واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: حسين پارسايي:با خانه تئاتر سياست مشترك داريم
فرهنگ و هنر - حسين پارسايي، مدير مركز هنرهاى نمايشي، صبح ديروز در نشستى كه با اهالى رسانه داشت با اشاره به تشكيل شوراى رسيدگى به شكايات، از پيگيرى قدرتمند بىنظمى در توليد نمايشها خبر داده و گفت: «اجازه بىنظمى و ترك گروه به وسيله بازيگرانى كه اجراى كار قطعى دارند كه قرارداد آن مصوب شده را نمىدهيم و با قدرت با اين مسئله برخورد خواهيم كرد.»
وى با تشكر از خانه تئاتر كه از جنبه صنفى اين مسئله را دنبال مىكند، گفت: «از مديرعامل خانه تئاتر درخواست كرديم كه اگر آئيننامهاى در اين باره دارند، ارائه دهند. در هر حال شوراى رسيدگى به شكايات با حضور نماينده خانه تئاتر و اصناف تشكيل مىشود. با خانه تئاتر سياست مشترك داريم و مواردى را كه طى شش ماه گذشته درباره تغيير بازيگران داشتهاند را بررسى مىكنيم.»
وى با تاكيد بر اينكه آنچه تاكنون باعث شده تئاتر شأنيت خود را حفظ كند، اخلاقيات و مشاركت گروهى بوده، گفت: «دستمزدهاى پايين و معيشت را گسترش ندهيد، اين اتفاق جز اين كه تعهد اخلاقى بازيگران را سست كند، نام ديگرى ندارد. ما مدافع حقوق مادى اثر هستيم و خانه تئاتر مدافع حقوق معنوى و جايگاه صنفى است.»
رئيس مركز هنرهاى نمايشى در بخش ديگر توضيحات به بازسازى تالار هنر اشاره كرد و توضيح داد: «بنا به توصيه دفتر طرحهاى عمراني، اين بازسازى گستردهتر شده و اين تالار حداكثر تا دى ماه و جشنواره فجر به بهرهبردارى مىرسد. بنابراين فرهنگسراى نياوران با در اختيار گذاشتن سالنهاى خليج فارس و گوشه براى انجام رپرتوار نمايشهاى خارجى كه در جشنواره تئاتر كودك اصفهان حضور دارند و نمايشهايى كه در تعهد تالار هنر بودهاند، همكارى خواهد كرد. انتقال نمايشهاى كودك از مركز شهر به شمال شهر تا اتمام بازسازى اين تالار تجربهاى جديد براى اين منطقه مىتواند باشد.»
حسين پارسايى تاكيد كرد: «از كارگردانان مولف و نويسنده خواستهام نمايشنامه خارجى يا اثر نويسنده ديگرى را براى اجرا ارائه نكنند. مركز هنرهاى نمايشى به جهت توليد متون ارزشمند ايراني، توليد نمايش و چاپ اين آثار، متون خارجى از كارگردانان مولف را نمىپذيرد.»
رئيس مركز هنرهاى نمايشى در خصوص تشكيل سازمان تئاتر كشور توضيح داد: «مديريت و برنامهريزى دولت از نظر ساختارى براى تشكيل اين سازمان مجاب نشده است. ما گستره كار را مطرح كردهايم. يك مركز كه دو سال است به اداره كل تبديل شده و با تلاش ما از دفتر شدن آن جلوگيرى شده است، نمىتواند پاسخگوى مطالبات كشور باشد. شكلگيرى اين سازمان به دليل كارشناسىهايى كه بايد انجام شود در دوره فعلى پايان نمىپذيرد. ما همچنان پيگير هستيم، چون اعتقاد داريم در فقدان اين سازمان راندمان منفى خواهيم داشت و رفته رفته نيروهاى كارشناسى را از دست مىدهيم. ضرورتها از سوى ما گفته مىشود تا روزى به نتيجه برسد. جلسات متعددى با كميسيون فرهنگى و نمايندگان علاقهمند به موضوع خواهيم داشت. اولين فعاليت مدير بعدى هم همين موضوع بايد باشد.»
رئيس مركز هنرهاى نمايشى برنامههاى اين مركز براى سىامين سالگرد پيروزى انقلاب اسلامى را در كليت برنامههاى سال جارى معرفى كرده و توضيح داد: «توليد 10 متن توسط پروژه چهار فصل با موضوعات انقلاب اسلامى و دفاع مقدس، چاپ آن توسط انتشارات نمايش و توليد آن توسط امور استانها يكى از برنامههاى ما براى پاسداشت اين سالگرد است. از استانهاى كشور نيز خواستيم تا به توليد متون با مضمون انقلاب اسلامى توجه بيشترى نشان دهند.»
وى افزود: بخشهاى ويژه به جشنوارههاى سراسرى و بينالمللى امسال را يكى ديگر از برنامههاى مركز هنرهاى نمايشى براى افزايش توليدات با رويكرد انقلاب اسلامى عنوان كرد و افزود:«سعى داريم با واقعيتهاى توليدى پيش برويم، به همين دليل برنامههاى پيش روى ما از جشنواره رضوى تا همايش عاشورايى ادامه دارد.»
رئيس مركز هنرهاى نمايشى در بخشى از اين جلسه از توضيح دادن درباره فعاليت تئاترى استانهاى كشور پوزش خواست و ضمن اشاره به استمرار فعاليتهاى تئاترى در استانهاى كشور گفت: «مركز هنرهاى نمايشى نقش سياستگذارى دارد، اگر بخواهد به جاى استانها گزارش بدهد به جاى آنها صحبت كرده است كه درست نيست. در شهرهاى كشور به اندازهاى كه امكانات و وسعت نظر مديران اجازه مىدهد، كار توليد مىشود. جشنوارههايى كه تنها مركز ناظر آن بوده بسيار زياد است براى مثال جشنواره تئاتر كردى سقز. بنابراين گزارش استانها را از خود آن استان بگيريد.» وى درباره سفرهاى گروههاى تهرانى به شهرستانها، امكانات و توانايى شهرها و خواست مديران شهرى را تعيين كننده دانست و درباره مسئوليت دادن به استانها در خصوص برگزارى جشنوارهها تصريح كرد: «در اين خصوص اشراف مركز بر توانايىهاى هر استان، تصميم گيرنده است.»
حسين پارسايى درباره اجرا نداشتن سالنهاى اصلى و وحدت در ايام ماه مبارك رمضان گفت: «يكى از نكاتى كه مورد نقد قرار مىگرفتيم، كيفيت نمايشهاى موضوعى بود. تعداد اندك پيشنهادهاى دوستان براى نمايش ويژه ماه مبارك رمضان گهگاه ما را مجبور مىكرد كارهاى متوسط را بپذيريم كه اين موضوع امسال هم وجود داشت، بنابراين ترجيح داديم اگر نمايشى نتواند حق موضوع را ادا كند، سالن خالى باشد. تالار اصلى بيشتر جنبه تبليغى دارد و بايد جذب مخاطب، كيفيت و سوژه مناسب آن وجود داشته باشد. چند پيشنهاد تكرارى داشتيم كه ديديم اجراى تكرارى چندان لطفى ندارد. ترجيح داديم گروه سهراب سليمى در تالار مستقر شده و خود را براى اجراى عمومى آماده كند.»
رئيس مركز هنرهاى نمايشى در پاسخ به خبرنگارى كه با اشاره به دو خبر درباره سفرهاى خارجى گروهها از تبعيض مركز هنرهاى نمايشى پرسيده بود، گفت: «هما روستا براى كمك مالى درخواست داده بودند كه ابتدا پاسخ منفى به ايشان داده شد، چون مجبور بوديم در سقف اعتباراتمان حركت كنيم، گفته شد كه تا زمان مطرح شدن اين درخواست به شوراى اعزام اين اعتبار تامين نشده است پس از آن گفتيم كه به صورت تعهدى با آژانس مربوطه اين مبلغ را مىپردازيم كه گفتند از منابع ديگرى تامين شده است. گروه آئين نيز براى سفر خود هيچ حمايتى از مركز دريافت نكرده و سفر مالزى با حمايت بنياد شهيد صورت گرفته و سفرهاى ديگر گروه حتما با اسپانسرهايى كه در اختيار گرفتهاند، انجام مىشود. اين گروه حتى اگر حقى هم داشته باشد، ترجيح مىدهم از جاى ديگرى حمايت دريافت كند.»
حسين پارسايى تاكيد كرد 30 استان كشور از مهر تا آذر به صورت رقابتى در جشنوارههاى استانى حضور خواهند داشت.
وى برگزارى 5 جشنواره منطقهاى در كشور را يكى ديگر از رويدادهاى سال اعلام كرد و افزود: «امسال لار براى اولين بار با حمايت شهردارى اين شهر يكى از ميزبانان جشنواره منطقهاى خواهد بود.»
وى در بخش ديگر صحبتهايش تصريح كرد: «مركز هنرهاى نمايشى براى تمام برنامههاى خود طبق قاعده يكسانى با استانها عمل مىكند، بر اين اساس پشتيبانى جشنوارهها با استانهاست و اين پشتيبانى سقفى دارد كه بايد به تائيد دبير جشنواره برسد. اگر استان در برگزارى جشنواره با محدوديتى روبهرو است به خودش باز مىگردد.»
سه شنبه 19 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]