واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: آمريکا در راستاي سياست خارجي خود، زنان ورزشکار را به کشور خود فرامي خواند و از اين طريق به ارتقاي رهبري زنان و تسهيل اهداف فمينيسم جهاني کمک مي کند.
در راستاي سياست خارجي آمريکا، اين کشور برنامه جام جهاني زنان و مبادله ورزشکاران زن را طرح ريزي کرده است. آنچه که به عنوان هدف اين برنامه اعلام شده، توانمندسازي زنان در ارتقاي رهبري، کار گروهي و مهارت هاي زندگي است و قدر مسلم اين امر با رويکرد فمينيستي صورت مي گيرد.
جام جهاني زنان
از سوي ديگر وزارت خارجه آمريکا به صراحت برنامه مذکور را در راستاي سياست خارجي خود اعلام مي کند و با وجود آنکه در اين برنامه از درک مشترک و احترام متقابل سخن مي گويد، شاهد برخورد با مقوله حجاب زنان در سياست جهاني ورزش زنان مي باشيم. اين مساله از تناقضات موجود در وعده ها و برنامه هاي آمريکا و مجامع جهاني ورزشي است.
طرح ابتکاري آمريکا براي جام جهاني زنان بر اساس گزارش وزارت خارجه آمريکا، شامل موارد زير است:
در آستان? جام جهاني بانوان فيفا در سال 2011 و آغاز چهلمين سالگرد فصل نهم آمريکا يعني، قانون تحول سازي در آمريکا ، وزارت امور خارجه ايالات متحده رشته اي از مبادلات بين المللي فوتبال را به منظور تأکيد بر ارزش ورزش در توانمند سازي زنان و دختران آغاز کرده است.
اين طرح ابتکاري بر پايه ديدگاه هيلاري کلينتون، وزير امور خارجه، بر مبناي "ديپلماسي قدرت هوشمند" بنا شده است تا دامنه کامل ابزارهاي ديپلماتيکي را– در اين مورد، مبادلات بين المللي فوتبال – مهار کند و باعث پيشبرد اهداف سياست خارجي ايالات متحده شود. اين طرح ابتکاري فرصت هاي برابري را در زمينه هاي دانشگاهي و ورزشي براي مردان و زنان ايجاد مي کند.
برنام? بازديد کنندگان ورزشي
بازيکنان نوجوان زن فوتبال و مربيان آنها از کشورهاي بوليوي، آلمان، مالزي، پاکستان و قلمرو فلسطين و آفريقاي جنوبي از طريق برنام? بازديدکنندگان ورزشي براي مبادله اي 10 روزه، به ايالات متحده سفر کردند و با تيم ملي فوتبال بانوان ايالات متحده ملاقات و با تيم هاي محلي فوتبال بازي کردند.
مديريت ورزش بانوان
اين برنامه، با تأکيد بر مديريت برنامه هاي فوتبال بانوان و دختران، به بازديد کنندگان اجازه مي دهد تا به مبادله ديدگاه ها و بهترين عملکرد خود در مديريت ورزش و برنامه هاي تفريحي با همتايان آمريکايي شان بپردازند.
آنها به بررسي اين امر پرداختند که برنامه هاي ورزشي بانوان و دختران چگونه مي تواند به ارتقاي رهبري، کار گروهي، احترام، خود آگاهي و مهارت هاي زندگي بيانجامد و چطور ورزش و برنامه هاي تفريحي مي تواند اثر مثبتي روي جوانان در خطر يا محروم بگذارد.
طبق گزارش سال 2007 سازمان ملل با عنوان "زنان 2000 – زنان، برابري جنسيتي و ورزش" – توانمند سازي زنان و دختران از طريق ورزش ابزار توانمند سازي اجتماعي و اقتصادي مهمي است.
برنامه مديريت بازديدکنندگان بين المللي، هفتادمين سال خود، برنامه اصلي مبادله متخصصان وزارت امور خارجه ايالات متحده است که از طريق برنامه هاي کوتاه مدت که براي ايجاد درک دو جانبه مسائل سياست خارجي طراحي شده اند، باعث ايجاد ارتباط بين رهبران خارجي کنوني و نوظهور با همتايان آمريکايي آنها مي شود.
زنان و دختران شبکه هاي بين فردي جديدي کسب مي کنند، و به فرصت هاي جديدي دسترسي پيدا مي کنند که باعث مي شود آنها مشارکت بيشتري در زندگي مدرسه و اجتماعي داشته باشند؛
مشارکت دختران در ورزش مي تواند کليشه هاي جنسيتي را به چالش بکشد و نگرش هاي تبعيض آميز جا افتاده در بين مردم را بشکند.
ورزش به عنوان وسيله اي براي بهبود نقش رهبري زنان و دختران و مشارکت آنها در تصميم گيري عمل مي کند
دفتر وزير براي مسائل جهاني دختران:
برنامه مديريت بازديدکنندگان بين المللي اداره امور آموزشي و فرهنگي:
برنامه مديريت بازديدکنندگان بين المللي، هفتادمين سال خود، برنامه اصلي مبادله متخصصان وزارت امور خارجه ايالات متحده است که از طريق برنامه هاي کوتاه مدت که براي ايجاد درک دو جانبه مسائل سياست خارجي طراحي شده اند، باعث ايجاد ارتباط بين رهبران خارجي کنوني و نوظهور با همتايان آمريکايي آنها مي شود. تقريباً 200.000 فرد برجسته، شامل بيش از 320 حاکم کشور و رئيس دولت، و هزاران رهبر از بخش عمومي و خصوصي، در اين برنامه شرکت کرده اند.
درباره دفتر وزير براي مسائل جهاني زنان:
اين دفتر مسئول ارائه حمايت ملموس از طريق طرح هاي ابتکاري و برنامه هاي توانمندسازي اقتصادي، سياسي، اجتماعي و قانوني زنان، دسترسي به آموزش و مراقبت هاي بهداشتي، مبارزه با خشونت بر عليه زنان و دختران در هم? اشکال آن، و اطمينان از اين امر است که حقوق زنان کاملا در توسعه و اجراي سياست خارجي ايالات متحده لحاظ شوند.
منبع: مشرق
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]