واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: حداد عادل:رهبري انقلاب بسيار به مرحوم طالقاني علاقمندندتاسيس نهضت آزادي براي پاسخگويي به نياز نسل متدين بود
تهران- خبرگزاري كار ايران
رئيس كميسيون فرهنگي در مراسم بيست و نهمين سالگرد آيت الله طالقاني گفت: رهبري انقلاب براي آيت الله طالقاني احترامي بسيار قائل و به ايشان علاقمندند. آيت الله طالقاني نيز متقابلا چنين حسي به ايشان دارند.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، حداد عادل با اشاره به آيه 39 سوره احزاب زندگي درخشان و پرافتخار و سراسر مجاهده آيت الله طالقاني را از مصاديق بارز اين آيه دانست و گفت: مرحوم طالقاني همه عمر وظيفهاش تبليغ و ابلاغ رسالت و پيام الهي بود و با شجاعت مثال زدني و نمونه تنها از خدا ميترسيد و از هيچ كس غير از خدا نميترسيد.
حداد عادل با اشاره به خصوصيت آيت الله طالقاني گفت: امام راحل پدر آيت الله طالقاني را از نزديك ميشناختند و ايشان را راس پرهيزگاران لقب داده بودند.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس با اشاره به مدارج تحصيلات حوزوي مرحوم طالقاني گفت: ايشان از همان ابتداي حضور در تهران مخالفت خود را با رضاشاه ابراز كردند و يك بار نيز در زمان رضاشاه به جرم مخالفت با كشف حجاب به زندان ميافتند و اين آغاز يك سلسله زندان رفتن ايشان بود و تا هشت آبان 1357 كه ايشان با انقلاب مردم ايران همراه با بسياري از مبارزان از زندان آزاد ميشود.
وي با بيان فهرستي از مبارزات آيت الله طالقاني گفت: ايشان در تشكيل نهضت مقاومت ملي سهيم بودند و در آن سالها به خاطر ارتباط با شهيد نواب صفوي و پناه دادن به وي مدتي به زندان ميافتد كه اين نشان دهنده حمايت ايشان از مبارزات اصيل اسلامي بود.
حداد عادل با بيان اينكه طالقاني در تشكيل نهضت آزادي به همراه بازرگان و سحابي سهيم بود، ادامه داد: علت اينكه آيت الله طالقاني و مرحوم بازرگان و سحابي نهضت را تاسيس ميكنند، اين است كه ديگر مليگرايي نميتواند پاسخگوي نياز نسل آن روز باشد و دوران مبارزه مليگرايي به سر آمده بود و بايد يك جريان سياسي تاسيس ميشد كه اسلام در آن در حاشيه نباشد كه ايده مرحوم طالقاني بود.
وي با اشاره به ابعاد شخصيتي مرحوم طالقاني گفت: يكي از جنبههاي مهم فكر ديني آن بزرگوار توجه ايشان به قرآن بود و ايشان به درستي تشخيص داده بود كه قرآن را بايد به متن زندگي آورد و معرفي كرد.
وي افزود: در جايي از قول رهبر انقلاب خواندم كه ميدانم به آيت الله طالقاني بسيار علاقهمند بودند و براي ايشان احترام بسيار قائلاند و ميدانم كه آيت الله طالقاني نيز به رهبر علاقه داشتند، ايشان فرمودند كه آيت الله طالقاني قرآن را از پنهاني حجرهها به صحنه اجتماع آورد.
حداد عادل در ادامه گفت: ايشان دائماً در مسجد هدايت تفسير قرآن داشتند و كتاب پرتوي از تفسير قرآن يادگار بحث ايشان است. ايشان اسلام را با قرآن و نهج البلاغه به نسل جوان آشنا كرد و اسلام را به عنوان يك مكتب جامع براي زندگي اين جهان و سعادت آن جهان ميشناخت و معرفي ميكرد.
وي افزود: توجه به سرنوشت امت اسلامي از ديگر خصوصيات مرحوم طالقاني بود، فكر ايشان محدود در تهران، قم و نجف نبود. ايشان به امت اسلامي به عنوان يك واقعيت يكپارچه نظر ميكردند و به همين جهت نسبت به مساله فلسطين بسيار حساس بودند و مساله فلسطين همواره دغدغه آيت الله طالقاني بود.
رئيس كميسيون فرهنگي با بيان اينكه آيت الله طالقاني نسبت به سرنوشت مردم بسيار حساس بود، گفت: ايشان آدم ساده زيستي بودند و يك روحاني صميمي- مردمي و در كنار مردم و منادي عدالت و قسط در جامعه بود. اينكه مردم بايد در سرنوشت خود موثر باشند مورد تاكيد آيت الله طالقاني بود.
وي در ادامه با قرائت بخشهايي از پيام امام (ره) به مناسبت آزادي آيت الله طالقاني از زندان گفت: امام و آيت الله طالقاني هر دو از يك جنس بودند و يك حقيقت داشتند. تعلق خاطر مرحوم طالقاني به حوزه علميه و اسلام و روحيه مبارزه ايشان با امام همسو و هماهنگ بوده است.
حدادعادل ادامه داد: كساني كه اين انقلاب را به صفت اسلامي نميپسندند و نميخواستند رهبري انقلاب به دست روحانيت و مرجعيت باشد، قبل از پيروزي انقلاب ميخواستند از محبوبيت آيت الله طالقاني و ارتباط ايشان با روشنفكران و دانشگاهيان سوء استفاده كنند و انقلاب را از مسير خارج كنند.
وي افزود: عدهاي ميخواستند خود را به مرحوم طالقاني بچسبانند و براي ايستادن در مقابل نهضت امام و روحانيت خود را حامي ايشان نشان دهند.
حداد عادل گفت:پس از آنك امام آيت الله طالقاني را پدر خطاب كردند اين افراد هم طالقاني را پدر خود معرفي ميكردند كه نمونه آنها اعضاي سازمان مجاهدين بودند. ديديم كه آن جريان بعد از انقلاب اطراف آيت الله طالقاني ميچرخيدند و مدام پدر طالقاني ميگفتند. ولي شما ديديد كه امروز آن سازمان منافقين به چه سرنوشتي مبتلا شدهاند، مثل يك جنازه مانده عفونت گرفته روي دست آمريكاييها ماندهاند و چطور مايه ننگ ملت ايران، مسلمانان و ملت عراق شدند. اما
آيت الله طالقاني نسبت به تصميمات آنها بسيار هوشيار بود و اگر چه مي خواست آنها منحرف نشوند اما راه خودش را لحظه اي از راه امام جدا نكرد.
وي در پايان گفت امام هم پاداشي به ايشان داد و آن اين كه سنت فراموش شده نماز جمعه را به دست ايشان احيا كرد.
پايان پيام
كد خبر: 444703
سه شنبه 19 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]