت در برابر مصونيت قضايي براي سربازان آمريكايي كه واشنگتن به دنبال آن است مقاومت ميكنند. رهبران عراقي خواستار آن هستند كه اگر سربازان آمريكايي مرتكب جرمي شوند در عراق مورد محاكمه قرار بگيرند اما آمريكاييها تاكيد دارند كه اين سربازان بايد در داخل آمريكا محاكمه شوند. موضوع ديگري كه محل اختلاف ميان واشنگتن و بغداد شده اين است كه چه كسي عمليات نظامي در عراق را فرماندهي كند و آيا نيروهاي آمريكايي اجازه دارند شهروندان عراقي را دستگير كنند يا نه؟
بر اساس توافقي كه سال گذشته ميان جورج بوش، رئيسجمهور ايالات متحده و نوري مالكي، نخستوزير عراق به دست آمد، توافقنامه امنيتي بايد تا 31 ژوئيه به امضا ميرسيد اما اختلاف بر سر مسائل كليدي باعث شد تا اين توافقنامه به امضا نرسد. مذاكرهكنندگان عراقي با اين وجود به خبرگزاري فرانسه گفتند كه دو طرف توافق كردهاند تا نيروهاي نظامي آمريكا تا ماه ژوئن سال 2009 از شهرها و از كل اين كشور تا سال 2011 خارج شوند. روز جمعه، پترائوس به خبرگزاري فرانسه گفت كه نيروهاي نظامي ايالاتمتحده اكنون از شهرهاي حدود 14 استان عراق خارج شدهاند. به پشتوانه موفقيتهاي اخير نظامي در عراق، بوش، اعلام كرد كه تا ماه ژانويه حدود 8000 سرباز آمريكايي را از عراق خارج خواهد كرد. پترائوس كه سال گذشته با فرماندهي افزايش نيروهاي نظامي در عراق، كاهش خشونتها در اين كشور را بر عهده داشت مدعي شد كه عراق همچنان در برابر حملات القاعده و افراطيون شيعه آسيبپذير است.
در همين حال به گزارش خبرگزاري اسوشيتدپرس پترائوس ديروز گفت، تجربه در عراق نشان ميدهد كه براي كاهش خشونتها در عراق علاوه بر اقدامات نظامي به اقدامات سياسي و اقتصادي هم نياز است.
اظهارنظر ژنرال پترائوس همزمان با شدت يافتن بحث اعزام سربازان آمريكايي مستقر در عراق به افغانستان در رقابتهاي رياستجمهوري آمريكا بيان شد.
پترائوس كه به خاطر جلوگيري از وقوع جنگ داخلي در عراق بسيار مورد تمجيد و تحسين مقامات آمريكايي قرار گرفته، قرار است رياست فرماندهي مركزي ارتش آمريكا در خاورميانه را عهدهدار شود. اين در حالي است كه استراتژي پترائوس در عراق به پايان رسيده و در نتيجه آن شمار درگيريها و حملات در 4 سال اخير به پايينترين ميزان خود رسيده است اما در آيندهاي نزديك قرار است وي با چالش افزايش خشونتها در افغانستان مواجه شود.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]