واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: افزایش قربانیان انفجارهای زاهدان به بیش از 200 نفر
انفجارهای شب گذشته (24 تیر 89)، بیش از دویست شهید و مجروح بر جای گذاشته است.
به گزارش «فردا»، مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران، انفجارهای شب گذشته زاهدان موجب مجروح شدن دست کم 270 نفر و شهادت 27 نفر گردیده است.
به گفته خانم دستجردی، وضعیت 11 نفر از مجروحان حادثه وخیم گزارش شده و 170 نفر تا کنون مورد عمل جراحی قرار گرفته اند و بقیه مجروحان و مصدومان حادثه در حال درمان سرپایی هستند.
در همین حال، اورژانس سیستان و بلوچستان تعداد زخمی ها را 306 نفر اعلام کرده است.
حدود ساعت 21 پنجشنبه شب، دو انفجار در مقابل مسجد جامع زاهدان به وقوع پیوست و این تلفات را به بار آورد.
نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی در مورد این انفجارها گفته بود دو نفر مرد که یکی از آنان پوشش زنانه بر تن داشت، به فاصله چند دقیقه دو عملیات انتحاری انجام داده اند.
بنابر گفتههای وی و علی عبدالهی، معاون امنیتی وزارت کشور؛ انفجار اول در مقابل پست بازرسی مسجد جامع زاهدان رخ داد که چند تن از پاسداران انقلاب اسلامی ایران نیز در آن به شهادت رسیدند.
انفجار دوم نیز لحظاتی بعد به هنگام تجمع مردم و نیروهای امدادی برای نجات قربانیان انفجار اول روی داد و تلفات گستردهتری را در پی داشت.
مسجد جامع زاهدان در شب گذشته، میزبان مراسم ولادت امام حسین(ع)، حضرت ابوالفضل عباس(ع) و بزرگداشت روز پاسدار بود.
باقیماندههای گروهک تروریستی جندالله، مسئولیت این حمله را پذیرفتهاند.
استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این رابطه گفت عاملان این جنایت در خارج از مرزهای ایران هستند و به دنبال نا امن کردن منطقه هستند.
وی همچنین به نقش سرویسهای اطلاعاتی بیگانه نیز اشاره کرد.
در همین حال مرزبانی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده مرزها بسته شده و کلیه وسائل الکترونیکی اعم از ماهواره و مدارها تحت کنترل قرار گرفتهاند.
این حملات انتحاری از سوی گروهک جندالله در حالی است که سرکرده این گروهک تروریستی، عبدالمالک ریگی در اسفند 88 بوسیله نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران دستگیر شد. [نگاهی به گذشته: حملات تروریستی در سیستان و بلوچستان]
وی پس از اعتراف به جنایات خود و همیاری آمریکا، ناتو و برخی کشورهای اروپایی در پیشبرد اهداف تروریستیاش، در خرداد 89 اعدام شد.
حسینعلی شهریاری، نماینده زاهدان در مجلس به فارس گفت که این حملات «قابل پیشبینی» بود و از تکذرات خود به مسئولان استان برای گسترش پوشش امنیتی خبر داد.
وی گفت «گروهک ریگی میخواهند بگویند هنوز هستند.»
این در حالی است که سردار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، سوم تیر 89 گفته بود « بعید نیست که سرویس های خرابکار در روزهای آتی افراد دیگری را برای ایجاد ناامنی در مرزهای ایران اجیر کنند و حوادث دیگری را دامن بزنند.» وی هیچ جزئیاتی در این رابطه ارائه نداده بود.
معاون امنیتی وزارت کشور نیز با بیان اینکه «برخی تحمل شرایط خوب استان بعد از دستگیری و اعدام ریگی را نداشتند»، گفت هدف از انجام اينگونه عملياتهای تروريستی ايجاد اختلاف ميان اهل تسنن و شيعيان است.
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری برنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حجت الاسلام حیدر مصلحی وزیر اطلاعات در مورد اینکه چرا اعترافات ریگی منتشر نمیشود، اظهار داشت: به دنبال زمان و موقعیت مناسب برای پخش این اعترافات هستیم، زیرا پخش اعترافات ریگی مناسبت و موقعیت مناسب و خاص میخواهد.
حیدر مصلحی درباره حادثه تروریستی اخیر زاهدان گفت: دستگاه اطلاعاتی کشور از دهه فاطمیه از ورود برخی افراد به کشور برای انجام اقدامات خرابکارانه اطلاع داشت و در این زمینه اطلاع رسانی لازم به دستگاههای ذی ربط صورت گرفته بود تا هوشیاری لازم را داشته باشند.
مصلحی افزود: دستگاه انتظامی و مرتبط با این مسئله هوشیاری لازم را در این زمینه داشتند و اقدامات خوبی صورت داده بودند.
وی، فداکاری یک بسیجی در ممانعت از ورود فرد تروریست به داخل مسجد زاهدان را یکی از موارد هوشیاری دستگاههای مرتبط ذکر کرد و اظهار داشت: دستگاه اطلاعاتی کشور از اشراف اطلاعاتی کاملی برخودار است و در این زمینه به دستگاه های مسئول اطلاع رسانی لازم را انجام داده است.
وزیر اطلاعات در عین حال خواستار همراهی و هماهنگی بیشتر مردم به ویژه مردم استان سیستان و بلوچستان برای رصد اطلاعاتی منطقه شد و افزود: بخشی از اشراف اطلاعاتی و موفقیتهای اطلاعاتی در این منطقه را مدیون همدلی و هماهنگی مردم با دستگاههای اطلاعاتی هستیم.
مصلحی با تاکید بر استمرار این همکاریهای مردمی در آینده تصریح کرد: باید هوشیار بود زیرا همان طور که ریگی در اعترافات خود اعتراف کرده است، دستگاههای جاسوسی موساد و سیا و حتی ناتو و مجموعههایی که در اطراف ما وجود دارند، حامی این حرکات تروریستی هستند و اقدامات خرابکارانه از سوی آنان حمایت میشود.
وی تصریح کرد: هوشیاری مردم و اطلاع رسانی به موقع آنان میتواند اشراف اطلاعاتی را در سطح بالایی قرار دهد تا در آینده شاهد چنین حوادثی نباشیم.
وزیر اطلاعات درباره دستگیری افراد مرتبط با این حادثه تروریستی نیز به خبرنگاران گفت: افرادی در این
خصوص مورد توجه قرار گرفتهاند که پشتیبانیکننده این حرکت بودند.
مصلحی ادامه داد: برخی افراد به صورت سخت افزاری و برخی هم به شکل نرم افزاری از تروریستها حمایت و پشتیبانی میکنند.
وی از کسانی که به صورت نرم افزاری از تروریستها حمایت میکنند، خواست تا هرچه زودتر تکلیف خود را روشن کنند.
وزیر اطلاعات در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر ادعای غرب درباره شهرام امیری، اظهار داشت: سیستم اطلاعاتی استکبار توجه داشته باشد که اشراف اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران همان طور که در موقعیتهای مختلف نشان داده شده، بر فعالیتهای سیستمهای اطلاعاتی آنان بسیار مطلوب و خوب است.
مصلحی گفت: ایران بهره برداری خود را کرده است و آنان ببینند چه نوع استفاده و بهره برداری میتوانند از این ماجرا داشته باشند.
جام جم آنلاين: وزير کشور با بيان اينکه نيروهاي امنيتي و اطلاعاتي در حال پيگيري حادثه تروريستي زاهدان هستند، گفت: تاکنون 2 نفر متهم و 7 نفر مظنون به دخالت و پشتيباني در اين حادثه دستگير شده اند.
مصطفي محمدنجار روز چهارشنبه پس از ديدار با عثمان گونش معاون امنيتي وزارت کشور ترکيه در جمع خبرنگاران، اين خبر را در پاسخ به سوال ايرنا در خصوص نتيجه آخرين پيگيري هاي حادثه تروريستي زاهدان اعلام کرد.
وي افزود: معبري را که اين افراد از آنجا تردد و عبور مي کرده اند، مسدود کرده ايم، و در انسداد اين معابر و مقابله با آنها، درگيري هايي به وجود آمد که 9 نفر از اشرار تاکنون به هلاکت رسيده اند.
محمدنجار با بيان اينکه کارهاي خوبي را در دست انجام داريم، اظهار داشت: در زمينه مراقبت ترددها از کشورهاي همسايه و هم از لحاظ امنيتي و اطلاعاتي تدابيري انديشيده ايم که به موقع به اطلاع عموم مردم خواهيم رساند.
وزير کشور در خصوص رايزني با پاکستان درباره مقابله با تروريسم گفت: اين موضوع از طرف وزارت خارجه و مسوولين و مبادي زيربط در حال پيگيري است.
محمدنجار با بيان اينکه نبايد شرايطي فراهم شود که اشرار از امکانات کشورهاي همسايه براي آسيب زدن به امنيت و آسايش مردم ما استفاده کنند، ادامه داد: انتظار ما از همسايگان همين است.
وي در پاسخ به سوال ديگري در خصوص افزايش فشارها و تحريم ها عليه جمهوري اسلامي ايران گفت: اين گونه اقدامات جديد نيست چرا که طي 31 سال اخير موارد مختلف از آن را شاهد بوده ايم.
وي تصريح کرد: ملت ايران راهش را با قوت ادامه مي دهد و هر گاه که آن ها حاضر باشند شرايط ملت ايران را بپذيرند در موقعيتي عادلانه مذاکره خواهيم کرد.
وزير کشور همچنين در خصوص ديدار با معاونت امنيتي وزارت کشور توضيح داد: روابط دو کشور ايران و ترکيه در سطح عالي قرار داشته و از ديدگاه مشترک در زمينه فرهنگي، سياسي، امنيتي و تجاري بهره مند هستند.
وزير کشور ادامه داد: اقدامات جنايتکارانه رژيم صهيونيستي همچون حمله به کاروان آزاد و ساير موارد حاکي از ديدگاه مشترک دو کشور در زمينه سياسي است.
وي در خصوص تفاهم مشترک امنيتي ايران و ترکيه گفت: موضوع انسداد و توجه به مرز، امنيت تردد کنندگان، مقابله با قاچاق کالا و سوخت و توجه به امنيت زائران ايراني که از مرز ترکيه به سمت سوريه و نقاط ديگر مي روند از جمله مواردي بود که در اين تفاهم نامه لحاظ شد.
وزير کشور روابط تجاري ايران و ترکيه را خوب توصيف کرد و گفت: طي چهار ماه اول سال 2010 سطح مبادلات تجاري دو و شش دهم ميليادر دلار بود و پيش بيني مي شود تا پايان سال به 10 ميليارد دلار برسد.
محمد نجار ادامه داد: اميدواريم طي پنج سال آينده حجم مبادلات تجاري دو کشور به 30 ميليارد دلار برسد.
وي با بيان اينکه حجم کارهاي مشترک بسيار است، اضافه کرد: قرار شد طرف ترکيه در خصوص امنيت زائران تمهيداتي بينديشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 246]