واضح آرشیو وب فارسی:سایت ریسک: راديو گفتگو؛ پالس هايي كه ضرغامي دريافت نكرد
گروه رسانه ؛ اين روزها در حالي تمام مجموعه تحت امر ضرغامي دستور دارند تا با پخش برنامه هاي متفاوت در مقام پاسخ به غلامحسين الهام و انتقادات تندش از صدا و سيما برآيند كه هنوز دو هفته از آخرين تغيير و تحولات در راديو گفتگو نمي گذرد. رسانه يي كه به خاطر آنچه «انتقاد از دولت نهم» ناميده شد به دستور معاونت صداي سازمان صدا و سيما با تغيير و تحولات وسيع رو به رو شد و اولين هزينه نقد از دولت را با بركناري مدير اين شبكه پرداخت كرد.
ضرغامي گرچه دو هفته پيش مجبور شد پالايشي ديگر را در «رسانه ملي» براي لبيك گفتن به آنچه تمايل «مشاوران دولتي» است، انجام دهد، اما انگار حلقه مشاوران دولت حتي اين حد از همراهي را هم كافي نمي دانند تا آنجا كه سخنگوي دولت ماموريت مي يابد دلخوري هاي مجموعه اش را از نبود «همراهي تام» صدا و سيما از تريبون هاي رسمي اعلام كند. الهام در حالي اين سازمان و مديرانش را متهم كرده كه هيچ نظارتي را از هيچ نهادي برنمي تابند كه راديو گفتگو شايد آخرين مصداقي بود كه رئيس سازمان صدا و سيما نشان داد آزرده خاطري دوستان دولتي كفايت مي كند تا رئيس يك شبكه را بركنار كند و نه تنها مدير جديد را تعيين نكند، بلكه سرپرستي مجموعه راديو گفتگو را به معاونت صدا بسپارد تا فرصت كافي داشته باشند پالايش هاي مورد نظر راساً توسط معاونت صدا اجرايي شود. اگر ضرغامي با درايت بيشتري به ماجراي راديو گفتگو نگاه مي كرد شايد مي توانست پيام هاي خوبي را از پايين آمدن سطح «آستانه تحمل» دولتي ها دريافت كند و دريابد اگر اين تحمل آن قدر پايين آمده كه نمي توانند برنامه هايي را تحمل كنند كه نرم ترين انتقادها را به دولت و مجموعه اش دارد دور از ذهن نيست كه چندي ديگر حتي «از بركناري مدير گرفته تا سانسور وسيع برنامه ها» هم نمي تواند توقع بالا رفته حلقه نزديكان به رئيس جمهور را برآورده كند. پالس هايي كه نه تنها رئيس رسانه يي كه قرار است «رسانه ملي» باشد نه «دولتي» دريافت نكرد، بلكه حاضر شد در راديو گفتگو خط مشي هايي را ممنوع اعلام كند كه هويت اين شبكه با همين مسيرها تعريف شده بود. راديو گفتگو با شش ساعت پخش برنامه در روز و در برگرفتن طيف خاصي از دانشگاهيان و نخبگان شايد بي خطرترين شبكه در صدا و سيما براي دولت محسوب مي شد. رسانه يي كه گفته مي شود تنها پخش يك ساعت و نيم گفت وگوي زنده روزانه كه گاه به مجالي براي «بررسي عملكرد دولت» نه «نقد و انتقاد» تبديل مي شد، خشم مديران دولتي را به دنبال آورده بود. تنها مديران اين شبكه گاه در قالب برنامه هاي گفت وگوي روز كه به صورت مناظره هاي زنده پخش مي شد فرصتي را به كارشناسان و چهره هاي دانشگاهي مي دادند تا عملكرد دولت را در بخش هاي سياسي، اجتماعي و اقتصادي به بررسي بگذارند؛ بررسي هايي كه گاه با دفاع نابلدانه نمايندگان دولت در اين برنامه ها به نقد عملكرد دولت احمدي نژاد تبديل مي شد و گويا اين مجال كوتاه نقد در رسانه ملي هم به مذاق مسوولان رده بالاي سازمان خوش نيامده و با بركناري محمديان رئيس راديو گفتگو نارضايتي خود را از روند برنامه هاي اين شبكه نشان دادند. مديران اين شبكه در حالي تاوان توليد و پخش چنين برنامه هايي را مي پردازند كه در تمام اين گفت وگوهاي چند نفره، همواره نماينده يي از سوي دولت وجود داشت كه به نيابت از دولت نهم به دفاع از دستگاه اجرايي مربوطه مي پرداخت.
چرا مدير جديد تعيين نمي شود؟
بركناري محمديان رئيس راديو گفتگو از سوي خجسته معاونت صدا و انتصاب وي به عنوان مدير كل نظارت و ارزيابي صدا اگر چه از سوي مطبوعات تعبير به «تبعيد كاري» محمديان و آغاز تغيير و تحولات جديد در اين شبكه شد، اما معاونت صدا در مقام دفاع عنوان كرد سمت جديد محمديان نه «تبعيد كاري»كه منصوب شدن به يكي از كليدي ترين بخش هاي صدا است. حال آنكه اين مقام خود در گفت وگو با خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران اذعان مي كند اين سمت «كليدي» يك سال است كه بدون سرپرست بوده است تا محمديان را از راديو گفتگو راهي آن مي كنند. جدا از اينكه اين چه سمت مهمي است كه يك سال بدون مدير توانسته اداره شود، اما گويا راديو گفتگو هم سرنوشت مشابه همين معاونت پيدا كرده چرا كه رئيس صدا و سيما و معاون صداي وي گويا در اين مورد هم قصد ندارند تا اطلاع ثانوي مدير جديد تعيين كنند. امري كه اين روزها با اعتراض مديران و كاركنان اين مجموعه رو به رو شده و بالطبع كيفيت خروجي هاي اين شبكه را هم تحت تاثير قرار داده است. از زمان بركناري محمديان خجسته معاونت صدا خود راساً سرپرستي اين شبكه را بر عهده دارد و گويا مسوولان رده بالاي سازمان صدا و سيما و دايره مشاوران دولتي هنوز بر سر نشاندن فردي كه بتواند طبق ميل دولت اين شبكه با گروه مخاطبان خاص را اداره كند به توافق نرسيده اند. حال آنكه بهتر بود خجسته در گفت وگويش با رسانه ها اين سوال را هم پاسخ مي داد كه اگر آنچه در اين شبكه رخ داده تحت الشعاع مسائل سياسي نيست، پس چطور تعيين مدير جديد در دو هفته گذشته تا اين ميزان با فراز و نشيب مواجه بوده است.
شنبه 16 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت ریسک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]