تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه (مستحبى) بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829705335




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گفت‌وگو


واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: گفت‌وگو
مهتاب قلى زاده - مهلت تحويل فرم پرسشنامه اطلاعات خانوار امروز در تهران و سه‌شنبه در شهرستان‌ها به پايان رسيد. آخرين مهلت تحويل اين فرم‌ها در واقع تا يكشنبه هفدهم ماه جارى بود كه مركز آمار ايران با مشاهده هجوم مردم در 5 روز انتهايى اين مهلت، ناچار به تمديد آن شد.

حضور افراد براى دريافت يا تحويل اين فرم‌ها تا جايى شديد شد كه در برخى مراكز صف‌هاى مردم به ششصد نفر هم مى‌رسيد. در برخى مراكز نيز ازدحام و شلوغى منجر به درگيرى بين افراد شد. تجربه نشان داده است مردم ايران بر اساس عادت دقيقه نود براى انجام كارهاى خود اقدام مى‌كنند كه به عقيده مسئولان مصاحبه چند روز اخير مردم را بيش‌تر مجاب به پر كردن فرم‌ها كرد. در اين شرايط مركز آمار ناچار براى كنترل اين وضعيت مهلت تحويل پرسشنامه را تمديد كرد. در آغاز اين طرح و هنگام شروع جمع‌آورى اطلاعات اقتصادى خانوار شايعاتى مبنى بر اينكه اين طرح تنها ترفندى براى مطلع شدن از دارايى‌هاى شخصى افراد و اخذ ماليات از آنهاست، شكل گرفت. شايعات حاكى از اين بود كه تنها تفاوت اين طرح با طرح‌هاى آمارگيرى اين است كه مردم خود اقدام به تحويل اطلاعات مى‌كنند. اين شايعات موجب شد خانواده‌ها در مقابل پر كردن بموقع اين فرم حالت تدافعى به خود بگيرند. هم اكنون نيز با وجودى كه بيش از نصف جمعيت كشور پرسشنامه‌هاى خود را تحويل داده اند، كارشناسان معتقدند: خوداظهارى در ايران سابقه چندان درخشانى ندارد و نمى‌توان صحت اطلاعات تحويل داده شده را تائيد كرد. در مقابل مسئولان مدعى‌اند مراكزى براى تطبيق اطلاعات ارسالى با واقعيت دارند. در همين حال، محمد مدد، رئيس مركز آمار ايران از صحت 99 درصدى اطلاعات پرسشنامه‌هاى اطلاعات اقتصادى خانوار خبر مى‌دهد. محمدرضا دوست محمدي، دبير ستاد جمع‌آورى اطلاعات اقتصادى خانوار هم با تائيد گفته مدد مى‌افزايد: تاكنون 57 ميليون نفر يعنى نزديك به 15 ميليون خانوار اين فرم‌ها را تحويل داده‌اند كه 3 ميليون نفر آن بررسى شده كه از اين تعداد 99 درصد آن صحيح است.

به نظر شما چرا مردم در آخرين روزهاى مهلت تعيين شده براى تحويل فرم‌ها اقدام مى‌كنند؟

چون اين طرح در تابستان و به هنگام مسافرت‌ها اجرا شد و به همين علت برخى از شهروندان نتوانستند بموقع براى پركردن آن اقدام كنند. همچنين مردم تا اواخر مهلت ارسال فرم‌ها مطمئن نبودند كه اين طرح اجرايى شود. چندين مصاحبه توسط مسئولان مربوطه موجب شد كه مردم مطمئن شوند كه اگر اين فرم‌ها را پر نكنند يارانه به آنها تعلق نمى‌گيرد. اين موضوع تا جايى بود كه در 5 روز آخر 50‌درصد افراد مراجعه كردند و مركز آمار ناچار به تمديد اين مهلت شد.

احتمال تمديد مجدد فرم‌ها وجود دارد؟

خير، چون بر اساس برنامه‌ ما بايد اطلاعات استخراج شده را تا پايان مهر به دولت تحويل دهيم و سه دهك درآمدى را مشخص كنيم.

اما آقاى مدد، رئيس مركز آمار از صحت 99 درصدى اطلاعات سخن مى‌گويد، مگر كار استخراج اطلاعات آغاز شده كه آقاى مدد در مورد صحت اطلاعات ارسالى اظهارنظر مى‌كند؟

بله، استخراج اطلاعات فرم‌ها از 6 روز پس از شروع طرح يعنى 12 مرداد شروع شده است.

آقاى مدد معتقد است 99 درصد اطلاعات ارسالى صحيح است!

تا كنون 57 ميليون نفر يعنى حدود 15 ميليون خانوار اين فرم‌ها را ارسال كرده‌اند كه ما اين اطلاعات را با 25 ارگان رسمى حاوى اطلاعات افراد چك مى‌كنيم. تا كنون سه ميليون نفر را با اولين ارگان يعنى ثبت احوال چك كرده‌ايم كه 99 درصد اطلاعات مربوط به آن صحيح بوده است.

ساير ارگان‌ها كه اطلاعات فرم‌هاى اقتصادى خانوار با آنها چك مى‌شود، كدام است؟

مهم‌ترين آنها نيروى انتظامى كه در واقع براى بررسى كارت سوخت است، تامين اجتماعى كه در واقع بانك اطلاعات ايرانيان به شمار مى‌رود و بانك مركزى نيز ديگر ارگان مهمى است كه ما اطلاعات ارسالى را با آن چك مى‌كنيم.

برخى كارشناسان معتقدند به جاى توزيع و جمع‌آورى اطلاعات تمام اقشار جامعه، بهتر بود فرم‌ها براى مشاغل آزاد تهيه مى‌شد و اطلاعات بخش لشكرى و كشورى از بانك اطلاعاتى دولت استخراج مى‌گشت. در اين صورت بار مالى اين طرح نيز براى دولت كمتر مى‌شد!

اين فرم‌ها مخصوص اطلاعات خانوار است نه افراد، براى مثال اگر فردى دولتى باشد اما همسرش نباشد و همسر وى ملكى به نام خود داشته باشد ما نمى‌توانيم با استفاده از پرونده دولتى از اين موضوع مطلع شويم.

اما خوداظهارى در ايران سابقه درخشانى ندارد اگر خانواده‌ها اطلاعات صحيح را وارد نكنند چه مى‌شود؟

در واقع تضمينى وجود ندارد كه اطلاعات دقيق باشد و البته نيازى نيست كه اطلاعات دقيق شناسايى شود چون طبق دستور دولت ما نمى‌خواهيم خط‌كشى دقيق انجام دهيم و تقسيم‌بندى مردم به 3 گروه درآمدى براى ما كافى است. اما ما مى‌توانيم به وسيله شماره ملى افراد تا حدود بسيار زيادى صحت اطلاعات ارسالى را آزمون كنيم. كد ملى براى ما همچون يك كليد است چون هر كس بخواهد عمل اقتصادى يا خريد و فروشى انجام دهد ناچار است از كد ملى استفاده كند. همچنين ذكر اين نكته ضرورى است كه براى تكميل پرسشنامه‌ها يك مرحله كافى نيست و ما قطعا در آينده طى مراحل ديگرى اقدام به جمع‌آورى اطلاعات مى‌كنيم. مانند درست شدن كارت ملى همه افراد كه مدت زيادى زمان برد.

گويا در برخى مراكز بازار سياه فروش پرسشنامه ايجاد شده است براى جلوگيرى از چنين رويدادى چه كرديد؟

در واقع ما كه نمى‌توانيم جلوى درآمد افراد را بگيريم! سيستم توزيع بدين ترتيب بود كه ما 6‌ميليون فرم اضافه از حد انتظار تكثير كرديم. به پست، مدارس، كارخانه‌ها و همه دستگاه‌هاى دولتى فرستاديم. همچنين فرم را روى سايت قرار داديم و ده هزار مركز پستى در سراسر كشور داشتيم. اما برخى دوست نداشتند در صف‌ها و در انتظار بمانند كه اين فرم‌ها را از فروشندگان مى‌خريدند.

اگر سرپرست خانوارى در مدت تعيين شده براى تكميل فرم‌ها در شهرخود حضور نداشته باشد و يا خانواده مدارك شناسايى سرپرست خانوار را در اختيار نداشته باشند، تكليف چيست؟

مشكلى نيست. همسر به عنوان سرپرست خانوار اقدام به تكميل فرم كرده و در مرحله بعد مرد خانوار نيزبه فرم اضافه مى‌شود. اين مورد از ابتدا با مراكز تحويل فرم‌ هماهنگ شده است.
 چهارشنبه 20 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: حيات نو]
[مشاهده در: www.hayateno.ws]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن