واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تشديد تدابير امنيتي در الجزيره
الجزيره ـ تدابير امنيتي در نقاط مختلف شهر الجزيره در آستانه سالگرد حادثه 11 سپتامبر تشديد شد.
به گزارش ايرنا، نيروهاي پليس و نيروهاي امنيتي الجزاير كه از روز سه شنبه به طور گسترده در نقاط مختلف الجزيره مستقر شده اند؛ با بازرسي خودروها در مبادي ورودي به پايتخت تلاش خود را براي مقابله با حملات احتمالي گروه مسلح "جماعت سلفي دعوت و نبرد" آماده كرده اند.
به گفته منابع خبري؛ نيروهاي امنيتي الجزايراز حمله احتمالي جماعت سلفي به رهبري "درودوكال"
در آستانه سالگرد حادثه 11 سپتامبر به تلافي حملات اخير ارتش و نيروهاي امنيتي به مواضع اين گروه در ارتفاعات شرق الجزاير؛ نگرانند.
گفته مي شود اعضاي اين گروه خود را براي حملات انتحاري با خودروهاي بمب گذاري شده و كمربندهاي انفجاري در مناطق شرق الجزيره از جمله ولايت بومرداس آماده كرده اند.
ارتش الجزاير از چند روز پيش عمليات وسيعي را در مناطق جنگلي شرق اين كشور براي دستگيري افراد مسلح آغاز كرده است.
درهمين حال سرهنگ "علي تونسي" فرمانده نيروهاي انتظامي الجزاير پيش از اين از وجود طرحي ويژه براي تامين امنيت پايتخت و ساير شهرهاي در معرض حملات تروريستي در طول ماه رمضان خبر داد اما در پاسخ به سوالي درباره جزييات آن گفته بود كه اين يك طرح سري است.
تدابير امنيتي هر سال ماه رمضان در الجزاير شدت مي يابد كه دليل آن رويه سنتي جماعت سلفي در تشديد حملات خود در اين ماه است.
در اينگونه حملات كه امسال 10 روز زودتر آغاز شد چندين نقطه در شرق پايتخت هدف حملات انتحاري با خودروهاي انفجاري قرار داد.
در دو حمله مسلحانه در ولايت البويره در 150 كيلومتري شرق الجزيره 12 نفر كشته و 35 تن ديگر زخمي شدند.
حمله انتحاري به يك مدرسه انتظامي در شهر "يسر" (ولايت "بومرداس") در 100 كيلومتري شرق پايتخت الجزاير نيز 43 كشته و 45 مجروح بجا گذاشت.
دولت الجزاير "جماعت سلفي دعوت و نبرد" كه خود را شاخه القاعده در مغرب اسلامي معرفي مي كند مسوول اقدامات تروريستي در اين كشور طي سالهاي اخير مي داند.
اين گروه مسووليت حملات اخير را نيز بر عهده گرفته است.
درگيري هاي داخلي در الجزاير كه در پي ابطال نتايج نخستين انتخابات چند حزبي در سال 1992 آغاز شد، در دهه 90 كه به "دهه سياه " شهرت يافت به اوج خود رسيد كه حدود 150 تا 200 هزار قرباني، هفت هزار مفقود، هزاران زخمي و 30 ميليارد دلار خسارت برجاي گذاشت.
حزب "جبهه نجات اسلامي" كه پيروز اين انتخابات بود اما با دخالت ارتش و ابطال نتيجه انتخابات، نتوانست قدرت را بدست بگيرد به دولت الجزاير اعلام جنگ مسلحانه داد.
"ارتش نجات اسلامي" شاخه نظامي جبهه نجات از 7 ژانويه 1997 آتش بس اعلام و اعضاي آن نيز در سال 1999 و پس از طرح "سازگاري اجتماعي" رييس جمهوري الجزاير با پايين آمدن از كوهستان ها سلاح هاي خود را بر زمين گذاشتند و از طرح هاي اصلاحات سياسي بوتفليقه حمايت كردند.
با اين حال عمليات نظامي عليه دولت، كه بر اساس آمارهاي رسمي بيشترين قربانيان آن غير نظامي هستند، ابتدا توسط "گروه مسلح (الجيا) و سپس و طي چند سال گذشته توسط "جماعت سلفي دعوت و نبرد" البته با شدت كمتري نسبت به دهه 90؛ ادامه يافته است.
شبد**خاورم **380**1477**1501
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]