واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: رژيم غذايي براي مبتلايان به کلسترول بالا
http://www.irupload.ir/images/vn69r8tffm590jmfvg93.jpg
خطر ابتلا به بيماري قلب و عروق و بروز حمله قلبي را ميتوان با بوجود آوردن تغييراتي که ميزان کلسترول را پايين بياورد کاهش داد. توجه به اين نکته ضروري است که به ازاي هر ? درصد کاهش در مقدار کلسترول خون درصد خطر کاهش مييابد.
براي مثال پايين آوردن کلسترول خون به ميزان دو تا پنج درصد ميتواند خطر حمله قلبي را براي شما سي درصد کاهش دهد. اکثر افراد ميتوانند مقدار کلسترول خون خود را تا ميزان مطلوب پايين بياورند. مقدار کلسترول خون اساسا تحت تاثير مواد غذايي مصرفي و زمينه ارثي مقدار کلسترول خون ميباشد. خوردن غذاهايي که چربيهاي اشباع شده زيادي دارند بيش از هر چيز شما را در خطر بالا رفتن کلسترول خون قرار ميدهند. کاهش کلسترول خون با کاهش دريافت کلسترول و چربي رژيم (مخصوصا چربي اشباع شده)، افزايش مصرف فيبرهاي غذايي محلول و ثابت نگهداشتن وزن در حد ايدهآل امکانپذير است.
چربي هاي اشباع در گوشتها مخصوصا در گوشت قرمز مانند گوشت گوسفند و گوساله و لبنيات مانند خامه و کره وجود دارد. بعضي از محصولات قنادي مثل پاي ها کيک ها و کلوچه ها نيز مي توانند حاوي مقادير زيادي چربي هاي اشباع شده باشند
همراه با کاهش مصرف چربي هاي اشباع شده لازم است غذاهاي غني از نشاسته - کربوهيدراتها - را بيشتر مصرف کنيم مثل غلات صبحانهاي، سيبزميني آبپز يا کبابي، برنج پخته، لوبيا، ماکاروني بايد به خاطر داشت که اگر شما اضافه وزن داريد و مقدار کلسترول خونتان بالاست کاهش وزن ميتواند به پايين آوردن کلسترول خون کمک کند. براي کساني که به درمان پيشرفته تري نياز دارند درمانهاي دارويي مؤثر در دسترس ميباشد.
سبوس جو يک منبع غني از فيبر محلول ميباشد. نکتهاي که درباره اين ماده مطرح است اين است که به نظر ميرسد اين ماده کلسترول ال دي ال که سبب رسوب چربي در سرخرگها مي شود را کاهش داده، ولي سطح کلسترول محافظت کننده - اچ دي ال - را بالا ميبرد. غذاهاي ديگر غني از فيبر محلول شامل انواع لوبيا، عدس و بعضي از ميوهها ميباشند. از آنجا که تمام اين غذاها از دو جنبه کمچربي بودن و فيبر بالا مفيد هستند، مصرف روزانه آنها مفيد است.
چند راهنمايي ساده براي شروع در اينجا آورده شده است.اين تغييرات در رژيم غذايي ميتواند به کاهش مقدار کلسترول خون کمک کند.
*مواردي که بايد در رژيم غذايي کاهش داد:
- به جاي غذاهاي سرخ شده، از کباب شده استفاده کنيد.
-چربي هاي اضافي را از خوراکها و غذاهاي گوشتي حذف کنيد.
-بجاي پنير چرب از انواع کم چربي استفاده کنيد.
-سعي کنيد به جاي خامه از ماست کم چربي استفاده کنيد.
-به جاي شير چرب از شير پاستوريزه کمچربي استفاده کنيد.
-مصرف شيريني ها پاي ها و کلوچه ها و کيک ها را محدود کنيد.
-از قسمت هاي کم چرب گوشت استفاده کنيد و تمام چربي هاي قابل رويت را جدا کنيد .
-از مرغ و ماهي بيشتر از گوشت قرمز استفاده کنيد.
* مواردي که بايد در برنامه غذايي خود افزايش دهيد:
غذاهاي گياهي: سبزيجات، حبوبات و بقولات مانند انواع لوبيا و عدس و غيره غذاهاي تهيه شده از غلات، غلات صبحانه، ماکاروني، برنج، نان، ميوهها؛آنچه مسلم است هيچ يک از مواد غذايي به خودي خود مضر نميباشند، بلکه ترکيب غلط آنها در يک رژيم غذايي نامناسب است که مشکل آفريني ميکند.
? چه تغييرات ديگري بايد انجام گيرد؟
علاوه بر اين که يک رژيم خوب ميتواند نقش مهمي در کاهش بيماري قلبي داشته باشد، موارد ديگري را نيز بايد رعايت کرد. پس براي اينکه يک قلب سالم داشته باشيد:
ـ سيگار را ترک کنيد.
ـ وزنتان را در محدوده مطلوب نگه داريد.
ـ استرس نداشته باشيد.
ـ به طور مرتب ورزش کنيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 274]