واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان:
پورت ۷۹ را پورت finger ميگويند. کاربرد اين پورت به اوايل ايجاد اينترنت برميگرده و کاربردش مخصوص سيستمعامل يونيکس بودهاست (الان هم تقريبا فقط در خانواده سيستمهای يونيکس اين پورت قابل استفاده است).
وقتي اين پورت روی سيستمعامل يونيکس باز باشه، ميشه با يک request ساده فهميد که از بين کساني که در آن سيستم account دارند، کدامها on هستند (يعني کدامها به سيستم login شدهاند). برنامهاي که پورت ۷۹ رو در يک سيستم باز ميکنه، finger server ميگن و چون مختص سيستمعامل يونيکس است، ميتونين از عبارت Finger Deamon استفاده کنين. حالا که پورت ۷۹ روي سيستم باز شد، شما ميتونين با اون ارتباط برقرار کنين.
- با پورت ۷۹ صحبت کنيم
همانطور که ميدانيد، براي صحبت کردن با پورتها از دو برنامه telnet و nc ميشه استفاده کرد. در مورد پورت ۷۹ يه نرمافزار ديگر به نام finger در تمام سيستمعاملهای يونيکس و برخي سيستمعاملهاي ويندوز وجود دارد که علاوه بر دو برنامه قبلي، اونم ميشه به کار برد.
فرض کنيد که ميخوام با پورت ۷۹ در کامپيوتری به اسم router2.iums.ac.ir ارتباط برقرا کنم. برای اين کار يکي از سه دستور زير را استفاده ميکنم:
telnet router2.iums.ac.ir 79
nc -v router2.iums.ac.ir 79
finger [email protected]
دقت کنيد که در دو دستور اول شماره پورت مشخص شده ولي دستور آخري نه، چون دستور finger فقط براي همينکار استفاده ميشه و نميتوان باهاش با پورت ديگهای ارتباط برقرار کرد. ضمنا به ساختار دستور آخر توجه کنيد. بعد از اجرای دستور، جواب ميشنوم:
Line User Host(s) Idle Location
33 tty 33 whgh Async interface 0
34 tty 34 najahan Async interface 0
35 tty 35 sadf Async interface 0
36 tty 36 abokho Async interface 0
38 tty 38 whgh Async interface 0
39 tty 39 bzamani Async interface 0
40 tty 40 saeedmah Async interface 0
41 tty 41 mfaizi Async interface 0
42 tty 42 gourabi Async interface 0
43 tty 43 farhadz Async interface 0
44 tty 44 arbks Async interface 0
45 tty 45 mhalavi Async interface 0
46 tty 46 farhood Async interface 0
47 tty 47 staavoni Async interface 0
48 tty 48 whgh Async interface 0
* 66 vty 0 idle 0 217.218.84.58
Interface User Mode Idle Peer Address
نکته مهم اين است که اطلاعاتي که به کمک پورت ۷۹ به دست ميآد، خيلي بستگي به سروري داره که اين اطلاعات رو ميفرسته. بعضي از سيستمها علاوه بر نام افراد (username) که در اين مثال ديده ميشه، نام و نام خانوادگي افراد، ساعت و محل login کردن و ... را نمايش ميدهند. اما چيزي که هميشه وجود دارد و مشترک است، username هاست که از نقطه نظر يک هکر بسيار ارزشمند است. در اين مثال ما اکانتهايي به اسم najahan ،whgh و ... در اين سرور وجود دارد و افراد مربوطه در حال حاضر login کردهاند. اگر اکانتي موجود باشد ولي فرد مورد نظر در حال حاضر از آن اکانت وارد نشده باشد، نمايش داده نميشود. اين ليست فقط براي اکانتهای فعال است. پس نتايجي که شما در ارتباط با اين سرور کسب ميکنيد، با نتايجي که من نوشتم متفاوت خواهد بود.
- اين اطلاعات به چه دردي ميخورد؟
اول اينو بگم که finger کردن، جزئي از مراحل Enumeration است (البته در حالت کاربرد legal يا قانوني). منظور از عبارت Enumeration يا به طور خلاصه Enum، پيدا کردن ليست کاربران است.
+ فرض کنيد ميخواهيد يک ليست از پسوردها را تست کنيد تا اينکه يکي شانسي درست در بياد (درست مثل دزدها که يه سري کليد را تست ميکنن که يکي به قفل بخوره و باز کنه!) حالا سوال اينه که اين پسوردها رو برای چه username ي تست ميکنيد؟ جواب، username هايي است که با Enumeration به دست اومده است. پس اول با Enumeration يه ليست پيدا ميکنيد و بعد تعداد زيادی پسورد رو روش تست ميکنيد (روش اين کارو بعدا ميگم).
+ کاربرد بعدی finger در رابطه با يک سري اکانتهاي خاص است. من هميشه وقتي به يک اکانت به اسم guest برخورد ميکنم، هميشه پسوردهای guest يا libguest يا myguest و ... رو تست ميکنم که گاهي جواب ميده. همينطور در مورد اکانتي به اسم demo پسورد demo را تست ميکنم و ... معمولا موسسات بزرگ پر است از اين username هاي عمومي که حدس زدن پسورد مربوطه کار مشکلي نيست.
+ گفتم که بعضي سرورهاي finger نام و نامخانوادگي افراد را هم برايمان ميفرستند. چون بعضي از افراد متاسفانه يا خوشبختانه از اين اطلاعات براي پسوردشون استفاده ميکنند، ميتونه مفيد باشه.
+ يک کاربرد ديگه و البته بسيار مهم موقعي است که مثلا ميخواهيد يک سري پسورد رو روي يک اکانت خاص تست کنيد. من هميشه اول يک finger ميکنم که مطمئن بشم که فرد در حال حاضر login نکرده باشد و بعد اين کار رو شروع ميکنم ( يعني انقدر صبر ميکنم که ديگه آن اسم خاص در finger نمايش داده نشه يعني طرف مقابل logout کرده باشد!)
+ بازم يه کاربردهاي مهم ديگه هست که الان بهتون نميگم تا تو خماريش بمونين ! شوخي کردم، وقتي بحث پورتها تموم شد و رسيديم به کاربردهاي غير معمول اين پورتها، براتون حتما ميگم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 475]