واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: 30 درصد ظرفيت توليد تخممرغ بلا استفاده مانده است
جام جم آنلاين: تخممرغ شايد ارزانترين ماده غذايي اقشار كمدرآمد براي تامين پروتئين خود به جاي گوشت قرمز و مرغ باشد؛ اما قيمت اين محصول نيز با نوساناتي روبهرو بوده است و در مقاطعي با افزايش قيمت. اما ظاهرا مرغداران هم مقصر نيستند چرا كه افزايش هزينههاي توليد و قيمت نهادهها باعث شده تا توليد براي برخي واحدهاي توليدي نيز بصرفه نباشد و آنها براي كاهش هزينههاي خود، ميزان توليد را كاهش دهند.
در اين باره گفتگويي با ناصر نبيپور، مديرعامل اتحاديه مركزي مرغداران تخمگذار ميهن انجام داديم.
توليد روزانه تخممرغ كشور در حال حاضر چقدر است؟
ماهانه حدود 47 تا 48 هزار تن تخممرغ در كشور توليد ميشود كه در روز حدود 1700 تا 1800 تن ميشود.
آيا ميزان توليد تخممرغ نسبت به سال گذشته تغييراتي داشته؟
تعطيلي برخي واحدهاي مرغداري روي ميزان توليد بيتاثير نبوده است.
چه تعداد واحد مرغداري تعطيل شده و دلايلش چه بوده؟
در تهران 270 واحد مرغداري فعال بودهاند كه در حال حاضر 190 واحد فعاليت ميكنند. برخي از اين واحدها در سال گذشته به دليل مشكوك بودن به داشتن برخي بيماريها تعطيل شدند و برخي نيز به دليل مشكلات مالي و بهصرفه نبودن توليد، تعطيل شدهاند.
ظرفيت توليد تخممرغ در استان تهران چقدر است؟
ظرفيت توليد در تهران 450 تن در روز است اما در عمل 250 تا 260 تن در روز تخممرغ توليد ميشود كه كمبود نياز از مرغداريهاي قزوين و قم تامين ميشود.
ميزان توليد در سطح كشور تا چه حد كاهش يافته است؟
از ميزان كاهش توليد كشور آمار دقيقي ندارم اما اخباري كه از سطح كشور ميرسد ميزان توليد كاهش يافته است، به طوري كه استان ايلام كه 13 12 واحد فعال داشت، الان يك واحد هم فعال نيست. بخشي از كاهش توليد نيز به عدم برداشت از تمام ظرفيت توليدي برميگردد به طوري كه در حال حاضر بيش از 30 درصد ظرفيت واحدهاي توليد تخممرغ در كشور خالي است.
دلايل تاثيرگذار بر كاهش توليد چه بوده است؟
نوسان شديد قيمت نهادهها و مواد اوليه، افزايش هزينههاي توليد و نبود تسهيلات بانكي بر فعاليت واحدهاي توليدي تاثير ميگذارد.
ميزان توليد امسال را چقدر پيشبيني ميكنيد؟
براساس برنامه قرار است در سال 87 حدود 712 هزار تن تخممرغ در كشور توليد شود ولي به دليل به صرفه نبودن توليد و مشكلات موجود، مرغداريها اقدام به جوجهريزي لازم نكردند و حتي مجبور به كشتار مرغهاي جوان و پير خود شدند كه به احتمال زياد امسال با اين وضعيت در مجموع حدود 630 تا 640 هزار تن توليد خواهيم داشت.
آيا اين ميزان جوابگوي نياز است؟
نياز ما نيز در حال حاضر حدود 640 هزار تن است و به اندازه نياز تخممرغ توليد ميشود.
ميزان توليد تخممرغ در سال آينده را چگونه پيشبيني ميكنيد؟
سال آينده به احتمال زياد ميزان توليد كمتر خواهد شد چون جوجهريزي از ارديبهشت ماه امسال كمتر شده در نتيجه روي ميزان توليد تخممرغ نيز اثر ميگذارد و پيشبيني ميشود قيمت تخممرغ از آذر ماه با افزايش روبهرو شود، چراكه عرضه و تقاضا قيمت را تعيين ميكند.
در حال حاضر هزينه پرورش يك مرغ از يك روزه تا 5 ماه و نيم به عبارتي مرغ پاي تخم 5500 تومان براي يك مرغدار است و اگر بخواهد 100 هزار مرغ را پرورش دهد 550 ميليون تومان ميشود كه با توجه به افزايش هزينهها، واحدهاي توليدي از عهده مخارج و پرداخت بهرههاي بانكي برنميآيند.
دوشنبه 25 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]