واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مدير واحد پيشينهشناسي پژوهشهاي قرآني : برپايي نمايشگاه قرآن تأثير شگرفي بر مطالعات قرآني دارد
گروه ادب: مدير واحد پيشينهشناسي پژوهشهاي قرآني بخش پژوهش نمايشگاه قرآن، برپايي نمايشگاه قرآن را تأثير شگرفي در فرهنگ عمومي، فرهنگ كتابخواني و مطالعات قرآني دانست.
«محمدعلي هاشمزاده» مدير واحد پيشينهشناسي پژوهشهاي قرآني بخش پژوهش شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآنكريم درگفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، با بيان اين مطلب گفت: نمايشگاه نسبت به سالهاي قبل توسعه بيشتري يافته و از لحاظ كمي و كيفي رشد قابلتوجهي را شاهد هستيم.
وي ادامه داد: طبيعتاً جايي كه ناشران بتواند آثار خود را به مردم معرفي كنند، نمايشگاه نام دارد، اين نمايشگاه هم در سطح عمومي و هم در سطح تخصصي اثر قوقالعادهاي دارد، عموم مردم و حتي متخصصان اين امكان را ندارند كه در طول سال در كتاب فروشيها گشته و در جريان تازههاي نشر قرار گيرند، نمايشگاه فرصت بسيار مناسبي را براي مخاطبان و ناشران فراهم ميكند، همچنين به توسعه و بارورتر شدن صنعت چاپ و نشر نيز كمك بسيار شاياني ميكند.
هاشمزاده گفت: اگر بتوان اين نمايشگاه را در سطح استانها و شهرستانهاي ديگر و يا در ماههايي غير از ماهرمضان، برگزار كرد، بهرهوريها در سطح وسيعتري انجام ميشود، زيرا اساساً شهرستانيها در ماه رمضان امكان مسافرت ندارند و به تبع نميتوانند از نمايشگاه قرآن در تهران بازديد به عمل آورند.
اين مسئول درباره بخش پژوهش شانزدهمين نمايشگاه قرآن كريم گفت: اين واحد متشكل از سه بخش است، بخش پژوهشهاي قرآني جهان اسلام و پژوهشهاي جهان اسلام در ارتباط با پيامبر اعظم و اهلبيت(ع)، بخش پژوهشهاي قرآني و اهلبيت(ع) منتشر شده در كشور ايران اسلامي و بخش پيشينهشناسي مطالعات و پژوهشهاي قرآني، كه علاقهمندان به تحقيق، پژوهش و تدوين پاياننامه، مقاله و كتاب، براي اينكه در جريان پيشينه تحقيقات خود قرار گيرند، به اين بخش مراجعه كرده و با راهنمايي و مشاوره كارشناسان در اين بخش از تحقيقات گذشته باخبر ميشوند.
وي تصريح كرد: فلسفه اين كار جلوگيري از موازي كاريها و پربارتر شدن تحقيقات است.
مدير واحد پيشينهشناسي پژوهشهاي قرآني ادامه داد: بخش پژوهش سال گذشته نيز در پانزدهمين نمايشگاه قرآن كريم شركت كرد، با اين تفاوت كه سال گذشته حدود هزار عنوان اثر قراني به نمايش گذاشتيم، ولي امسال با بيش از پنج هزار جلد كتاب در زمينه علوم قرآني و اهلبيت شركت كردهايم.
هاشمزاده تصريح كرد: چينش آثار پژوهشي در اين بخش به صورت موضوعي است، اين كار جستجو و بهرهمندي از فضا را تسهيل كرده و كتابها و منابع پژوهشي را در دسترستر قرار ميدهد.
وي افزود: آثار موضوعي پيرامون كليات، مراجع و دائرةالمعارفها ، علوم قرآني، تفسير و مفسران، در اين بخش جمعآوري شدهاند، همچنين بيش از دويست دوره از تفسير قرآن شيعه و اهل سنت را نيز گردآوري كردهايم، غرفه قرائت قرآن احكام و مباحث ادبي، مباحث جديد و اعجاز علمي قرآن، مباحث عمومي قرآن مانند مباحث اجتماعي و اخلاقي، مباحث مربوط به زنان و غيره از جمله غرفههاي دائر در اين بخش است.
وي ادامه داد: امسال بخشي نيز اضافه كردهايم، كه آثار در ارتباط با پيامبر اعظم و اهل بيت(ع) را پوشش ميدهد، در بخش كتابهاي فارسي نيز تمامي كتابهايي كه در باب معارف قرآن و اهل بيت است جمعآوري كردهايم كه در معرض ديد علاقهمندان قرار رگرفته است.
اين مسئول در رابطه با فروش آثار گفت: نه در بخش عربي و نه در بخش فارسي امكان فروش نداريم، تنها اين امكان را به مخاطب ميدهيم كه كتابها را شناسايي كرده و با شناسايي انتشارات در بخش فروش كتابها را خريداري كنند.
مدير واحد پيشينهشناسي پژوهشهاي قرآني ادامه داد: غرفه مباحث ادبي هم، كتابهايي را كه در زمينه ادبيات قرآن، مباحث لغوي، لغات مشكل قرآن، مباحث جديد زبانشناسي و هرمنوتيك است را پوشش داده و به معرض نمايش گذاشته است.
هاشم زاده در پايان افزود: در مجموع بخش پژوهش، بخش بسيار مهمي در زمينه اطلاعرساني است، به عبارت ديگر اگر هدف نمايشگاه، شناخت آثار، تحقيقات و اطلاعرساني باشد؛ اين بخش مهمترين خدمت را به پژوهشگران در اين زمينه ميكند.
پنجشنبه 21 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]