تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):چیزی با چیزی نیامیخته است که بهتر از حلم با علم باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826105330




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

کلید سلامتی قلب ، مراقبت از شریانهای آن است


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: شریان‌های قلب (شریان‌های کرونری) وظیفه خونرسانی به عضله قلب را به عهده دارند. پلاک‌ها (تشکیل ذرات چربی) به این شریان‌ها آسیب رسانده و پلاکت‌های خونی (سلول‌های در خون که به انعقاد خون کمک می‌کنند) بعد از چسبیدن به این پلاک‌ها به شریان صدمه وارد کرده و به انسداد جریان خون منجر می‌شوند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، شریانهای کرونری از آئورت بیرون می‌آیند. آئورت ، شریان یا سرخرگ اصلی بدن می‌باشد که از بطن چپ ، خون را خارج می‌سازند. شریانهای کرونری از ابتدای آئورت منشا گرفته و بنابراین اولین شریانهایی هستند که خون حاوی اکسیژن زیاد را دریافت می‌دارند. دو شریان کرونری (چپ وراست ) نسبتا کوچک بوده و هر کدام فقط ۳ یا ۴ میلیمتر قطر دارند.
این شریانهای کرونری از روی سطح قلب عبور کرده و در پشت قلب به یکدیگر متصل می‌شوند و تقریبا یک مسیر دایره‌ای را ایجاد می‌کنند. وقتی چنین الگویی از رگهای خونی قلب توسط پزشکان قدیم دیده شد، آنها فکر کردند که این شبیه تاج می‌باشد به همین دلیل کلمه لاتین شریانهای کرونری (Coronary یعنی تاج) را به آنها دادند که امروزه نیز از این کلمه استفاده می‌شود. از آنجایی که شریانهای کرونری قلب از اهمیت زیادی برخوردار هستند، پزشکان تمام شاخه‌ها و تغییراتی که می‌تواند در افراد مختلف داشته باشد را شناسایی کرده‌اند. شریانهای کرونری چپ دارای دو شاخه اصلی می‌باشد که به آنها اصطلاحا نزولی قدامی و شریان سیرکومفلکس یا چرخشی می‌گویند و این شریانها نیز به نوبه خود به شاخه‌های دیگری تقسیم می‌شوند.
این شریانها ، باعث خونرسانی به قسمت بیشتر عضله بطن چپ می‌شوند. بطن چپ دارای عضلات بیشتری نسبت به بطن راست می‌باشد زیرا وظیفه آن ، تلمبه کردن خون به تمام قسمتهای بدن است. شریانهای کرونری راست ، معمولا کوچکتر بوده و قسمت زیرین قلب و بطن راست را خونرسانی می‌کند . وظیفه بطن راست تلمبه کردن خون به ریه‌ها می‌باشد. شریانهای کرونری دارای ساختمانی مشابه تمام شریانهای بدن هستند اما فقط در یک چیز با آنها تفاوت دارند که فقط در زمان بین ضربانهای قلب که قلب در حالت ریلکس و استراحت قرار دارد، خون دراین شریانها جریان می‌یابد.
آرترواسکروزیس چیست؟

آرترواسکروزیس بیماری است که در طی آن پلاکهایی در داخل شریانهای شما تشکیل می شود. شریانها عروق خونی هستند که خون غنی از اکسیژن را به قلب و دیگر قسمتهای بدن شما حمل می کنند.

پلاکها از چربی، کلسترول، کلسیم و دیگر مواد موجود در خون ساخته می شوند. به مرور زمان، پلاکها شریانها را سخت و باریک می کنند. جریان خون غنی از اکسیژن به ارگانها و دیگر قسمتهای بدن شما کاهش پیدا می کند و این کاهش جریان خون می تواند منجر به مشکلاتی جدی از جمله حمله قلبی، سکته و حتی مرگ شود.

آرترواسکلروزیس می تواند هر شریانی از بدن را شامل شریانهای قلب، مغز، بازوها، پاها و لگن را تحت تاثیر قرار دهد. در نتیجه بیماریهای مختلفی ممکن است بر اساس عروق متاثر به وجود آید. بعضی از مردم نسبت به آرترواسکلروزیس هیچ نشانه یا علامتی ندارند. بیماری این گونه افراد بعد از یک سکته یا حمله قلبی کشف می شود.

عوامل خطر یعنی چیزهایی که فرد را مستعد ابتلا به بیماری‌های عروقی قلب می‌کند بسیار متفاوت هستند. و مهم این است که درمان و رفع این عوامل خطر قابل کنترل می‌تواند شانس یک فرد را برای ابتلا به بیماری‌های عروقی قلب کاهش دهد.

اگر شما این شرایط را دارید بیشتر مراقب باشید!·
سن (بالاتر از ۴۰ سال برای مردان، ۴۵ سال برای زنان)·
جنس مذکر· تاریخچه خانوادگی بیماری‌های عروقی قلب· سیگار کشیدن·
فشارخون بالا· دیابت· چاقی·
کاهش سطح HDL (کلسترول خوب) و افزایش سطح LDL (کلسترول بد) و افزایش تری‌گلیسیرید·
کاهش فعالیت‌های جسمی· تجمع چربی شکمی (بدن سیبی شکل)بیایید با رعایت این نکات از قلبتان محافظت کنید·
سیگار کشیدن را ترک کنید·
حداقل ۳۰ دقیقه در اغلب روزهای هفته ورزش کنید· اگر مبتلا به فشارخون بالا هستید آن را درمان کنید·
اگر مبتلا به دیابت هستید قند‌خون‌تان را کنترل کنید·
در رژیم‌غذایی خود مقدار زیادی غذاهای حاوی فیبر، میوه و سبزی و حبوبات بخورید·
از چربی‌های حیوانی اسیدهای چرب، قند و نشاسته استفاده کنید· با رژیم غذایی،‌ ورزش و در صورت نیاز دارو کلسترول خون خود را کاهش دهید·
برای داشتن قلبی سالم، رویه زندگی‌تان را تغییر دهیدبا کمی تغییر در رویه زندگی می‌توانید زندگی بهتر و سالم‌تری داشته باشید و خطر بیماری‌های عروقی قلب را کاهش دهید.
حتی کاهش ۱۰ درصدی وزن می‌تواند به طور قابل‌توجهی خطر بیماری‌های قلبی را در شما کاهش بدهد.
کمی قدم زدن حین کار، برنامه‌ریزی برای ورزش، ورزش کردن با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده،‌ بازی با فرزند خود و استفاده از پله به جای آسانسور قدم‌های کوچکی برای سلامت کلی بدن است.
بیشتر روزهای هفته ۳۰ دقیقه به فعالیت بدنی بپردازید و ۲ روز در هفته ورزش‌های قدرتی و انعطاف‌پذیری انجام دهید.
همسر و اعضای خانواده می‌توانند در تغییر رویه زندگی شما نقش موثری داشته باشند و این کار برای سلامت همه افراد خانواده مفید است.
حبوبات کامل را به رژیم غذایی خود اضافه کنید بدون اینکه طعم آنها عوض شود. از گوشت قرمز کمتر استفاده کنید و بیشتر گوشت سفید مرغ، جوجه و یا ماهی آن هم به میزان اندک استفاده کنید.
از خشکبار استفاده کنید و از مصرف غذاهای فرآیند شده پرهیز کنید.
روزانه ۵ وعده میوه و سبزی مصرف کنید.
فاکتورهای خطرناک که اکثرا قابل پیشگیری هستند :
فاکتورهای خاصی که فاکتورهای خطر نامیده میشوند ; خطر حمله قلبی را افزایش می دهند. این فاکتورها به تشکیل ناخواسته پلاک ها در شریان کمک میکنند. این فاکتورهای خطر عبارتند از :
سیگار: کشیدن سیگار و یا در معرض دود سیگار به مدت طولانی بودن باعث صدمه به جدارهای داخلی عروق ( خصوصا عروق قلب ) شده که باعث تجمع کلسترول و کاهش جریان خون می شود. همچنین کشیدن سیگار خطر تشکیل لخته های کشنده را افزایش داده و باعث بروز حمله قلبی میشود.
بالا بودن فشارخون : فشار خون با مقدار خونی که بوسیله قلب پمپ میشود و مقاومتی که در مسیر جریان خون قرار دارد تعریف می شود. با گذشت زمان بالا بودن فشارخون باعث صدمه به شریانهای تغذیه کننده قلب می شود. بالا بودن فشارخون میتواند ارثی باشد. با بالا رفتن سن خطر افزایش فشار خون نیز زیاد میشود اما عامل اصلی فشارخون در اغلب افراد خوردن غذای پر نمک و چاقی بیش از حد عنوان شده است.
بالا بودن سطح کلسترول یا تری گلیسرید خون : کلسترول مهمترین رسوبی است که باعث تنگ شدن شریانها در بدن خصوصا شریانهای خونرسان به قلب می شود. سطح بالای کلسترول در خون خطر حمله قلبی را افزایش می دهد. چربیهای با دانسیته کم (LDL) ( کلسترول خطرناک) تمایل زیادی به تنگ کردن شریانها دارند. سطح بالای LDL بطور ناخواسته و غالبا در اثر رژیم غذایی حاوی چربیهای اشباعی و کلسترول ایجاد می شود. اما سطح بالای چربیهای با دانسیته بالا ( HDL ) ( کلسترول خوب ) به دفع کلسترول اضافی کمک می کند و خطر حمله قلبی را کاهش میدهد.
کاهش فعالیت فیزیکی: سبک زندگی غیر فعال به افزایش سطح کلسترول و چاقی کمک میکند. برعکس; افرادیکه بطور مرتب تمرینات ورزشی انجام میدهند سلامتی قلبی عروقی بهتری دارند و در مجموع خطر حمله قلبی در این افراد کاهش می یابد. همچنین ورزش اثر مفیدی درکاهش فشارخون دارد.
چاقی: چاقی با داشتن مقادیر زیادی چربی در بدن همراه می باشد . چاقی خطر ایجاد بیماریهای قلبی را افزایش میدهد زیرا باعث افزایش کلسترول خون ; بالابودن فشارخون و دیابت می شود.
دیابت: دیابت با عدم توانایی بدن در تولید و یا مصرف صحیح انسولین شناخته می شود.انسولین هورمونی است که توسط لوزالمعده ( پانکراس) ترشح شده و در جذب گلوکز مصرف شده در رژیم غذایی کمک می کند. اگر چه دیابت می تواند در دوران کودکی ایجاد شود اما غالبا در میان سالی و افراد چاق بیشتر بروز می کند. دیابت با سرعت دادن روند ایجاد آترواسکلروز واثرات مضر سطح کلسترول خون ; خطر حمله قلبی را زیاد می کند.
استرس: نحوه عکس العمل به استرس می تواند خطر حمله قلبی را زیاد کند. زمانیکه تحت استرس قرار میگیرید دچار پرخوری ویا کشیدن سیگار ناشی از تنش می شوید. استرس زیاد همانند عصبانیت ; باعث بالا رفتن فشارخون می شود.
الکل: نوشیدن زیاد الکل باعث بالا رفتن فشارخون و سطح کلسترول شده و خطر حمله قلبی را افزایش می دهد.
سابقه خانوادگی حمله قلبی: اگر خواهر و برادر ; والدین و یا پدرومادربزرگ شما قبلا دچار حملات قلبی شده اند شما نیز در خطر بروز خواهید بود. بصورت ژنتیکی و ناخواسته ممکن است در معرض کلسترول و فشارخون با لا باشید. همچنین وجود بعضی از عادات تضعیف کننده سلامتی مانند سیگار کشیدن و یا مصرف رژیم غذایی پرچربی به بروز بیماریهای قلبی کمک می کند.
شما میتوانید با شناسایی یا محدود کردن این فاکتورهای خطرناک شانس داشتن یک حمله قلبی را کاهش دهید. اگر چه بعضی از ریسک فاکتورها مانند وراثت و یا جنسیت را نمی توانید تغییر دهید . مردان عموما بیشتر از زنان در معرض خطر هستند اما میزان خطر در زنان بعد از سن یائسگی و عموما بعد از ۵۵ سالگی زیاد می شود. اگر پدرتان قبل از سن ۵۵ سالگی و مادرتان قبل از سن ۶۵ سالگی دچار حمله قلبی شده اند ; خطر ابتلا به بیماری قلبی در شما نیز زیادتر خواهد .





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14472]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن