واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ساخت دستگاه كنترل انفجار ناشي از سوخت در اصفهان
اصفهان - خبرنگار اطلاعات: متخصصان داخلي براي نخستين بار در كشور و با همكاري مركز تحقيقات دانشگاه صنعتي اصفهان، دستگاه توليد محصول ساختند.
رامين تقيزاده مديرعامل شركت ايمن سوخت سپاهان و مدير گروه تحقيقاتي اين پروژه در يك نشست خبري در جمع خبرنگاران اين مطلب را اعلام كرد و گفت: محصول با قابليت بالا، مانع از انفجار هرگونه مخازن هيدروكربني و باعث محدود كردن حوادث ناگوار بر اثر اشتعال يا انفجار سوخت ناشي از حرارت بالا به علت مجاورت در برابر آتش، تصادم شديد، جرقه و غيره ميشود.
وي با بيان اينكه اين محصول در انحصار آمريكا بوده و تا دو سال پيش فقط به صورت محرمانه در سازمان صرفا در موشكها و ادوات نظامي بكار گرفته ميشده است، گفت: متخصصان شركت ايمن سوخت سپاهان پس از دو سال بررسي و مطالعه با كمك استادان دانشگاه صنعتي اصفهان به تكنولوژي ساخت دستگاههاي اين محصول و بهرهبرداري از آن دست يافتند و به زودي اين محصول با عنوان (Deltas) روانه بازار ايران و جهان خواهد شد.
تقيزاده با اشاره به اينكه توليد داخلي اين محصول اعم از توليد محصولات اوليه و دستگاههاي فرمدهنده نهايي در كشور توسط متخصصان داخلي انجام گرفته است، گفت: اين محصول و سيستم محدودكننده انفجار با سه مكانيزم اصلي يعني ظرفيت گرمايي بالاي آلياژ كه به صورت نابودكننده گرما عمل ميكند، طراحي خاص شبكه آتش را به شعلههاي كوچكتر تقسيم ميكند و ضريب انتقال حرارت بالاي آلياژ باعث تسريع در عمل خنك كردن مخزن ميشود، در نهايت باعث كاهش تغيير فشار نسبت به زمان در مخازن ميشود.
وي تصريح كرد: اين محصول اطمينان را تا حدي بالا برده كه ميتوان عبارت را كه تاكنون روي تانكرها و مخازن سوخت ديده ميشد با آسايش كامل پاك كرد.
مدير اين گروه تحقيقاتي گفت: دلتااس آلياژ مخصوصي از آلومينيوم و مقاوم در برابر خوردگي است و قابليت نصب در همه انواع مخازن براي جلوگيري از انفجار گازهاي قابل اشتعال يا مايعات ديگر را با استفاده از اصل هدايت حرارت دارد.
وي افزود: اين محصول به صورت قالب مكعبي، كروي و رول توليد و نسبت به نوع جايگاه استفاده، مصرف ميشود.وي همچنين اقتصادي كردن ساخت مخازن سوخت، جلوگيري از اتفاقات ناگوار ناشي از انفجارها، امكان جوشكاري مخازن را بدون نياز به تخليه سوخت، استفاده در همه مايعات قابل اشتعال و گازها، ايجاد شرايط ايمني براي مخازن سوخت، پالايشگاهها، خطوط لوله مجتمعهاي پتروشيمي، مخازن نگهداري سوخت و غيره، كاهش هزينههاي اطفاي حريق، ايجاد محيط امن براي آتشنشانها، افزايش ايمني در سيلندرهاي گاز خانگي و مصارف تجاري، خنثي كردن 100 درصد پديده الكترو استاتيك كه عامل برخي انفجارها است، جلوگيري از آلودگيهاي ناشي از پخش ذرات HC در محيط زيست و صرفهجويي در مصرف فرآوردههاي نفتي با كاهش 60 درصدي تبخير بنزين را از جمله مزاياي استفاده از عنوان كرد.
وي در بخش ديگري از سخنانش ظرفيت فعلي توليد اين محصول را 50 هزار ليتر در روز اعلام كرد و گفت: ما در زمينه توليد محصول هيچ محدوديتي نداريم. وي ميزان سرمايهگذاري بخش تحقيقاتي اين پروژه را 5/1 تا 2 ميليارد تومان و هزينه ساخت كارخانه و صنعتي كردن محصول را 5/7 ميليارد تومان هزينه مستقيم بيان كرد.
او تصريح كرد: در مدت سه سال كار تحقيقاتي، همه آزمايشها روي مواد اوليه، ساخت دستگاه و دستگاههاي توليد محصول دلتااس و نيز آزمايشهاي شبيهسازي انفجار انجام شد و اميدواريم با استفاده از اين محصول، از خسارات جاني و مالي انفجارهاي ناشي از سوخت جلوگيري كنيم.
يکشنبه 24 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]