واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: درپي ايجاد شبهه درباره مدرك تحصيلي وزير كشورايجاد ميشودكميته بررسي مدارك مديران در وزارت علوم
دنياي اقتصاد – درپي بروز ايرادها و ابهامهاي مختلف به مدرك دكتري وزير جديد كشور، از يكسو و تكذيب اخذ مدرك كارشناسي ارشد از دانشگاه آزاد از سوي جاسبي، از جانب ديگر وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري درصدد ايجاد كميتهاي در اين وزارتخانه براي بررسي مدارك مديران شد.
محمدمهدي زاهدي ايجاد اين كميته را بنا به دستور رييسجمهوري دانسته و در معرفي اعضاي اين كميته گفته است: مصلحت نيست كه اسامي اعضاي اين كميته اعلام شود؛ زيرا ممكن است با اعلام اعضا برخي انتظاراتي نابجا از آنها داشته باشند.
وزير علوم در گفتوگوي خود با خبرگزاري مهر با بيان اين خبر افزود: بررسي مدارك مديران به يك سري مقدمات نياز دارد و سازوكار خاصي ميخواهد. يك كميته كاري در وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري تشكيل شده تا سازوكار بررسي مدارك مديران را مشخص كند.
وي اضافه كرد: نياز است با معاونت توسعه مديريت و منابعانساني رياستجمهوري نيز هماهنگيهايي صورت گيرد تا دامنه و گسترش كار در زمينه تاييد مدارك مديران تعيين و مشخص شود كه مدارك چه ردهاي از مديران بايد بررسي شود.
وزير علوم، تحقيقات و فنآوري افزود: مردم به محض مشخص شدن سازوكارهاي بررسي مدارك مديران و تعيين دامنه انجام اين كار در جريان فعاليتهايي كه در اين حوزه ميشود قرار خواهند گرفت و اطلاعرساني لازم درباره اقدامات وزارت علوم براي بررسي مدارك مديران انجام ميشود.
گفتههاي وزير علوم درحالي است كه محمود احمدينژاد 6شهريورماه در نامهاي خطاب به زاهدي دستور داده بود تا درباره چگونگي ادامه تحصيل، اخذ مدرك و استفاده از بورسهاي تحصيلي در داخل و خارج بدون ضوابط آموزشي برخي از مديران بررسي جامعي انجام شود.
اين دستور احمدينژاد پس از آن صادر شد كه كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس بنا به دستور علي لاريجاني موظف شد تا با همكاري وزارت علوم درباره صحت و سقم مدارك كردان بررسيهاي لازم را انجام داده و گزارش آن را به رياست مجلس ارائه دهد. برهمين اساس و به دنبال ايجاد شبهه در نحوه كسب مدرك دكتراي كردان از دانشگاه آكسفورد انگليس، وزارت علوم از سوي احمدينژاد موظف شده تا كميتهاي را براي راستيآزمايي مدارك مديران اجرايي كشور ايجاد كند. اگرچه بهرغم تشكيل اين كميته از سوي وزارت علوم و بنا به درخواست رييسجمهور اعضاي دولت چون سخنگوي آن بر اين عقيدهاند كه به هر حال اعتبار و جايگاه وزارت به مدرك تحصيلي نيست. به بيان ديگر اين موضع انفعالي نسبت به مدرك تحصيلي وزير جديد كشور از آنجا اتخاذ ميشود كه كردان بهرغم اينكه از دوستان لاريجاني و مديران سابق سازمان صداوسيما است، اما بهقدري مورد تاييد نظر رييسجمهوري آن هم در آستانه انتخابات رياستجمهوري دهم هست كه احدي از اعضاي دولت چون شخص احمدينژاد و الهام از دفاع از وي ابايي ندارند. به بيان ديگر اين موضع تدافعي نيز از آنجا نشات ميگيرد كه كردان بهرغم همه مخالفتها از مجلس راي اعتماد كسب كرده و اين راي قابل پس گرفتن و مخدوش اعلام شدن نيست. از همينرو به نظر ميرسد كه اگرچه برخي از نمايندگان مجلس و منتقدان دولت در بهارستان همچنان پيگير اين مساله هستند؛ اما به گفته خودشان ديگر نميخواهند تا اين مسائل را رسانهاي كنند؛ چرا كه در اين صورت مردم نسبت به نظام بدبين ميشوند.
با اين حال عبدا... جاسبي، رييس دانشگاه آزاد اسلامي و محمدمهدي زاهدي، وزير علوم فردا به كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ميروند تا اين بار نه درباره مدارك دكتراي كردان بلكه در مورد مدارك فوقليسانس وي به ارائه توضيح بپردازند. در همين راستا عضو كميسيون آموزش مجلس از حضور وزير علوم و رييس دانشگاه آزاد در اين كميسيون خبر داد و در واكنش به اظهارات جاسبي كه تاكيد كرده دانشگاه آزاد هيچ مدركي به كردان نداده است، گفت: خود آقاي كردان به من گفته بود از دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب مدرك كارشناسي ارشد دارد.
عليرضا زاكاني در گفتوگو با خبرگزاري مهر يادآور شد: آقاي كردان در سوابق خود مدركش را فوق ديپلم اعلام كرده و مدرك بعدي ايشان در همان سوابق كارشناسي ارشد پيوسته است، در حالي كه من قبلا در صحن علني گفته بودم كه مدرك كارشناسي ارشد كردان هم مشكل دارد.
وي درادامه اعلام كرد : قرار است فردا آقاي جاسبي رييس دانشگاه آزاد اسلامي با حضور در جلسه كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس درباره مدرك كارشناسي ارشد كردان و عضويت او در هيات علميدانشگاه آزاد توضيح بدهد.
وي تاكيد كرد: جاسبي در اين جلسه همچنين درباره ديگر سوالات اعضاي كميسيون كه در جلسات گذشته درباره دانشگاه آزاد مطرح بوده، توضيح خواهد داد.
عبدا... جاسبي رييس دانشگاه آزاد به تازگي درمشهد اعلام كرده بود كه اين دانشگاه به صورت رسميهيچ مدركي به علي كردان وزير كشور نداده است.
با اين حال بهرغم تلاش اين عده از نمايندگان مجلس براي روشنشدن وضعيت تحصيلي كردان و البته تاكيد آنها بر رسانهاي نشدن اين موضوع و نتايج آن از اين پس جهت جلوگيري از بدبيني مردم نسبت به نظام، اين سوال مطرح ميشود كه اين تلاش و پيگيري براي چه صورت ميگيرد؟ سوالي كه پاسخ آن به باور يكي از نمايندگان كه نميخواهد نامش فاش شود؛ تلاشي است براي خودي نشان دادن آن هم در ميان سكوت حاميان دولت و اصلاحطلبان تا شايد به نوعي در فضاي مجلس هشتم برجسته شوند.
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]