واضح آرشیو وب فارسی:قدس: مطلع فوتبال جهان، غروب مي كند؛ مرگ فوتبال ملي در انگلستان
* رسول بهروش
به نظر مي رسد بحران، لحظه به لحظه فوتبال ملي انگلستان را تهديد مي كند. در شرايطي كه هم اكنون نيز حضور صدها بازيكن خارجي در سطوح مختلف باشگاهي فوتبال جزيره، مجال شكوفا شدن استعدادهاي بومي را از اين كشور ربوده است، سرازيري سرمايه دارهاي رنگارنگ به سمت ليگ باشگاهي انگلستان، اوضاع را دشوار تر مي كند.
آخرين ثروتمندي كه آهنگ هواي ابري لندن را كرد، يك شيخ بسيار پولدار عرب است كه موفق شد سهام باشگاه منچسترسيتي را به چنگ بياورد.
بعد از انتقال ناگهاني و شوكه كننده روبينيو به تيم دوم شهر منچستر، حالا منابع خبري نزديك به سيتي از هزينه 500 ميليون پوندي عربها براي خريد سه بازيكن نامدار و استثنايي در پنجره نقل و انتقالات ژانويه خبر مي دهند.
در ميان فهرست خريد سران اين باشگاه، نام كاكا و كريستيانو رونالدو نيز به چشم مي خورد.
آنچه مسلم است، تبديل شدن فضاي فوتبال باشگاهي در انگلستان به عرصه چشم و همچشمي ثروتمندان بين المللي، در نهايت به زيان اين كشور تمام خواهد شد.
همين حالا با ريخت و پاش گليزرها در يونايتد، آبراموويچ در چلسي و تام هنكس در ليورپول، نخبه هاي فوتبال باشگاهي سر از جزيره درآورده اند، اما كارخانه بازيكن سازي كاملاً خاموش مانده است.
بزرگترين برآيند چنين تحولاتي در فوتبال انگلستان كه به رونق ليگ باشگاهي و ركود تيم ملي انجاميده است، تابستان گذشته به خوبي خود را نشان داد، وقتي كه مرحله نيمه نهايي ليگ قهرمانان اروپا با حضور سه تيم انگليسي برگزار شد و البته در نهايت جام قهرماني به اين كشور كوچ كرد، اما در مرحله نهايي يورو 2008 كه خبري از تيم ملي اين كشور نبود، مي شد به اشتباهات صورت گرفته از سوي متوليان فوتبال جزيره ايمان آورد.
نگاهي گذرا به اوضاع و احوال حاكم بر فوتبال باشگاهي در انگلستان ثابت مي كند، پيشخوان اين رشته ورزشي در آن كشور به كلي در اختيار خارجي ها قرار گرفته است.
اگر بپذيريم در شرايط فعلي منچستر يونايتد، آرسنال، چلسي و ليورپول ممتازترين تيمهاي فوتبال انگلستان هستند، هر چهار باشگاه از دروازه بان و مربي خارجي سود مي برند. اضافه شدن اسكولاري و بنيتس طي سالهاي اخير به زوج ديرينه فرگوسن و ونگر، عنان كار را به طور كامل در اختيار غيرانگليسي ها گذاشته است.
در چنين شرايطي عجيب نيست كه متوليان فوتبال اين كشور بعد از يكصد سال ترك عادت مي كنند و با استخدام فابيو كاپلو، تن به حضور يك مربي غيرانگليسي در رأس امور تيم ملي مي دهند.
همچنين با درخشش فان درسار، رينا، پيتر چك و آلمونيا در قفسهاي توري اين تيمها، هواداران تيم ملي انگلستان مجبور خواهند بود همچنان با اشتباهات رابينسون و جيمز به حيات آغشته از درد خود ادامه بدهند!
با تركتازي دهها ستاره بين المللي نظير رونالدو، اورا، ناني، فان پرسي، فابرگاس، آدبايور، فرناند و تورس، ژاوي آلونسو، دروگبا، دكو، شوچنكو و كارواليو در باشگاههاي گوناگون، به طور طبيعي فضا براي بازيكنان مستعد بومي تنگ مي شود.
طي سالهاي اخير بارها تيمي همچون آرسنال و يا حتي چلسي با يازده بازيكن خارجي در تركيب اصلي خود مسابقه را آغاز كرده اند و با اين رويه، به قهقرا رفتن فوتبال ملي انگلستان رخداد چندان غريبه اي به نظر نمي آمده است.
هم اكنون نيز با شدت گرفتن اين رويه و نيز هوسراني مولتي ميليونرها در عالم مستطيل سبز، تيم ملي اين كشور بيش از هر زمان ديگري در محاق مرگ قرار گرفته است و اين در حالي است كه انگلستان به مهد فوتبال جهان شهرت دارد!
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]