واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: گزارش مردمي ايسكانيوز درباره مجموعه تلويزيوني "مرگ تدريجي يك رويا" : جيراني دنيا را تيره و تار مي بيند
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: «مجموعه مرگ تدريجي يك رويا» به كارگرداني فريدون جيراني كه هم اكنون از شبكه سوم سيما پخش مي شود توانسته مخاطبان بي شماري را روبروي جعبه جادويي بنشاند.
اما با همه ي اين حال انتقادات فراواني از اين مجموعه تلويزيوني شده است،خبرنگار گروه فرهنگي هنري به جمع مردم رفته تا بتواند نظر مخاطبان را در رابطه با اين مجموعه جويا شود.
**جيراني دنيا را تيره و تار مي بيند
مجيد يوسفي فوق ليسانس علوم ارتباطات- روزنامه نگار ( اعتماد ملي) در خصوص مجموعه مرگ تدريجي يك رويا گفت: مشكلي كه سناريونويس در اين فيلم دارد فيلم را به صورت كاملا سياه و يا كاملا سفيد به تصوير كشيده است.
اين روزنامه نگار در ادامه گفت: خانواده اي كه كاملا مذهبي و سنتي است را پاك و سفيد نشان داده و از طرف ديگر خانواده مدرن و روشنفكر را به رنگ سياه به تصوير كشيده است و روشنفكر را به سيستم هاي جاسوسي وصل كرده همچنين اين مجموعه سعي در اين دارد تا نشان دهد در خانواده روشنفكر و مدرن هيچ گونه عرق ملي و جوهره اجتماعي وجود ندارد بلكه پر از تشنج و پراكندگي است.
وي در ادامه افزود: نبايد يك طرفه قضاوت كرد و خانواده سنتي را خوب و طرف ديگر را بد در نظر گرفت، به نظر من مشكل جيراني و محمودي در اين است كه دنيا را تيره و تار مي بينند.
اين روزنامه نگار تصريح كرد: شخصيت پردازي ها به خوبي صورت نگرفته، به خصوص شخصيت «مارال» كه كاملا غير واقعي است و حتي در اين مجموعه به صورت واضح مشخص نشده كه مارال از كدام طبقه نويسندگي است.
يوسفي در خصوص شخصيت مارال گفت: نويسنده اي كه با اولين و دومين كتاب خود به اوج برسد وجود ندارد و حتي در جامعه ي ماادبيات داستاني كه خانم هاي ما دارند از جمله : پيرزاد، حاجي زاده و ... هيچ يك نتوانسته اند با اولين كتاب خود به اوج برسند و اگر چنين شخصي هم وجود داشته باشد چگونه با وجود معلومات زياد و موفقيت هاي پي در پي به راحتي مي تواند تحت تاثير حرف هاي اطرافيان قرار بگيرد.
وي گفت: به نظر من شخصيت مارال دچار دوگانگي است شخصي كه توانسته از انگليس جايزه بگيرد و روشنفكران جهان به او نظر دارند چگونه مي تواند تا اين اندازه تحت عقايد اطرافيان خود قرار بگيرد و از آن ها تاثير بپذيرد.
وي با بيان اين مطالب افزود : مارال گاهي تصميم مي گيرد به سمت شوهر و دخترش باز گردد ولي دوباره به سمت دكتر آرين روي مي آورد.
يوسفي در پايان گفت: اين مجموعه سعي دارد تا روشنفكران را سردرگم نشان دهد در حالي كه اين گونه نيست و بسيار افراطي در اين خصوص عمل كرده است.
**ساناز نمونه ي بارز دختران امروزي جامعه است
س،ج-35 ساله-كارمند بانك: ساناز نمونه ي بارز دختران امروزي جامعه است و تمام مشكلات اين نقش را در رفتار خيلي از دختران مي بينيم .
در حال حاضر يك بستري در صدا و سيما به وجود آمده كه به اين مسائل مي پردازد كه جاي تقدير دارد.
حتي در بعضي قسمت ها به سياست اشاره دارد براي مثال جايي كه مارال در رابطه با تاريخ كشور مطلب مي نويسد و ساناز مي گويد به گونه اي بنويس كه اونور آبي ها دوست دارند،در حقيقت اشاره دارد به مسائل سياسي و اجتماعي جامعه ، در چند سال اخير صدا و سيما به مسائل خانوادگي و شخصي توجه داشته است ولي هم اكنون سليقه ها فرق كرده.
من قبول ندارم شخصيتي مثل ساناز براي مخاطبان بدآموزي داشته باشد چون نمونه عيني ساناز را در جامعه به وضوح مي بينيم .
به نظر من در انتهاي فيلم نظر منتقدين و مخاطبان نسبت به اين مجموعه تغيير پيدا خواهد كرد.
**اين مجموعه بايد 15 سال پيش ساخته مي شد
زينب ابريشمچي- 33 ساله و فرهنگي در خصوص مجموعه مرگ تدريجي يك رويا اظهار داشت: همه چيز در اين مجموعه به صورت غير واقعي به تصوير كشيده شده است و با جامعه امروز ما منطبق نيست. همچنين گفت: اين مجموعه براي مخاطب ملموس نيست.
وي در ادامه افزود: اين فيلم 15 سال پيش مي توانست براي مخاطب جذابيت داشته باشد ولي در حال حاضر مخاطب نمي تواند فيلم را دنبال كند.
به نظر من يك شخص نويسنده نمي تواند تا اين اندازه زندگي خود را به دست يك نفر ديگر بسپارد اين گونه انسان ها بسيار كم هستند و شخصي كه اهل كتاب باشد بسيار دور از واقعيت است كه نتواند به تنهايي تصميم بگيرد و متكي به نظرات خواهرش باشد.
**مارال شخصيت بي ثباتي دارد
نازنين ملكيان – استاد دانشگاه در خصوص اين مجموعه تلويزيوني گفت: اين مجموعه به نحوي مي خواهد تقابل يك زن سنتي و مدرن را نشان دهد و سعي دارد اين باور را القا كند كه يك زن مدرن و تحصيل كرده از خانواده خود دوري مي كند و بايد تحت كنترل قرار بگيرد ،در صورتي كه مارال فردي تحصيل كرده است.
اين استاد دانشگاه در ادامه گفت: اين مجموعه شخصيت زن مستقل و داراي تحصيلات را منفي نشان داده است و خواهر مارال ( ساناز) كمك مي كند تا مشكلات مارال بيشتر شود و مارال به عنوان يك فرد روشنفكر نتوانسته است مشكلاتش را تشخيص دهد و خودش تصميم بگيرد.
وي در ادامه افزود: شخصيت واقعي يك نويسنده نمي تواند اين گونه باشد يك نويسنده داراي ثبات شخصيتي است ولي مارال شخصيت با ثباتي ندارد.در حالي كه زن هاي نويسنده جامعه ما داراي ثبات شخصيت هستند.
** حد وسط در اين مجموعه ديده نمي شود
ساغر فتحي- 27 ساله دانشجوي رشته علوم ارتباطات گفت: اين مجموعه خانواده سنتي را بسيار مهربان و خوب نشان داده و شخص تحصيل كرده را بي بند و بار جلوه داده است.
حد و وسط در اين مجموعه تلويزيوني ديده نمي شود و نويسنده اگر نويسنده اي واقعي باشد همان گونه كه با فكر خودش مي نويسند با فكر خود هم مي تواند تصميم گيري كند.
**شخصيت مارال واقعي نيست
ندا خوشحال 21 ساله دانشجوي رشته كامپيوتر گفت: مارال به عنوان يك قشر تحصيل كرده بايد با فكر خودش تصميم بگيرد.
اين مجموعه سعي در بيان اين مطلب دارد كه زن نويسنده موقعيت خودش را به هر چيز ديگري ترجيح مي دهد و به راحتي مهر مادري خود را به فراموشي مي سپارد من شخصا اين گونه شخصيت را واقعي نمي دانم و نمي پذيرم.
** مارال احساس غير واقعي نسبت به اطرافيان دارد
احمد خداوردي - 23 ساله دانشجوي زبان و ادبيات انگليسي در خصوص اين مجموعه تلويزيوني گفت: اوايل كار فيلم خوب پيش رفت و به خوبي سعي داشت حس دروني زن ها را نشان دهد ولي بعد از چند قسمت شخصيت مارال دچار تغيير شد و ثبات شخصيت خود را از دست داد.
مارال احساسي غير واقعي دارد به خصوص در مقابل فرزند خودش و اين شخصيت قابل قبولي نيست.
**حسين (م)- 28 ساله دانشجوي رشته عمران: اين مجموعه به دليل كادر بندي هاي خاصي كه دارد و همچنين نوع تدوين و در كل به دليل نوآوري هايي كه در اين مجموعه وجود دارد داراي جذابيت است. اما به نظر من بيش از اندازه مارال را بي اراده نشان داده است، در حالي كه اوايل فيلم مارال تا اين اندازه تحت تاثير بقيه قرار نمي گرفت.120
جمعه 22 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 473]