واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سورن ايراني در 40 كشور دنيا صفر تا صد در پنج و نيم ثانيه
سيد ايمان ضيابري
متاسفانه در ميان ما اهالي رسانه هاي ايراني و به ويژه خبرنگاران حوزه فناوري و تكنولوژي، يك عادت نادرست نهادينه شده كه حداقل به يك دهه قبل برمي گردد و كمتر تلاشي براي اصلاح آن صورت مي گيرد.
براساس اين عادت، ما براي معرفي آخرين توليدات و دستاوردهاي تكنولوژي، بدون هيچ محدوديت و خودسانسوري به معرفي انواع و اقسام محصولات خارجي توليدشده در اروپا، امريكا و شرق آسيا مي پردازيم و در بسياري از موارد، حكم را بر بهترين بودن آنها صادر مي كنيم، با اين اعتبار كه شركت هاي غيرايراني همگي معروف هستند و سخن گفتن از آنها جنبه تجاري ندارد.
اين روند در بسياري از موارد حتي به شركت هاي آفريقايي و عربي هم كشيده مي شود و ما براي معرفي نوآوري هاي فني در سطح دنيا، از ارائه محصولات و توليدات آنها هم پرهيز نداريم. اين استدلال ها البته تا حدودي درست است، اما در پي آنها كمتر به اين نكته توجه مي شود كه نوشتن از سوني، نوكيا، سوني اريكسون و آي پاد در واقع تبليغ فرهنگ و تكنولوژي ژاپن، فنلاند، سوئد، انگليس و امريكا است در حالي كه فناوري و تكنولوژي امروزه در كشور خودمان به آن حدي رسيده كه قابل ارائه به جهان و صدور به سراسر دنيا باشد. اين توجيه قديمي كه محصولات ايراني از كيفيت مناسبي برخوردار نيستند، باعث شده تا همواره از نگاه به توليدات فناوري داخلي غافل باشيم، فارغ از اينكه ايران سال 2008 با 30 سال گذشته تفاوت هاي بسياري دارد و يكي از قطب هاي توليد محصولات تكنولوژي در آسيا و دنيا است. «فناوري ايراني» كه اميدوار است بتواند مسير خود را بدون توقف و مانع ادامه دهد، تصميم دارد تكنولوژي داخلي را از محاق بي خبري و غفلت خارج كند و محصولات موفق فناوري ساخت داخل كشور كه در سراسر دنيا مشتريان فراواني دارند، اما به علت غفلت رسانه هاي ايراني با مصرف كنندگان داخلي بيگانه هستند را معرفي و ارائه كند. از همين رو، بدون توجه به اين شبهه كه چنين نوع بديعي از معرفي محصولات تكنولوژي ممكن است جنبه تجاري و تبليغاتي پيدا كند، با معرفي يكي از پرطرفدارترين خودروهاي سال 2008 دنيا كه توليد مهندسان ايراني است، كار خود را آغاز مي كند. خودروي سمند سورن كه محصول 2007 كارخانه ايران خودرو است، معتبرترين استاندارد حداقل آلايندگي زيست محيطي دنيا يعني يورو 3را دارد و علاوه بر داشتن 100 اسب بخار قدرت، با حداكثر سرعت 190 كيلومتر بر ساعت كار مي كند. اين خودرو به صورت تقريبي 1200 كيلوگرم وزن دارد و در باك بنزين 70 ليتري آن از بنزين بدون سرب استفاده مي شود. سمند سورن از شتاب صفر تا صد با كاركرد بسيار عالي پنج ثانيه و نيم برخوردار است كه در نوع خود اين خودرو را در آسيا به يك محصول منحصربه فرد تبديل كرده است. اين خودروي 16 سوپاپ دار همچنين داراي يك مدل دنده اتوماتيك است و به سيستم خودكار قطع سوخت در مواقع اضطراري مجهز است. سيستم كنترل انتشار بخار بنزين نيز در انواع صادراتي آن تعبيه و پيش بيني شده است كه اين خودرو را از لحاظ امنيتي به يك محصول قابل توجه تبديل مي كند. در سمند سورن، يخچال براي نگهداري مواد غذايي پيش بيني شده است. ضمن اينكه سيستم صوتي آن داراي چهار باند براي پخش فايل هاي صوتي سي دي، ام پي تري و راديو است. گفته مي شود داشبورد و رينگ چرخ هاي سمند سورن با كمك دو توليدكننده آلماني و ايتاليايي توليد شده و با اين حساب بايد 98 درصد توليد سورن را داخلي دانست كه البته در مقايسه با خودروهاي قبلي توليدشده توسط ايران خودرو، يك پيشرفت قابل ملاحظه به شمار مي رود.
از آغاز سال 2008 ميلادي تا به امروز، بيش از 11 هزار دستگاه سمند به خارج از كشور صادر شده كه بخش عمده آن را سورن تشكيل مي دهد. از بين 40 كشور دنيا كه مشتري محصولات سمند هستند، ايتاليا، روسيه، امارات، چين، بلغارستان، آذربايجان، مصر، تركيه، بلاروس، بوسني و هرزگوين، لهستان، اوكراين و ونزوئلا مهم ترين بازارها به شمار مي روند كه در اين ميان كشورهاي ايتاليا، بلغارستان و لهستان از اعضاي اتحاديه اروپا و از بزرگ ترين كشورهاي صنعتي اين قاره محسوب مي شوند. گفته مي شود بر اساس 50 درصد از پلت فورم سورن، خودروي جديد طراحي شده با نام سمند جوانان در نمايشگاه بين المللي خودرو مشهد رونمايي شده و به زودي روانه بازارها خواهد شد. در حال حاضر به دليل بالا بودن تقاضاي سورن در كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس، اين خودرو با قيمت تقريبي 12 هزار دلار در اين كشورها عرضه مي شود و قرار است دو تيپ ديگر آن نيز تا آخر امسال وارد بازار شود.
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]