واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس جمهوري جديد پاكستان سوگند ياد كرد
كليات. پاكستان . آصف علي زرداري . سوگند
اسلام آباد - آصف علي زرداري روز سه شنبه به عنوان رييس جمهوري جديد پاكستان سوگند ياد كرد.
زرداري همسر بينظير بوتو رهبر فقيد حزب مردم عصر شنبه با كسب ۴۸۱راي از شش مجلس ملي ، سنا و ايالتي در دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري؟ به عنوان چهاردهمين رييس جمهوري جديد اين كشور انتخاب شد.
به گزارش ايرنا؟ در اين مراسم تمامي شخصيتهاي سياسي ؟ لشگري و كشوري پاكستان و سفراي كشورهاي خارجي مقيم اين كشور حضور داشتند.
قرار است تا دقايقي ديگر زرداري در نشستي مطبوعاتي به سوالات خبرنگاران پاسخ دهد.
يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري پاكستان از زمان استقلال و تاسيس اين كشو، در ۱۴مهر ۶ )۱۳۸۶اكتبر ۲۰۰۷ميلادي) برگزار شده بود.
پرويز مشرف در آن دوره از انتخابات ، از مجموع ۶۸۵راي نمايندگان مجالس ملي، سنا و چهار ايالت، با ۶۵۳راي، ۹۵/۳۲درصد آرا را كسب كرده بود.
از مجموع آراي مجلس ملي و سنا ؟ ۲۸۱راي به زرداري ۱۱۱راي به سعيد الزمان صديقي و ۳۴راي نيز به مشاهد حسين اختصاص يافت .
در مجموع مجالس ملي ؟ سنا و ايالتي زرداري با ۲۸۱راي ؟ سعيد الزمان صديقي نامزد مسلم ليگ نواز با ۱۵۳راي دوم و مشاهد حسين نامزد مسلم ليگ قائد اعظم با ۴۳راي سوم شد.
در مجلس ايالت سند ( با ۱۶۸نماينده و ۶۵راي رسمي ) زرداري با كسب راي مثبت ۱۶۲نماينده كه در مجموع ۶۲راي انتخابات رياست جمهوري را تشكيل مي دهند به موفقيت رسيد.
در اين ايالت ۱۶۳نماينده به پاي صندوقهاي راي رفتهاند و يك برگه راي رد شد.
در مجلس ايالتي سرحد از بين ۱۲۴نماينده ، زرداري راي مثبت ۱۰۷نماينده و در نهايت ۵۶راي راي را به خود اختصاص داد.
سعيد الزمان صديقي در مجلس سرحد حمايت ۱۰نماينده و مشاهد حسين حمايت ۳ نماينده كسب كرد كه در مجموع ۳راي براي صديقي و يك راي براي مشاهد محاسبه شد.
در مجلس ايالتي بلوچستان از مجموع ۶۵راي ؟ ۵۹نماينده به نفع زرداري راي دادند و ۲نماينده به سعيد الزمان صديقي و ۲نماينده نيز به مشاهد حسين نامزد مسلم ليگ قائد اعظم راي دادند.
درمجلس ايالت پنجاب كه داراي ۳۷۱نماينده است ، امروز ۳۷۰نماينده به پاي صندوقهاي راي رفتند كه زرداري ۱۲۳راي ، صديقي ۲۰۱راي و مشاهد حسين ۳۷ راي را كسب كردند كه در مجموع صديقي نفر اول شد.
**درباره آصف علي زرداري
آصف علي زرداري متولد ۲۱جولاي ۱۹۵۶در نواب شاه پاكستان است . ديپلم خود را در دبيرستان سنت پاتريك كراچي به پايان رساند ( (۱۹۷۲ليسانس خود را از كالج پدينتون لندن اخذ كرد.
زرداري كه از اعضاي برجسته طايفه زرداري است .پدر وي حكيم علي زرداري از اقتصادانان معروف پاكستان بود.
زرداري در ۱۸دسامبر ۱۹۸۷ميلادي با بينظير بوتو ازدواج كرد كه حاصل اين ازدواج سه فرزند به نامهاي بلاول ؟ بكتاور و آصيف بوده است .
زرداري سال ۱۹۹۰به اتهام اخاذي و تهديد بازداشت و در سال ۱۹۹۳آزاد شد.
وي طي سالهاي ۹۰تا ۹۶بطور متناوب عضو مجلس ملي و در دو نوبت عضو كابينه فدرال در زمان نخست وزير ي همسرش بينظير بوتو بوده است .
زرداري بارديگر در شب چهارم نوامبر سال ۱۹۹۶در لاهور به اتهام فساد مالي و به دستور مستقيم پرويز مشرف بازداشت شد.
وي تا سال ۲۰۰۴ميلادي به مدت ۱۱سال در زندان بود كه در اين سال از اتهام هاي وارده تبرئه شد.
پرداخت رشوه ؟ دريافت پورسانت از معاملات دولتي و همچنين قاچاق اشياي عتيقه از اتهامهاي عمده زرداري بود كه بعد از به قدرت رسيدن دوباره اين حزب ؟ديوان عالي پاكستان وي را از اين اتهامها تبرئه كرد.
وي هميشه اعلام ميكند كه انگيزه و هدف از اتهامهاي وارد شده عليه وي سياسي بوده است.
دستگاه قضايي سويس در سال ۲۰۰۶وي را به اتهام پول شويي تحت تعقيب قرار داد. زرداري همچنين به سپردهگذاري پنهاني در برخي بانكهاي اروپايي متهم شده بود.
زرداري تا پيش از ازدواج با بوتو در سال هزار و نهصد و هشتاد و هفت هرگز معروف و شناخته شده نبود و فقط فرزند يكي از بزرگترين ملاكين ايالت سند در جنوب پاكستان شناخته ميشد.
زمانيكه بوتو در سال هزار و نهصد و هشتاد و هشت به نخست وزيري رسيد به دنبال جايگاهي در حكومت سياسي بود و در سال هزار و نهصد و نود و پنج وزارت سرمايهگذاري را عهده دار شد .
** جايگاه حزبي زرداري
بي نظير بوتو ۲۷دسامبر ۲۰۰۷ميلادي در راولپندي ترور شد و بعد از يك هفته شوراي مركزي حزب به تعيين جانشيني وي مباردت كرد.
با وجود مخالفتهاي درون حزبي، آصف زرداري با بهانه قراردادن بيتجربگي بلاول بوتو به مرد شماره دو حزب مردم تبديل شده كه به گفته بسياري از آگاهان مسايل پاكستان، در واقع رياست واقعي حزب برعهده اواست.
در پي ترور بينظيربوتو، در محافل سياسي پاكستان ، موضوع جانشين وي در حزب مطرح شد كه مديريت منطقي آصف علي زرداري همسر بينظيربوتو بعد از ترور بوتو از يكسو و بحث حفظ رهبري در خاندان بوتو از سوي ديگر باعث شد كه چند نفر از سوي محافل سياسي ورسانههاي داخلي و خارجي پاكستان براي جانشيني خانم بوتو مطرح شوند.
در نهايت در نشست كميته مركزي حزب مردم، بلاول زرداري يا به گفته اعضاي حزب مردم بلاول بوتو زرداري پسر ۲۰ساله و دانشجوي دانشگاه آكسفورد به رهبري حزب انتخاب شد.
بسياري از تحليل گران مسايل پاكستان معتقدند كه اقدامات زرداري بعد از انتخابات پارلماني ۱۸فوريه ( ۲۹بهمن ( ۸۶ثابت كرده كه كه وي مي تواند به عنوان رييس جمهوري در قامت سياستمداري تمام عيار ظاهر شود.
سه شنبه 19 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 272]