واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: القائات راديوهاي بيگانه در 24 ساعت گذشته
"سفر ساركوزي به دمشق و اظهارات ضد ايراني وي"، "بررسي سخنان برخي مقامات ايراني درباره جنگ سوم جهاني"، "سياست دولت بعدي امريكا در قبال ايران"، "پيشرفتهاي نظامي جديد در تهران" از جمله موضوعات مورد توجه راديوهاي بيگانه در شب گذشته بود.
به گزارش رجانيوز به نقل از فارس،ادعاي "احتمال ديدار فرستادگان جمهوري اسلامي ايران با ديك چني در ايتاليا"، "سفر رايس به ليبي" و "ادعايي درباره مانع تراشي تهران در برابر تداوم آتش بس بين تلآويو و حماس" از جمله ديگر موضوعات مورد توجه راديوهاي بيگانه در شب گذشته بود.
راديو فردا به نقل از روزنامه ايتاليايي كوريره دلاسرا از "ديدار محرمانه احتمالي ديك چني با فرستادگان جمهوري اسلامي ايران در ايتاليا" خبر داد. اين روز نامه در شماره روز شنبه اش مي افزايد "تغيير لحن كاخ سفيد و ديگر مقامات آمريكايي در دو هفته اخير در قبال جمهوري اسلامي ايران را بايد زمينه سازي براي اين چنين ديداري تلقي كرد". راديو رژيم صهيونيستي ادعا كرد "رخدادهاي اخير بويژه بحران قفقاز موجب آماده كردن زمينه براي تماس ميان آقاي ديگ چني با هيئت نمايندگان جمهوري اسلامي ايران شده است".
اين راديو در گزارشي ديگر اظهارات روز پنج شنبه ساركوزي به هنگام اقامت در دمشق را برجسته كرد مبني بر اينكه " اگر ايران سر عقل نيايد و فعاليتهاي هسته اي خود را ترك نكند يك روز صبح دنيا اين خبر را خواهد شنيد كه تاسيسات هسته اي ايران مورد حمله قرار گرفته است". اين در حالي است كه روزنامه كريستين ساينس مانيتور روزگذشته درمقاله اي، هدف ساركوزي از سفر به سوريه را "تغيير موازنه قدرت در منطقه به ضرر ايران و به نفع آمريكا و متحدان آن" ارزيابي كرده است. بنابراين تهديدات وي نيز ميتواند در اين چارچوب قابل تحليل باشد.
ديويد ولش معاون وزارت امور خارجه آمريكا نيز با اشاره به سفر رايس به ليبي تغيير رفتار طرابلس و كنار گذاشتن فعاليت هاي تسليحاتي و اتمي آن را الگوي مناسبي براي ايران دانست. وي در آستانه سفر كاندوليزا رايس به ليبي اعلام كرد كه "تفاوت عمده بين ليبي و ايران اين هست كه دولت ليبي تصميم درست را گرفته و در مورد ايران عدم تصميم گيري يا تصميم گيري غلط هست كه نگذاشته كه بحران حل بشود" با اين حال ولش ادعا كرد: "علي رغم شعارهايي كه از ايران شنيده مي شود به نظر مي رسد كه مسئولان ايران به اين نتيجه رسيدند كه اين سياست ها هزينه اي دارد".
گذشته از صحت داشتن خبر ديدار فرستادگان ايران در ايتاليا با ديك چني معاون رئيس جمهور آمريكا، اينكه در روزهاي آينده شاهد انجام تحركاتي در ديپلماسي آمريكا براي مذاكره با مقامات ايراني با هدف القاء "تغيير سياست آمريكا در قابل ايران" باشيم دور از انتظار نيست، زيرا تحولات گرجستان معادلات منطقه و جهان را بشدت تغيير داده است.
به نظر ميرسد، مقامات غربي از اين هراس دارند كه اين تحولات زمينه را براي شكلگيري ائتلافي جديد بين روسيه با مقاومت اسلامي از جمله ايران و سوريه فراهم سازد و بدين ترتيب جنگ سردي ديگر با آرايش سياسي جديد در جهان و منطقه تحقق يابد. با توجه به اين مطلب دور از انتظار نيست مقامات غربي امتيازهاي جدي به اضلاع مقاومت اسلامي از سويي و مسكو بدهند تا از پيوستن آنها به روسيه جلوگيري كنند.
"سفر ساركوزي به دمشق" و آغاز گمانه زني درباره "مذاكرات ايران و آمريكا در زمينه عراق" ميتواند در اين چارچوب قابل تحليل باشد.
روزنامه كريستين ساينس مانيتور روزگذشته درمقاله اي، هدف ساركوزي از سفر به سوريه را "تغيير موازنه قدرت در منطقه به ضرر ايران و به نفع آمريكا و متحدان آن" ارزيابي كرده است. به نظر ميرسد آنچه سبب شده مقامات غربي نگران تغيير موازنه سياسي به سود تهران شوند "مناقشه قفقاز" است. اما پرسش مهم در اين ايجا اين است كه ""سفر ساركوزي به دمشق" / به صورت في نفسه / چگونه به معكوس شدن اين تغيير موازنه منجر ميگردد؟"
پاسخ روشن است، احتمالا مقامات و رسانههاي بيگانه روي يك موضوع حساب كردهاند و آن تاثير اين سفر بر ايجاد "احساس تعليق" نسبت به "استمرار اتحاد سوريه با ايران و مقاومت اسلامي لبنان و فلسطين" و در نتيجه ترويج ايده "در معرض مخاطره قرار گرفتن ائتلاف سوريه با ايران و جنبشهاي حماس و حزب ال" است.
اتحاد ايران با اضلاع سهگانه ديگر مقاومت اسلامي، همواره يكي از مهمترين برگهاي برنده ايران در مناقشات ديپلماتيك با غرب بوده است، با توجه به اين مطلب، در معرض مخاطره قرار دادن اين اتحاد/ بدون اينكه در واقعيت اين اتحاد متزلزل شده باشد/ به نوعي به قرار گرفتن ديپلماسي ايران در موضع انفعال كمك ميكند، چيزي كه در نهايت پيامدي جز تغيير موازنه به سود ايران ندارد.
هر چند رسانههاي بيگانه سعي ميكنند اين ادعا را منتشر كنند حمايت كنوني روسيه از ايران كاملا مصلحتي است و دولت مسكو هر گاه منافعش ايجاب مي كرده به طرفداري از ايران پرداخته و هر گاه مصلحت خويش را ديده است از حكومت ايران روي گردانيده است. يا به گفته برخي كارشناسان روسيه ممكن است كه در جريان معامله با غرب به هدف پايان بخشيدن به اين تنش از گسترش تحريمها عليه رژيم ايران و وارد آوردن ضربه مهلك بر برنامه اي اتمي رژيم ايران حمايت كند به شرط آنكه كشورهاي غرب در مورد نفوذ روسيه در گرجستان و بلعيدن اوستيا و آبخازيا كوتاه آيند و از مخالفت دست بردارند، ولي با اين حال بايد توجه داشت "همكاري هاي هستهاي با ايران" و اساسا "مناسبات با تهران" همچنان براي كرملين يك برگ برنده مهم براي افزايش قدرت چانه زني در برابر غرب در زمينههاي گوناگون است، كه منافع غير قابل انكاري براي جمهوري اسلامي ايران داشته و دارد. اساسا يكي از مهمترين وجوه ديپلماسي "گره زدن منافع كشورهاي ديگر به كشور خود براي دست يافتن به منافع ملي است".
در حالي كه كشورهاي غربي با برجسته كردن احتمال استفاده از گزينه نظامي عليه ايران براي تقويت ديپلماسي خود بهره برداري ميكنند طبيعي است برجسته كردن پيشرفتهاي نظامي جمهوري اسلامي ايران نيز به نوعي به تقويت ديپلماسي هستهاي ايران و شكست تلاشهاي ياد شده غرب براي تقويت قدرت چانه زني خود در مذاكرات هستهاي با ايران منجر شود.
با توجه به اين مطلب، طبيعي است هرگاه اخباري درباره پيشرفتهاي نظامي ايران مطرح ميشود رسانههاي بيگانه تلاش كنند آنرا مخدوش يا كوچك نمايي كنند.
نظرات كاربران:
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]