واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: اركستر سمفونيك تهران در تالار وحدت به رهبري شهرداد روحاني نخستين كنسرت خود را با اجراي قطعه «سوئيت شماره يك» كارمن اثر «ژورژ بيزهراس» راس ساعت از پيش اعلام شده، اجرا كرد.
قطعه دوم اجرايي «ويليام تلاور تور» اثر روسيني بود كه پس از آن «آداجيو براي ويلن و اركستر» ساخته خود روحاني به اجرا درآمد كه پيش از اجراي آن،رهبر اركستر درباره اين اثر گفت: «خيلي خوشحالم كه در كشور عزيزم ايران هستم و با همكارانم اين كنسرت را اجرا ميكنم. من اين قطعه را براي پدرم رضا روحاني ساختم و از پدرام فريوسفي نوازنده ويلن اركستر خواهش كردم سولوي آن را اجرا كند.»
روحاني با اشاره به پدرام فريوسفي ادامه داد:«پدرشان شهريار فريوسفي از موزيسينهاي خوب ما بودند كه متاسفانه با فوتشان ديگر در ميان ما نيستند. بر اين اساس مايليم اجراي اين قطعه را به ياد فريوسفي و پدرم اجرا كنيم.» و سپس فريوسفي در لباسي يك دست سياه اين قطعه را به عنوان سوليست اجرا كرد.
اين نوازنده ويولن متولد 1361، فرزند مرحوم استاد شهريار فريوسفي، مقدمات موسيقي را نزد پدر و مادر آموخت. در سن 12 سالگي وارد هنرستان موسيقي شد و ساز ويولن را نزد اساتيدي چون زرين بال، دهبستي و ظهيرالديني آموخت و در سال 79 موفق به اخذ ديپلم شد و از همان سال همكاري خود را با اركستر سمفونيك تهران آغاز كرد.
وي در سالهاي 1376 و 87 و 89 رتبه اول، دوم و سومي را از جشنواره موسيقي كسب كرد. دعوت به كشور ارمنستان به عنوان سوليست و اجراي كوارتت تريو در سالهاي 82 و 85 گذراندن مستركلاس در ايروان از ديگر فعاليتهاي اوست. در سالهاي 82 تا 85 نزد روبيك والكساندرويج، گسميان سوريك حق نظريان و آرام تالاليان بر تجارب خود افزود، در سال 85 به اتريش سفر كرد و از استاد علي رهبري نيز بهره جست. اجراي سلو با اركستر سمفونيك تهران؛ دوبل كنسرتو، اثر ويوالدي در تهران _ سينفونيا كنسرتانت اثر موتزارت در برلين و تهران و اجراي كنسرتهاي متعدد در ايران و كشورهاي جهان در كارنامه كاري اين هنرمند جوان است.
در ادامهي اجراي شب گذشته در تالار وحدت پيش از اجراي «آروارههاي كوسه»، جان ويليامز، شهرداد روحاني به عكاسان نزديك به اعضاي اركستر گفت كه صداي شاتر دوربينهايشان گاهي از برخي صداي سازها بيشتر است و اين موضوع را رعايت كنند.
فريوسفي نيز مجددا با لباس رسمي خود و همسان با ديگر نوازندگان به جمع اعضاي اركستر پيوست.
«روح» اثر برنارد هرمن و «بن هور» اثر خاطره انگيز «ميكولوس روشا» دو قطعه پاياني بخش اول اجراي اركستر سمفونيك تهران بودند كه مانند ديگر قطعات با تشويق حضار همراه بودند.
در استراحت كوتاهي كه پس از بخش اول اجراي اركستر فراهم شد،حضار فرصت كردند با شرح مختصري از شهرداد روحاني كه در بروشور برنامه ذكر شده بود آشنا شوند كه در آن آمده است:
«وي از كودكي با موسيقي آشنا بود و از سن ده سالگي به دليل علاقهي سرشار پدر به هنرستان موسيقي ملي ايران وارد شد. او نزد ابراهيم روحيفر به فراگيري ساز ويلن پرداخت و بهطور خصوصي آهنگسازي را نزد دكتر محمدتقي مسعوديه فرا گرفت.
روحاني سپس براي ادامه تحصيل به آكادمي موسيقي وين در اتريش رفت و در رشتهي رهبري اركستر و آهنگسازي فارغالتحصيل شد و در كنار آن ليسانس سازهاي ضربي را نيز دريافت كرد. ضمنا آهنگسازي و آرنژمان موسيقي جاز را در كنسرواتور وين فرا گرفت و هماكنون عضو انجمن آهنگسازان بينالمللي ميباشد. در زمان دانشجويي بسياري از كارهاي وي با رهبري خودش اجرا و از راديو دولتي وين پخش شد. پس از تحصيلات در وين براي ادامه تحصيل به دانشگاه U.C.I.A آمريكا رفت و در رشتهي رهبري اركستر و آهنگسازي فيلم ادامه تحصيل داد و همزمان به مدت يكسال به عنوان دستيار رهبر اركستر سمفونيك COTA و سپس پنج سال به عنوان مدير و رهبر دائم اين اركستر فعاليت كرد كه شامل تعداد زيادي كنسرت ميباشد از ديگر كارهاي معروف وي ساختن موسيقي افتتاحيه و آرم بازيهاي آسيايي به سفارش دولت تايلند و كميتهي المپيك آسيايي (كه در دسامبر 1998 در تايلند برگزار شد) ميباشد كه اين اثر با اركستر سمفونيك بانكوك به همراه گروه دويست نفره كر اجرا شده است. وي به دعوت اركستر فيلارمونيك زاگرب كه يكي از قديميترين اركسترهاي دنياست برنامههايي اجرا و رهبري كرد كه در آن موسيقي فيلم از دهههاي 1930 تا 1950 از آهنگسازان اروپايي اجرا شد. يكي ديگر از برنامههاي موفق وي اجراي كنسرتهايي در آكروپليس بود ( كه در ايران بهنام كنسرت سرزمين مادر پخش گرديد) كه همه قطعات اجرا شده را شهرداد روحاني براي اركستر تنظيم و رهبري نموده و خود اجراكنندهي سلوويلن بوده است. اركسترهايي كه وي به عنوان رهبر ميهمان با آنها همكاري داشته است عبارتند از: اركستر سمفونيك لندن، اركستر رويال فيلادرمونيك لندن، اسلوواك فيلارمونيك، كالرادو سمفوني، نيوجرسي سمفوني، سان _ دياگو سمفوني، اينديانا پليس سمفوني، اركستر مجلسي وين و... »
پس از آن با پيوستن گروه كر دفتر موسيقي به اركستر، «وكاليز» اثر «رخمانينوف» كه تنظيم و اركستراسيون آن را روحاني انجام داده بود اجرا شد كه مورد تشويق حضار قرار گرفت.
رهبر گروه كر رازميك اوهانيان بود كه پيانيست و آهنگساز نيز است و در كارنامه كارياش آمده است:«برنده ديپلم افتخار آواز و آهنگسازي در فستيوال موسيقي ايروان، مدرس آواز و گروه كر در هنرستان موسيقي و دانشكدهي موسيقي صداوسيما به مدت چهار سال، رهبر گروه كر اركستر سمفونيك صداوسيما از سال 79 الي 88، آهنگسازي در سه دوره جشنواره موسيقي رضوي، جمعآوري و تنظيم آهنگهاي فولكلر ايراني براي اركستر و گروه كر، عضو هيات انتخاب و داوري در بيست چهار و بيست پنجمين جشنوارهي موسيقي فجر، در حال حاضر مشغول تنظيم پاياننامه با عنوان رهبري اركستر كنسرواتوار ايروان ميباشد و به دعوت دفتر موسيقي از آذرماه 85 رهبري گروه كر دفتر موسيقي را عهدهدار است.»
پس از آن قطعه «كارمينا بورانا» اثر كارلارف با همراهي گروه كر اجرا شد و قطعه پاياني «پرنده آتشين 1919» اثر ايگور استراوينسكي بود كه تشويق پياپي تماشاگران، شهداد روحاني را به صحنه كشاند و مجددا «سوئيت شماره يك» و «كارمينا بورانا» را رهبري كرد.
به گزارش ايسنا، اركستر سمفونيك تهران به رهبري شهداد روحاني امشب و فردا شب ـ 5 و 6 خرداد در تالار وحدت و 7 خرداد در برج ميلاد اجرا خواهد داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 372]