واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:_tmtgfu7gRgo-M:http://websaz.files.wordpress.com/2010/05/remove_red_eye_photoshop-04.jpg
فلاش نزن، چشم من در عکس قرمز میافته… شاید این جمله را بارها شنیده یا گفته باشید اما آیا می دانید چرا چشم قهوه ای، مشکی یا حتی آبی یا سبز شما گاهی اوقات در عکس ها قرمز می افتد؟ …
معمولا ما وقتی برای عکس گرفتن از فلاش استفاده می کنیم که هوا تاریک یا نیمه تاریک باشد. در چنین شرایطی مردمک چشم در بازترین حالت خود قرار دارد تا بیشترین نوری را که می تواند جذب کند اما وقتی ناگهان شما با فلاش عکس می گیرید، چشم زمان کافی برای بستن و تنگ کردن مردمک را ندارد. به همین دلیل به ناگاه عکس العمل نشان داده ومثلا چشم خود را می بندید حتی اگر این کار را نکنید باز هم عکس العمل چشم شما در عکس خود را به صورت قرمزرنگ نشان می دهد.
● دقیقا چه اتفاقی می افتد؟
نور شدید فلاش از طریق مردمک وارد چشم می شود و محفظه مشکی داخل چشم تمامی نور را جذب می کند. به این دلیل در عکس ها ناحیه مشکی که نور را جذب کرده است، قرمز می افتد.
● عکسی از عمق چشم
ناحیه کوچکی از شبکیه که درجهت مردمک قرار دارد و موسوم به ماکولا است، مکان تقارب و هم سویی شبکه های نوری است و به کمک سلول هایی مخروطی شکل رنگ ها را از هم تشخیص می دهد. شبکیه و ماکولا به دلیل داشتن شبکیه ای از رگ های خونی قرمزرنگ هستند. وقتی شما با فلاش عکس می گیرید نورفلاش مستقیما به مردمک و در موازات آن به این ناحیه کوچک در شبکیه تابیده می شود و منعکس شدن نور این ناحیه را کاملا روشن می کند وسبب می شود عکسی قرمز از عمق چشم داشته باشیم.
● عکس گرفتن با فلاش بدون قرمزی چشم
برای آنکه در عکس ها چشمانتان قرمز نیفتد، می توانید در هنگام عکس گرفتن با فلاش به دوربین و نور فلاش نگاه نکنید یا از آیتم ضد قرمزی چشم که در برخی دوربین ها موجود است، استفاده کنید البته خیلی نگران نباشید چون به هر صورت حتی پس از گرفتن عکس نیز امکان روتوش آن و گرفتن قرمزی چشم وجود دارد.
اما بشنويد از سگ ها و گربه ها كه بازتاب رنگ چشم آن ها در عكس هاي غيرحرفه اي آبي است! سگ ها و گربه ها و خيلي از مهره داران ديگر در چشم خود لايه*ي ديگري دارند به نام تپيتوم (Tapetum) كه در زير شبكيه قرار گرفته است.
هنگامي كه بازتاب نور اشيا از شبكيه عبور مي كند، به تپيتوم برخورد مي كند و دوباره به شبكيه تابيده مي شود. اين سبب مي شود كه تحريك شبكيه دو بار صورت گيرد.
اين خاصيت به چشم كمك مي كند كه در شب ديد خوبي داشته باشد. لايه ي تپيتوم در جانوران مختلف رنگ هاي مختلفي دارد. در بيش تر سگ ها و گربه ها اين لايه به رنگ آبي است. انعكاس آبي و يا سبز رنگ چشم اين حيوانات در عكس ها در واقع بازتاب رنگ تپيتوم آن ها است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]