تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ايمان مؤمن كامل نمى شود، مگر آن كه 103 صفت در او باشد:... باطل را از دوستش نمى پذيرد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817317735




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اهداف سهميه بندي بنزين در مسير فراموشي


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: اهداف سهميه بندي بنزين در مسير فراموشي
مهر: تحليلگران اقتصادي در حوزه انرژي تصميم اخير ستاد مديريت حمل ونقل سوخت در كاهش قيمت بنزين سوپر خودروهاي داراي كارت هوشمند سوخت را يك گام به عقب در راستاي ساماندهي مصرف اين فرآورده نفتي ارزيابي مي كنند.

سهميه بندي بنزين تيرماه سال گذشته با هدف ساماندهي مصرف اين فرآورده نفتي آغاز شد. هر چند در ماه هاي ابتدايي اجراي اين طرح مصرف تا حدود زيادي كاهش و اهداف دولت در اجراي اين طرح كم و بيش تحقق پيدا كرد اما افزايش مصرف اين فرآورده در ماه هاي اخير، ترافيك سنگين معابر در بيشتر ساعات روز، افزايش تعداد خودروهاي تك سرنشين و امكان تامين بنزين مازاد كمتر از قيمت آزاد تعيين شده اين زنگ خطر را به صدا در مي آورد كه هدف اصلي سهميه بندي كه همانا كاهش مصرف است، به فراموشي سپرده شده است.
از سوي ديگر با وجود ايستادگي دولت در مقابل همه مشكلات سهميه بندي، تغييراتي كه پس از اعمال اين طرح صورت گرفت تا حدود زيادي دولت را از برنامه تعيين شده دور كرد. ارائه بنزين تحت عناوين مختلف و تغيير در سهميه خودروها و نبود يك ارگان منسجم براي مبارزه با تخلفات آشكاري چون بنزين فروشي از جمله مشكلاتي است كه متاسفانه تا كنون براي آن راه حلي ارائه نشده است.
از سوي ديگر به كارگيري راه حل هاي آزمون و خطا نيز به مشكلات موجود دامن زده است كه به عنوان مثال مي توان به تغيير در قيمت بنزين سوپر و بررسي مجدد كاهش قيمت اين فرآورده اشاره كرد.
اگر چه سهميه بندي بنزين در كشوري كه داراي ذخاير عظيم نفت و گاز است راهكار اصولي و منطقي در درازمدت نيست اما سوال اينجاست اكنون كه اين طرح براي كاهش مصرف اجرايي شده است چرا نبايد در اجراي شايسته آن كوشيد. اين حقيقت تلخ بر هيچ كس پوشيده نيست كه ايران يكي از بزرگ ترين مصرف كنندگان انرژي در جهان است. اين در حالي است كه قيمت ارزان حامل هاي انرژي و اعطاي يارانه هاي هنگفت در بخش انرژي سبب شده مردم با اين نگاه غلط كه مي توانند بي رويه مصرف كنند، خو بگيرند.
اما در سال جاري طرح هاي جديدي در خصوص بنزين اجرايي شد. حذف سهميه خودروهاي وارداتي با ظرفيت 1300 سي سي به بالا و خودروهاي داخلي با حجم موتور 2000 سي سي به بالا، افزايش قيمت بنزين سوپر، عرضه بنزين آزاد با نرخ نيمه يارانه اي و عدم ارائه سهميه سفر از جمله تمهيدات دولت براي كاهش مصرف بنزين بود. حال اين سوال مطرح مي شود كه چرا با به كارگيري چنين تدابيري بازهم مصرف بالاتر از حد انتظار است. باز هم ترافيك سنگين در بيشتر ساعات روز شهروندان پايتخت را كلافه مي كند و مردم بدون هيچ نگراني از كمبود بنزين در روزهاي تعطيل به مسافرت مي روند.
براساس آمار رسمي شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ميانگين مصرف بنزين در تيرماه امسال به روزانه 9/70 ميليون ليتر رسيده ، اين در حالي است كه مصرف اين فرآورده در مدت مشابه سال گذشته 4/76 ميليون ليتر در روز بوده است. از سوي ديگر در مرداد ماه سال جاري مصرف بنزين به 2/72 ميليون ليتر رسيده كه با توجه به مصرف 61 ميليون ليتري سال گذشته افزايش مصرف 36/18 درصدي را نشان مي دهد.
اين درحالي است كه با وجود عرضه بنزين آزاد با قيمت نيمه يارانه اي همچنان استقبال مطلوبي از آن صورت نگرفته و مشتريان اصلي اين فرآورده خودروهايي هستند كه امكان استفاده از بنزين سهميه بندي را ندارند. هرچند افزايش تعداد خودروها در يك سال گذشته بايد مورد توجه قرار گيرد اما مصرف بي رويه بنزين آن هم با وجود اجراي طرح سهميه بندي موضوعي است كه نبايد به سادگي از كنار آن گذشت.
به هر حال با وجود سهميه بندي بنزين شواهد موجود نشان دهنده آن است كه مردم از بابت تامين بنزين موردنياز خود دغدغه اي ندارند و به نظر مي رسد تا حدود زيادي سهميه بندي بنزين و نگراني از كمبود اين فرآورده به فراموشي سپرده شده است.
از سوي ديگر در حال حاضر بودجه واردات بنزين نيز به پايان رسيده و خريد بنزين از طريق معاوضه با نفت خام در حال انجام است. اين در حالي است كه با توجه به افزايش قيمت نفت خام و فرآورده هاي نفتي در بازارهاي جهاني ميزان بودجه مورد نياز نيز افزايش يافته است. چنانچه به گفته مدير عامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران اگر قيمت نفت خام را با قيمت سه ماه گذشته محاسبه كنيم به حدود هشت ميليارد دلار ديگر براي واردات بنزين نياز داريم اما اگر قيمت ها در بازارهاي جهاني با كاهش مواجه شود به بودجه كمتري و حدود شش ميليارد دلار نياز است.
در عين حال نبايد فراموش كرد كه دولت موظف است تا سال 1391 نسبت به آزادسازي قيمت سوخت اقدام كند و اين كار بايد با فراهم كردن زيرساخت هاي ضروري انجام شود.
 دوشنبه 18 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن