واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: دبيركل بانك مركزي اعلام كرد:23درصد سپردهها دست بانكهاي خصوصي
دو بانك خارجي ديگر در راه ايرانگروه بازار پول- دبيركل بانك مركزي از جذب 23درصد سپردههاي سيستم بانكي توسط بانكهاي خصوصي خبر داد و گفت: بانكهاي خصوصي در اثر رقابت و سرويسدهي مناسب توانستند ظرف 4 سال سهم 4درصد سپردههاي بانكي را به 23درصد برسانند.
او به خبرنگار خبرگزاري مهر اظهار داشت: 4 سال به طول انجاميد بانكهاي خصوصي رقيب بانكهاي دولتي شدند و رقابت مناسب باعث شده كه بانكهاي دولتي نيز به خود آمده و سرويس بهتري به مشتريان ارائه دهند.
هرچند تعداد شعب بانكهاي دولتي در مقايسه با خصوصيها بيشتر است و همين امر موجب شد تا سپردههاي جاري بيشتر جذب كرده و منابع ارزانتري در اختيار داشته باشند، اما 4 سال رقابت بانكهاي خصوصي در بازار ، سرانه جذب سپرده به ازاي هر يك شعبه را در بانكهاي خصوصي 40ميليارد تومان در مقابل 6ميليارد تومان در بانكهاي دولتي افزايش داد كه حاكي از بهرهوري بالاي شعب و كاركنان بانكهاي خصوصي است. اين در حالي است كه هزينه پول (شامل سود سپردهها+2درصد ريسك+2درصد هزينه عمليات) در بانكهاي دولتي 12 و در بانكهاي خصوصي 20درصد است.
البته جذب سپردههاي خرد هزينه و زحمت زياد و در مقابل، ريسك كمتري دارد و برعكس تمركز بر جذب مشتري دانهدرشت هزينه كمتر و ريسك بالاتري دارد.
بحث جذب مشتريان خرد و دانهدرشت در حالي كه حضور مشتري خرد موجب استحكام بيشتر در بانك خواهد شد، باب جديدي را به روي رقابت در سيستم بانكي كشور باز كرد. بانكهاي دولتي كه از منابع دستگاههاي دولتي و شركت هاي بزرگ نيمهدولتي بهرهمند بودند از طريق راهاندازي شعب توانستند مشتري خرد را هم جذب كنند. اما دولتيها با حجم بالاي تقاضاي دريافت تسهيلات از مشتريان خرد روبهرو بودند و سيلي از تسهيلات تكليفي را هم در مقابل داشتند و به شدت با كمبود منابع جهت اعطاي وام روبهرو بودند.بانكهاي خصوصي در همين راستا از طريق ارائه خدمات با كيفيت بانكي، مديريت درست منابع، افتتاح شعبه در بهترين نقاط كشور، مشتري مداري، نرخ سود رقابتي و همسوبودن با بانكداري نوين توانستند در جذب مشتريان بزرگ (شركتهاي خصوصي) و مشتريان خرد موفق باشند.
بنابراين جذب 23 درصد سپردهها توسط بانكهاي خصوصي ناشي از خدمات به روز بانكي است كه حرف اول و آخر را در جلب رضايت مشتري ميزند.
دبير كل بانك مركزي با مقايسه فعاليت بانكهاي خصوصي با دولتيها و انتقال سريع پرتفوي دولتيها به بخشخصوصي همچنين خبر از ورود بانكهاي خارجي به كشور داد و گفت: دو مورد از مذاكرات با بانكهاي خارجي در جريان است و بانك مركزي از حضور آنها در سيستم بانكي كشور استقبال ميكند.
او يادآور شد: بانك مركزي حضور بانكهاي خارجي را به نفع كشور به خاطر ورود منابع جديد ارزان قيمت و هم به نفع خود بانكهاي خارجي به خاطر اعطاي تسهيلات با سود بيشتر نسبت به ساير كشورها ميداند.
او افزود: نرخ تمام شده پول در اين بانكها نسبت به بانكهاي ايراني پايين است و نرخ سود آنها حداكثر 3 تا 5درصد است. بنابراين اگر با نرخ 8 تا 9 درصد هم در ايران تسهيلات دهند مقرون به صرفه خواهد بود.
غلامرضا سلامي، رييس شوراي عالي انجمن حسابداران خبره در اين خصوص گفت: تنها مذاكره با بانكهاي خارجي براي ورود به بازار ايران سياستهاي آنها براي فعاليت در بازار كشورمان را مشخص نميكند.
او افزود: هنوز مشخص نيست بانكهاي خارجي در ايران فعاليت ارزي خواهند داشت يا ريالي.
سلامي متذكر شد: چنانچه بانكهاي خارجي به دنبال فعاليت ريالي باشند بايد مانند يك بانك خصوصي با شراكت يك بانك ايراني فعاليت كنند كه اكثريت سهام در اختيار طرف ايراني باشد.
او ادامه داد: چنانچه بخواهند به صورت بانك خارجي با ارز فعاليت كنند عملكرد آنها تاثيري بر روند جذب سپردهها در سيستم بانكي كشورمان ندارد.
سلامي در خصوص فعاليت بانكهاي خصوصي ايراني گفت: فعاليت چند ساله آنها نشان داد بانكهاي خصوصي عملكرد مطلوبتري نسبت به دولتيها دارند و در صورت ادامه اين روند سهم 23درصدي آنها از سپردهها ادامه داشته و رشد قابل توجهي خواهد داشت.
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]