واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: استاندارمازندران ازبانك هاخواست تاتسهيلات بخش كشاورزي رادراولويت قراردهند
داخلي. اقتصادي. كشاورزي. تسهيلات. مازندران.
استاندار مازندران از بانكها خواست تا در ارائه تسهيلات ، امكانات و نقدينگي بخش كشاورزي ، كشاورزان و تشكلها را در اولويت قرار دهند و نظارت جدي را نيز به عمل آورند .
به گزارش ايرنا سازمان جهاد كشاورزي مازندران روز چهارشنبه به نقل از "سيد محمد كريمي" در جلسه شوراي هماهنگي سازمان جهاد كشاورزي استان در ساري اعلام كرد: تخصيص اعتبار و زمان بندي براي اجراي پروژههاي مهم بخش كشاورزي نظير جاده بين مزارع و تجهيز و نوسازي اراضي كشاورزي،
مكانيزاسيون كشاورزي و راهاندازي شركتهاي صنعتي ضروري است.
استاندار مازندران حفظ و حراست از جنگلها و مراتع را به عنوان يك رسالت مطرح و تاكيد كرد : تحت هيچ شرايطي نبايستي در داخل جنگل تنهكشي صورت گيرد و بايد نظارت درستي بر كار بهرهبرداران شود .
وي بر بكارگيري نيروهاي تحصيل كرده و متخصص در كنار كشاورزان براي انجام امور ترويجي و تعامل و استفاده از اطلاعات هواشناسي براي سالهاي خشكسالي و ترسالي تاكيد كرد .
"كريمي" گفت: دو نهاد سپاه و جهادسازندگي در انقلاب اسلامي بسيار مهم بودهاندبه طوريكه نقش جهادسازندگي درعمران وسازندگي كشور و دفاع مقدس مشهور است.
وي ادامه داد: امروز با ادغام دو وزارتخانه جهادسازندگي و كشاورزي تعهد و تخصص با هم يكي شدند لذا توقع و انتظار ما از اين سازمان زياد ميباشد.
استاندار مازندران با اشاره به رويكرد جديد استان گفت : ما بايستي داراي زبان مشترك باشيم تا بتوانيم حرف استان رابه مسوولان ذيربط برسانيم.
وي به پنج محور اساسي براي توسعه استان مازندران از جمله حوزه انرژي ،مهار آبهاي سطحي ،جادههاي مواصلاتي ، گردشگري اشاره كرد و گفت: برداشت بهينه و استفاده از اراضي كشاورزي پنجمين محور مهم استان است.
وي افزود: با اجراي طرحهاي كانال كشي و زهكشي ميتوانيم برداشت دوم محصول و حتي سوم را در استان داشته باشيم و محصولات بيشتري را زيركشت ببريم .
كريمي با تاكيد بر اينكه در استان مازندران به هيچ وجه نميتوان از كنار بحث كشاورزي گذشت بر تعامل و پيگيري بيشتر با مسئولين تاكيد كرد .
استاندار مازندران در ادامه سخنانش مساله جلوگيري از تغيير كاربري اراضي كشاورزي را بسيار جدي دانست و بر هماهنگي بيشتر مسئولين جهاد كشاورزي با فرمانداران و بخشداران براي اجراي احكامي كه براي تخريب و برگشت به جاي اول اراضي تصرفي ، صادره شده ، تاكيد كرد.
وي با اشاره به بحران خشكسالي در سالجاري ، اقدامات صورت گرفته از سوي سازمان جهاد كشاورزي را بسيار موثر دانست و گفت : بخشي از اقدامات مقابله با بحران خشكسالي در سطح كلان و به ايجاد سدها و بخشي نيز به سازمان جهاد كشاورزي در اجراي اقدامات ضربتي نظير حفر و تجهيز چاه ، احداث ايستگاه پمپاژ ، لايروبي آب بندانها و كانالها و مديريت بهينه مصرف آب و نحوه استفاده از آب به وسيله كشاورز و كارهاي ترويجي و اطلاعرساني از طريق رسانههاي گروهي و صدا و سيما بر ميگردد .
كريمي در ادامه سخنانش به تشكيل شركتهاي تعاوني پرورش ماهي ، دامپروري ، مرغداري ، زنبورداري و توسط جوانان جوياي كار و فارغالتحصيلان بخش كشاورزي و حمايت از آنان تاكيد كرد .
در ادامه اين نشست "عنايتالله تورنگ " رييس سازمان جهاد كشاورزي مازندران به بيان سيماي بخش كشاورزي استان و فعاليتها و عملكرد سازمان جهاد كشاورزي پرداخت و اظهار داشت : استانبا داشتن ۲/۳درصد اراضي تحت كشت كل كشور ۸/۷درصد توليد كشور را از لحاظ ارزش ريالي (حدود سه برابر ميانگين كشوري) به خود اختصاص داده است.
وي ارزش كل اقتصادي محصولات كشاورزي استان را با حدود ۷/۵ميليون تن توليد بالغ بر ۱۵هزارميليارد ريال عنوان كرد كه پس از استان فارس رتبه دوم را در كشور دارد .
تورنگ در ادامه يكي از ويژگيهاي مهم استان دربخش زراعت را ضريب كشت بالاي استان اشاره كرد و گفت: اكنون به اين دليل افزايش اراضي سطح زير كشت استان به بيش از ۶۲۰هزار هكتار شده است.
وي با بيان اينكه استان مازندران با سطح ۲۳۹هزار هكتار سطح زير كشت اراضي شاليزاري حدود يك ميليون .۴۰۰هزار تن شلتوك برابر با ۳۸درصد سطح زير كشت و ۴۲درصد توليد كشور را در اختيار دارد و گفت : از اين سطوح ۱۶۰ هزار هكتار مساعد براي كشت دوم و باقيمانده ( ۷۹هزار هكتار) با توجه به باتلاقي بودن جهت كشت رتون قابل بهرهبرداري است .
مهندس تورنگ با اشاره به اينكه مازندران با ۶۲هزار هكتار سطح زير كشت دانههاي روغني و توليد ۱۱۹۲۲۷تن رتبه دوم را در كشور دارد گفت : اين استان در توليد مركبات ، كيوي ، گلهاي آپارتماني ، توليد نهال زيتون و ... رتبه اول را در كشور به خود اختصاص داده است.
وي در ادامه با بيان اينكه تاكنون در بخش آب و خاك در سطح ۳۵هزار هكتار از اراضي شاليزاري استان طرح تجهيز و نوسازي انجام شده اجراي ۴هزار هكتار از اين طرح در سالجاري را يكي از اقدامات اساسي اين سازمان در اين بخش عنوان دانست .
وي به وجود هشت ميليون و ۳۰۰هزار واحد دامي و ۹۰۰هزار تن توليد در بخش دام و طيور استان اشاره كرد و گفت : مازندران با ۶۷۹هزار تن توليد گوشت سفيد ( ۱۰درصد توليد كشور) مقام اول و توليد ۱۴۵۰۰۰تن شير خام (۸/۲ درصد كشور) مقام سوم را در كشور به خود اختصاص داده است.
همچنين اين استان در پرورش ماهيان گرم آبي مقام اول را در كشور دارد و وجود ۷۵۰قطعه آببندان به ظرفيت ۳۵۰ميليون مترمكعب آب يكي از استعدادهاي اين استان در بخش زراعت و پرورش آبزيان ميباشد . ك/۱
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]