واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون هماهنگي و نظارت وزارت رفاه خبر داد: اجرايي شدن طرح پزشك خانواده در شهرها از نيمه دوم امسال راهاندازي مطبهاي معين بيمهاي در سه استان ديگر
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - خانواده
معاون هماهنگي و نظارت وزارت رفاه، با اعلام اجراي طرح «پزشك خانواده در شهرها» از نيمه دوم سال جاري، گفت: اين موضوع در كارگروه درمان مورد بررسي قرار گرفت و پيشرفتهاي خوبي حاصل شد، به طوري كه بنا به قول داده شده، در نيمه دوم امسال اجراي اين طرح در شهرها تسري مييابد.
به گزارش خبرنگار «اجتماعي» ايسنا، دكتر عبدالرحيم بنكدار در نشست خبري كه صبح امروز در محل اين وزارتخانه تشكيل شد، در مورد گفته مديرعامل سازمان بيمه خدمات درماني كه اعتبارات مورد نياز اجراي اين طرح در شهرها اختصاص نيافته است، تصريح كرد: چنان چه نيازي به تامين بودجه باشد، بودجه لازم اختصاص مييابد و اگر گفته ميشود، اجرا ميشود، بنابراين بودجه لازم هم تامين خواهد شد.
مشكل اعتباري براي اجراي طرح «پزشك خانواده در شهرها» نداريم
«مطبهاي معين بيمهاي» اولين مطبهايي خواهند بود كه در خدمت اجراي پزشك خانواده در شهرها قرار ميگيرند
وي با تاكيد بر اين كه مشكل اعتباري در اين زمينه نداريم، ادامه داد: آن چه مهم است، سياستهاي كلي اجراي طرح مذكور است، چرا كه اختيار انجام طرح پزشك خانواده مختص يك وزارتخانه نيست كه اين امر اجراي كارها را با تاخير مواجه ميكند.
معاون هماهنگي و نظارت وزارت رفاه همچنين اعلام كرد: با اجراي طرح پزشك خانواده و تسري آن، اكثر «مطبهاي معين بيمهاي» نيز در خدمت اين طرح قرار ميگيرد. بنابراين مطبهاي معين بيمهاي، اولين مطبهايي خواهند بود كه در خدمت پزشك خانواده هستند.
رعايت نشدن حقوق بيمهشدگان از بداخلاقيهاي نظام درمان دولتي است
بيمه شده چارهاي جز مراجعه به مركز ملكي كه فرانشيز آنها رايگان باشد، ندارد
بنكدار در ادامه يكي از مشكلات مطرح شده در بحث درمان كشور را بداخلاقيهاي موجود، بالاخص در مراكز درماني دولتي، رعايت نشدن حقوق بيمهشدگان و اختصاص نيافتن وقت مناسب پزشك براي بيمار دانست.
وي يادآورشد: اين مشكل در مراكز درماني تامين اجتماعي نيز از سالهاي گذشته وجود داشت كه از سال 84 و به دنبال ايجاد فاصله شديد ميان تعرفههاي بخش دولتي و خصوصي كه باعث سرريز شدن موج كثيري از بيمهشدگان به مراكز ملكي تامين اجتماعي بود، خود را به طور واضح نشان داد.
معاون هماهنگي و نظارت وزارت رفاه، در مورد علت مراجعه كثيري از بيمهشدگان به مراكز ملكي تامين اجتماعي، به كاهش فرانشيز اين مراكز نسبت به مراكز خصوص اشاره كرد و گفت: فرانشيز بخش خصوصي 60 درصد بيشتر از فرانشيز مراكز ملكي تامين اجتماعي است. بنابراين بيمهشده، چارهاي جز مراجعه به مركز ملكي كه فرانشيز آنها رايگان باشد، ندارد.
هجوم بيمهشدگان به مراكز ملكي تامين اجتماعي، انتظار طولاني براي معاينه، كاهش كيفيت و همچنين انتقال بيماري از ديگر مواردي بود كه بنكدار با اذعان بر آنها بيان كرد: از سال 86، طرح «ارتقاي كيفيت خدمات درماني» كه در فاز اول تنها مشمول خدمات سرپايي بيمهشدگان تامين اجتماعي ميشد، ارائه و عملياتي شد.
وي پذيرش تلفني و زماندار بيمهشدگان، حضور صرفا يك بيمار و همراه در اتاق معاينه، انجام معاينه تمامي بيماران به روي تخت درماني در راستاي تشخيص سريع بيماري، جلب اعتماد بيمار و تشخيص بيماريهاي احتمالي كه بيمار از آنها مطلع نيست، توجيه بيمار و همراه وي نسبت به بيماري و همچنين ويزيت حداكثر 12 بيمار طي يك ساعت را از مزيتهاي طرح ارتقاي كيفيت خدمات درماني در مراكز تامين اجتماعي دانست.
مراكز درماني معين» با انگيزه پاسخ به سرريزهايي كه نميتوانند به بخش خصوصي مراجعه كنند، اجرا ميشود
كاهش 30 درصدي هزينههاي دارو و كاهش سهم پرداختي بيمهشدگان (فرانشيز) از مزيتهاي مراكز درماني معين
بيمهشدگان با مراجعه به داروخانههاي معين بيمهاي از پرداخت حق فني و هزينههاي جانبي معاف هستند
به گزارش ايسنا، «مراكز درماني معين» از ديگر محورهاي مورد بحث بنكدار در اين نشست مطبوعاتي بود.
وي گفت: طرح مراكز معين درماني با انگيزه پاسخ به سرريزهايي كه نميتوانند، به بخش خصوصي مراجعه كنند و همچنين رفع بيعدالتي حاكم در ارائه خدمات به بيمهشدگان تامين اجتماعي اجرا شد.
معاون هماهنگي و نظارت وزارت رفاه تاكيد كرد: مراكز معين درماني، با شرط ارتقاي كيفيت خدمات و كاهش سهم پرداختي بيمهشدگان از (فرانشيز) 60 درصدي به كمتر از 10 درصد و همچنين كاهش 30 درصدي هزينههاي دارو صورت گرفت، به طوري كه در بخش درمان غيرمستقيم سازمان تامين اجتماعي، 70 درصد سهم دارو را ميپردازيم كه اين رقم در «داروخانههاي معين بيمهاي» كه در كنار برخي از مطبهاي معين بيمهاي راهاندازي شده است، به 90 درصد ميرسد.
وي عنوان كرد: بيمهشدگان در داروخانههاي معين بيمهاي از پرداخت حق فني و هزينههاي جانبي معاف هستند.
بنكدار با بيان اين كه مطب يا داروخانه معين بيمهاي مراكز خصوصي هستند كه تنها در شهرهايي كه سازمان تامين اجتماعي در آنجا مركز ملكي ندارد، تا زمان اجراي طرح پزشك خانواده به ارائه خدمات ميپردازند.
با ايجاد مطبهاي معين بيمهاي شغل و يا مطب جديدي ايجاد نكردهايم
وي تعداد مطبهاي معين بيمهاي در هر شهر را تنها يك مركز خواند و افزود: مطبهاي معين بيمهاي از بين مطبهاي فعال شهرها انتخاب ميشوند. بنابراين شغل و يا مطب جديدي ايجاد نكردهايم و تنها با تغيير در دو بند قرارداد، پزشكان مربوطه را ملزم به ارتقاي كيفيت، معاينه تعريف شده بيمهشدگان و هچنين تعرفه دريافتي400 توماني ميكنيم.
به گفته معاون هماهنگي و نظارت وزارت رفاه، مطبهاي معين بيمهاي قبلا در دو استان قزوين و كرمانشاه و شش شهرستان به صورت پايلوت اجرا شده كه در حال حاضر و بنا به مصوبه ابلاغ شده، اين مطبها در سه استان و تمامي شهرهاي داراي شرايط لازم ايجاد ميشود. بدين ترتيب علاوه بر استانهاي ياد شده، مطبهاي معين بيمهاي در يزد، مازندران و كهگيلويه و بويراحمد نيز راهاندازي ميشود.
شناسايي بيمه شدگاني كه نميتوانند براي دريافت خدمات به مراكز خدمات درماني تامين اجتماعي مراجعه كنند
ارائه خدمات رايگان در طرح ويزيت در منزل بيمه شدگان تامين اجتماعي
محور ديگر مطرح شده در اين نشست خبري بحث «ويزيت در منزل براي گروهي از بيمهشدگان تامين اجتماعي» بود كه وي با اشاره به آن، توضيح داد: كليه بيمهشدگان تامين اجتماعي كه به هر دليلي در مراجعه به مراكز ملكي سازمان با مشكل مواجه هستند، مورد شناسايي قرار ميگيرند، تا براي ارائه خدمات درماني، پزشك به منزلشان مراجعه كند.
بنكدار با اذعان به اين كه با استفاده از اين طرح، به استقبال اجراي طرح پزشك خانواده رفتهايم، خاطر نشان كرد: فاز اول اين طرح تنها در مراكز استانها انجام ميشود. در حال حاضر نيز در پنج استان، به صورت پايلوت، شناسايي و احصاي گروه هدف در حال اجراست.
به گفته وي، طرح ويزيت در منزل بيمهشدگان تامين اجتماعي كه از پانزدهم مرداد ماه سال جاري در مراكز پنج استان در حال اجراست، به محض آن كه جمعيت جامعه هدف هر استاني به حدنصاب يعني وجود 200 بيمار به ازاي يك پزشك برسد، اين طرح در آن استان به صورت رسمي اجرايي ميشود.
معاون هماهنگي و نظارت وزارت رفاه افزود: ظرف دو هفته آينده، استارت اجرايي اين طرح در برخي استانها زده ميشود.
وي در مورد جزييات بيشتر طرح ويزيت در منزل، اظهار كرد: بر اساس اين طرح، پزشكان با نگاه سلامتمحور، هر دو ماه يكبار بيماران معمولي و هر ماه يكبار براي ويزيت بيماران خاص به منزل آنها مراجعه و شرايط بيمار را در پرونده سلامت ثبت ميكنند. همچنين چنانچه بيمار، نيازمند پزشك متخصص باشد، اين كار انجام و بيمار به مراكز تخصصي ارجاع داده ميشود.
بنكدار تاكيد كرد: تمامي خدمات اين طرح كاملا رايگان است و هيچگونه فرانشيزي حتي در سطح دوم خدمات درماني (تخصصي) از بيمار دريافت نميشود.
وي يادآورشد: مرحله اجراي آزمايشي طرح شش ماهه است و پس از رفع نواقص احتمالي در تمامي كشور تسري مييابد.
اقدامات در دست بررسي براي رفع كمبود پزشك متخصص در مراكز تامين اجتماعي
معاون هماهنگي و نظارت وزارت رفاه، با بيان اين كه بنا به تعداد جمعيت بيمهشدگان سازمان تامين اجتماعي در شهرها، مراكز درماني، درمانگاه، پليكلينيك و بيمارستان ايجاد ميشود، ادامه داد: طي دو ماه گذشته، نحوه پرداخت حق تعرفه پزشكان طرف قرارداد در مطبهاي معين بيمهاي اصلاح شد. به طوري كه علاوه بر اين كه تعداد ويزيتهاي آنها، كاهش داشته، درآمد آنها نيز افزايش يافته است.
وي در مورد كمبود پزشك در مراكز ملكي درماني سازمان تامين اجتماعي، گفت: فعلا در مراكز ملكي تامين اجتماعي با كمبود پزشك عمومي مواجه نيستيم، اما در برخي از استانها به دليل توزيع نامناسب، با كمبود پزشك متخصص روبرو هستيم كه براي رفع اين مشكل، طرحهاي براي ارائه خدمات تخصصي و فوق تخصصي در مراكز استانها در دست داريم.
انتهاي پيام
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]