واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به آيين ماه مبارك رمضان در اردن
. .
از : احمد نساجي
امان - با آغاز ماه مبارك رمضان تغيير زيادي در زندگي مردم اردن ايجاد و فعاليتهاي مذهبي مردان و زنان اردني نظير رفتن به مسجد و شركت در امور خيريه بيشتر ميشود.
در اين ماه مبارك، مردم اردن، ورودي خانهها و پنجره آپارتمانهاي خود را به چراغهايي با شكل آياتي از قرآن كريم و يا شكل هلال ماه و ستارههاي آسماني آذين بندي ميكنند كه اين چراغها تا پس از عيد سعيد فطر باقي مي مانند.
با آغاز اين ماه مبارك، مشتريان مواد غذايي در اردن بيشتر شده و قيمت اين مواد نيز افزايش مييابد كه اين مساله هميشه مورد اعتراض مردم است كه امسال نيز اين اتفاق افتاد و اعتراضها ثمري نداشت.
در اين ماه، رفت و آمد بين خانوادههاي اردني بيشتر از قبل ميشود و خانوادهها همديگر را به افطار دعوت ميكنند كه در افطارها خوردنيهاي مخصوص اردن و همچنين سوپ، آب ميوه، خرما و انواع شيرينيها مصرف ميشود.
در شهرهاي اردن قبل از افطار، ترافيك بسيار سنگين است چرا كه همه مردم ميخواهند به افطار برسند و در زمان افطار و ساعتي پس از آن رفت و آمد در شهرهاي بزرگ حتي امان به شدت كاهش مييابد بطوريكه تقريبا خودرويي در خيابان ديده نميشود.
همه فروشگاهها و مراكز تجاري از دوساعت به افطار تعطيل ميشوند و حتي پمپ بنزينها نيز در زمان افطار تعطيل هستند.
پيش از آمدن رسانهها و تجهيزات صوتي و تصويري، در اردن رسم بوده كه هنگام سحر افرادي طبل زنان، مردم را از آغاز وقت سحر آگاه ميكردند كه اين كار سنتي اكنون نيز انجام ميشود.
در طول ماه مبارك رمضان، مسلمانان و مسيحيان اردني حرمت اين ماه را نگه ميدارند و دولت نيز در اول اين ماه در اعلاميهاي از مردم ميخواهد كه حرمت ماه رمضان و روزه داران را نگه دارند كه امسال دولت مراكز مشروب فروشي و باشگاههاي شبانه را نيز در ماه مبارك رمضان تعطيل كرد.
در اين ماه مبارك، تلويزيون اردن نيز ويژه برنامههاي مذهبي پخش مي كند و مساجد اين كشور نيز در زمينه امور مذهبي و تبليغات فعالتر ميشوند.
همچنين در ماه مبارك رمضان، پايگاههايي براي دادن افطاري تشكيل مي شود و هنگام افطار، بر سر چهارراهها و پشت چراغ قرمز، افطاريهاي بسته بندي شده به مردم داده ميشود.
موسسههاي خيريه نيز در اطلاعيههايي در روزنامهها با اعلام آدرس، فقرا را دعوت به دريافت كمكهاي نقدي و غيرنقدي ميكنند و اين موسسه ها كمك نيز جمع آوري كرده و با شركت دادن تجار و بزرگان در افطاريها از آنها كمك ميگيرند.
مساله افطاري دادن در پايگاهها و موسسههاي خيريه در سالهاي جديد به صورت يك هنجار و رسم اجتماعي درآمده است.
كشور اردن با مساحت ۲۸۷/۸۹كيلومتر مربع در شمال غربي شبه جزيره عربستان و در همسايگي عراق ، سوريه ، فلسطين اشغالي و عربستان قرار دارد.
دين رسمي در اردن كه حدود شش ميليون نفر جمعيت دارد، اسلام است، ۹۳ درصد جمعيت اين كشور را مسلمانان (عمدتا شافعي ) تشكيل ميدهند و مابقي جمعيت اين كشور مسيحي (ارتدوكس و كاتوليك ) و نيز پيروان ساير اديان هستند.
شنبه 16 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]