واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: در زاهدان آلودگي هوا نفسها را به شماره انداخت
جام جم آنلاين: افزايش روزافزون تعداد خودرو و موتورسيكلتها و همچنين تراكم و حجم بالاي صنايع و كارخانجات در زاهدان ضمن ايجاد ناهنجاريهاي صوتي و آلودگي هوا، سلامت شهروندان زاهداني را نيز به خاطر آلايندههاي موجود در هوا، تهديد ميكند.
به گزارش فارس، شهرستان زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان 36 هزار و 581 كيلومترمربع مساحت دارد، نام قديم آن دزداب بوده كه در سال هزار و 315 به زاهدان تغيير پيدا كرده است.
از آن زمان تا به حال سالهاي زيادي سپري شده است كه هماكنون جمعيت زاهدان بالغ بر 800 هزار نفر است، زاهدان شهري در حال توسعه است و روز به روز بر تعداد خودروها و كارگاههاي آن افزوده ميشود و گنجايش شهر براي پذيرش اين همه وسايط نقليه در هسته خود اندك است، هر روز خيابانها و كوچههاي اين شهر شلوغتر شده و به تبع آن دود و دم و سر و صداي آن نيز بيشتر ميشود و اگر اين روند ادامه يابد، روزي شهر زاهدان تبديل به پاركينگ خواهد شد.
بر اين اساس خبرنگار فارس در استان به سراغ مردم و مسوولان استان رفته تا صحبتهاي آنان را در زمينه آلودگي هوا و آلودگي صوتي جويا شود.
يكي از شهروندان زاهداني با اشاره به اينكه آلودگي هوا باعث بيماريهاي سخت ريوي براي مردم منطقه شده است، اظهار كرد: برخي افراد به خاطر كار و كسب درآمد مجبور هستند ساعاتي از روز را بيرون از خانههاي خود باشند و مورد تهاجم مه زردرنگ و گرد و غبار قرار گيرند كه در پايان انواع بيماريهاي ريوي به سراغ آنها ميآيد.
علي رضايي شهروند ديگري است كه در اين خصوص به خبرنگار ما ميگويد: اكثر افراد مجبورند مسيرهاي خود را با تاكسيهاي خطي، اتوبوسهاي حومه و يا پاي پياده بروند كه دود ناشي از خودروها در داخل تاكسيها پيچيده و براي مسافران حالت سرگيجه و تهوع ايجاد ميكند.
وي افزود: همچنين بوقهاي شيپوري اتوبوسها و برخي از موتورسيكلتها نيز آرامش عمومي را از مردم سلب كرده است.
محمدامين عباسزاده يكي ديگر از شهروندان زاهداني نيز افزود: هواي زاهدان در مقايسه با شهرهاي بزرگ نهتنها تفاوت چنداني ندارد، بلكه گاهي اوقات اين ناهنجاريها بيشتر هم مشاهده ميشود.
معاون محيطزيست انساني استان سيستان و بلوچستان درخصوص راهكارهاي مبارزه با آلودگي هوا گفت: عوامل زيادي باعث آلودگي هوا ميشوند كه شامل عوامل ثابت از جمله كارگاهها و وسايل گرمكننده خانگي و عوامل متحرك مانند خودروهاست.
محمدعلي فرقاني افزود: براي مبارزه با آلودگي هوا بايد آموزش افكار عمومي را در راستاي حفظ فضاي سبز افزايش دهيم و همچنين تنظيم به موقع موتور خودروها و استفاده بيشتر از وسايط نقليه عمومي از راهكارهاي پيشگيرانه است.
وي درخصوص پيامهاي اساسي مبارزه با آلودگي هوا گفت: شهروندان بايد وسيله نقليه خود را از نظر تنظيم سوخت مورد معاينه فني قرار دهند، فيلتر خودروها را به موقع تعويض و از استعمال دخانيات بويژه در محيطهاي بسته نيز خودداري كنند.
اين مسوول براي جلوگيري از خطرات آلايندههاي سمي در محيطهاي بسته خاطرنشان كرد: براي جلوگيري از اين امر در فضاي بسته، رعايت مسائل ايمني ضروري است و بايد از ماسك استفاده شود و همچنين در كارخانهها نيز ميتوان مصرف شير را پيشنهاد كرد.
معاون محيط زيست انساني استان اظهار كرد: با توجه به روند آلودگي هوا در زاهدان، احتمال اينكه در آيندهاي دور استفاده از ماسك در اين شهر به واقعيت بپيوندد بعيد نيست.
وي ادامه داد: سيستم شهر زاهدان از نظر جغرافيايي و توپوگرافي به طوري است كه مواد آلاينده در آن تجمع پيدا نميكند و بيشتر دود و دم و سر و صدا مربوط به خودروهاست و نقش صنعت در آن ناچيز است.
يك متخصص اعصاب و روان در زمينه تاثيرات آلودگي صوتي بر روان اظهار كرد: تحقيقات به عمل آمده نشان داده است كه وجود سر و صداي بيش از حد در محيط زندگي يا محيط كار عاملي بر افسردگي روحي، عدم آسايش و بروز اختلالات روانپزشكي است.
محمدرضا هرمزي افزود: افرادي كه محل زندگيشان در نزديكي فرودگاههاست به علت صداي هواپيماها در معرض اختلالات افسردگي و اضطرابي بيشتر نسبت به ديگران قرار دارند.
وي تصريح كرد: گوش دادن موسيقي با صداي بلند يا برخي از موسيقيهاي تند نظير جاز و رپ باعث افزايش ميزان اختلالات رواني در افراد ميشود.
هرمزي در زمينه آلودگي هوا در سطح شهر زاهدان خاطرنشان كرد: منشا اصلي آلودگي هوا احتراق ناقص سوخت در موتورهاي بنزيني يا ديزلي است كه حاصل آن وجود گازهاي سمي آلاينده در هوا بوده كه تاثير آن بر روي كاهش ميزان ضريب هوشي كودكان ثابت شده است.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي زاهدان نيز درخصوص اقدامات تعزيري با متخلفان ناهنجاريهاي صوتي گفت: صداهاي ناهنجار روي اعصاب و رفتار تاثير منفي ميگذارد و براساس مصوبات، اين آلودگيهاي صوتي بر خلاف مقررات راهنمايي و رانندگي است.
مهدي يوسفي افزود: رانندگاني در سطح شهر وجود دارند كه صداي ضبط صوت خودروهاي خود را زياد كرده، تحت تاثير آهنگ قرار ميگيرند و ناخواسته اقدام به رانندگي خطرناك با حركات مارپيچ ميكنند.
وي ادامه داد: اين رانندگان آسيبهاي زيادي را به خود و اجتماع ميزنند كه در راستاي قوانين راهنمايي و رانندگي، اگر اين گونه موارد در سطح شهر مشاهده شود برخورد لازم با خاطي به عمل ميآيد و علاوه بر جريمه نقدي، خودروي آنها تا 3 ماه به پاركينگ منتقل ميشود.
دوشنبه 18 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 173]