تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى از شما موهاى سبيل و موهاى زير بغل و موى زير شكم خود را بلند نكند؛ چرا كه شيطان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855604771




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وبا(جامع)


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: يك بيماري حاد روده اي است كه به طور ناگهاني با اسهال شديد و آبكي تظاهر مي كند و در صورت عدم درمان صحيح و سريع به علت از دست دادن آب و الكتروليت باعث كم آبي بدن بيمار شده و اين امر منجر به مرگ وي مي گردد.


عامل بيماري وبا:
ويبريو كلراvibrio choleraمي باشد كه بيشتر از همه در دلتاي گنگ- هند-بنگلادش-پاكستان شايع است. همچنين در مناطقي كه با حوادثي نظير سيل- زلزله ويا جنگ مواجه هستند به صورت اپيدمي، همه گير در مي آيد.

علائم بيماري:
از علائم بيماري اسهال شديد و ناگهاني مي باشد كه علت آن ورود ميكروب و ترشح سم و آن بر دستگاه گوارش است. در اين صورت شخص حدود 18الي 20 ليتر در روز آب از دست داده ممكن است در مدت نصف روز تلف شود. همچنين بيمار از درد شكمي – ضعف و بيحالي شكايت دارد اما معمولاً تب وجود ندارد و در اثر اسهال، مايعات و املاح را از دست مي دهد كه اين مسئله مي تواند باعث مرگ وي شود.

نكته:
در بيماري وبا اسهال به صورت آب ريس برنجي مي باشد.

راه انتقال:
از طريق مدفوعي – دهاني است و مخزن آن انسان مي باشد. در مواقع مصرف آب آلوده به مدفوع و يا محتو يات استفراغ بيماران ميتواند موجبات انتقال بيماري را فراهم سازد.
پيشگيري:
بهترين كار رعايت بهداشت و عدم تماس با مواد آلوده مخصوصاً مدفوع شخص آلوده مي باشدهمچنين گزارش مناطق آلوده به مقامات بهداشتي از شيوع بيماري جلوگيري مي نمايد.
نكته:
واكسن بيماري وبا نيز موجود مي باشد اما در حالت معمولي مصرف نمي شود و فقط در شرايط خاص و در مناطق بسيار آلوده كه اشخاص سالم قصد مسافرت به آن مناطق را دارند تزريق صورت مي گيرد.
[/font]
دوره نهفته(كمون):
مدت زمان ورود عامل بيماري در بدن انسان كه به صورت نهفته مي باشد، 12الي48 ساعت به طول مي انجامد، به همين دليل بيماري به سرعت گسترش مي يابد.

تشخيص:
از طريق گرفتن شرح حال از بيمار و ديدن عامل بيماري در مشاهدات آزمايشگاهي.

درمان:
جايگزين كردن مايعات از دست رفته، همچنين مصرف دارو طبق تجويز پزشك (بهترين ماده جهت جايگزيني آب و املاح ORS مي باشد.)

وباي التور:
نوعي از وبا مي باشد كه چون اولين بار از منطقه اي به نام التوردر آفريقا پيدا شده به اين نام مشهور است.عامل وباي التور مدت بيشتري در آب زنده مي ماند. دوره كمون آن 51 روز مي باشد و نسبت موارد علامت دار به موارد بدون علامت كمتر مي باشد. در مناطقي كه سطح آب هاي زير زميني آن بالا است آلودگي آنها با مدفوع و فاضلاب بيشتر و در نتيجه بيماري در اين مناطق شايعتر است.

مخزن بيماري: انسان مي باشد.

تشخيص: بر اساس علائم باليني، شرح حال بيمار ونتايج آزمايشگاهي.
«وبا» به عنوان نخستين بيماري تهديدكننده سال 84 در ايران درحالي تا كنون صدها تن را مبتلا كرده است كه طبق آخرين اپيدمي گزارش شده در كشور در سال 77 ، 11 هزار تن را از تمامي استانهاي كشور مبتلا كرده بود. همچنين در سال 78 حدود 1000 مورد ابتلا به وبا تاييد و طي 4 سال اخير نيز به طور متوسط 100 مورد وبا در كشور گزارش شد.
از سويي ديگر آخرين موارد گزارش شده اپيدمي وبا در جهان به سال 1992 ميلادي بازمي‌گردد كه در بنگلادش و جنوب آسيا و سال 1994 در زئير شماري را مبتلا كرد.
امسال نيز در افغانستان - از همسايه‌هاي شرقي ايران - مواردي از وبا گزارش شد.
«وبا» از بيماري‌هاي عفوني قديمي است كه تا كنون 7 مورد پاندمي در جهان ايجاد كرده است و 6 پاندمي اوليه وبا كه از قرن 19 آغاز شده و تا قرن 20 ادامه داشته، با بيوتيپ كلاسيك بوده است.
آخرين پاندمي وبا در سال 1961 ميلادي و با بيوتيپ جديد التور بود. اين در حاليست كه شناسايي التور به سال‌هاي دور برمي‌گردد، ولي بروز آن در سال 1961 و در آخرين پاندمي وبا بوده است.
«وبا» از بيماري‌هاي بومي ايران محسوب مي‌شود و نزديك به 40 سال است كه در كشور ما وجود دارد، به طوري كه قانون مصوب سال 1322 مجلس ايران، پزشكان را ملزم كرد تا در صورت مواجهه با اين بيماري موارد را فورا گزارش كنند.
وباي التور نيز يك بيماري حاد اسهالي و عامل آن «ويبريوكلرا يا التور» است كه منحصرا انسان را مبتلا مي‌كند. اين بيماري به شدت مسري است.
ويژگي مشخص وبا آغاز ناگهاني اسهال جهنده بدون فشار و آبكي است كه به دنبال آن استفراغ، كم آب شدن سريع، گرفتگي ماهيچه‌ها و كم شدن ادرار فرا مي‌رسد. ميزان كشندگي بيماري در صورت عدم جايگزيني سريع مايعات و الكتروليت بدن 30 تا 40 درصدست.
علايم:
دوره پنهاني وبا از چند ساعت تا 5 روز بوده و بطور معمول 1 تا 2 روز است . شدت علائم بيماري به سرعت و مدت از دست رفتن مايعات بستگي دارد
وبا داراي سه مرحله است: الف: مرحله تخليه‌اي: بيمار ناگهان دچار اسهال شديد، بدون درد و آبكي مي‌شود كه به دنبال آن استفراغ روي داده و مدفوع نماي آب برنجي دارد : مرحله كلاپس: به دليل كم آبي بدن بيمار به مرحله كلاپس وارد مي‌شود و به صورت پايين افتادن فشار خون، نبض خيلي ضعيف، شكم فرو رفته، دست و پاي خيلي سرد، قطع ادرار و ... نمايان مي‌شود. [b]ج: مرحله بهبودي: اگر مايعات بدن بيمار جبران شود فشار خون بيمار رو به افزايش مي‌رود و علائم حياتي نرمال شده و بيمار از مرگ حتمي نجات مي‌بايد راه انتقال: [b]انتقال وبا از انسان به انسان از راههاي زير صورت مي‌گيرد: [b]آب آلوده به مدفوع ( منابع آب بدون نظارت ) شامل: استخرها و ...، آشاميدني و خوراكي آلوده. [b]شايان ذكر است خوردني و آشاميدني آلوده با همه‌گيري وبا رابطه مستقيم دارد شيردادن كودكان با بطري يك عامل خطر چشمگير براي خورندگان آن است. [b] وبا را هرچه سريع‌تر درمان كنيد
[b]احتمال مرگ مبتلايان به «وبا» در صورت كنترل و درمان كمتر از يك درصد است، همچنين هشدار داد: در صورتي كه بيماران درمان نشوند احتمال مرگ‌شان به بالاي 60 درصد مي‌رسد. [b]مسئولان كشور با هشدار نسبت به اين كه احتمال همه‌گيري وبا بسيار بالاست، خاطرنشان مي كنند: اين تعداد ابتلا در كشور مقدمه‌اي براي اپيدمي است و احتمال دارد كه تا دو هفته آينده همه تخت‌هاي بيمارستان‌ها از بيماران پر شود [b]اين متخصصين به شهروندان توصيه مي كنند كه نكات بهداشتي را رعايت كنند و از مصرف ميوه و سبزي آلوده قويا خودداري كنند. [b]تعداد مبتلايان به وبا در كشور به صدها تن رسيد [b]علي‌رغم هشدارهاي داده شده از سوي مسؤولان بهداشتي تعداد موارد ابتلا به وبا در كشور در حال افزايش است [b]دكتر سروش رييس اداره بيماريهاي منتقله از آب و مواد غذايي وزارت بهداشت درتاريخ بيستم مردادماه هشتاد و چهار تعداد فوت ناشي از وبا در كشور را سه مورد اعلام و اظهار كرد: موارد مرگ در استانهاي قم، كرج و همدان هر كدام يك مورد گزارش شده است و تا كنون افزايشي نداشته است.






[/b]







[b]اقدامات و توصيه‌هاي وزارت بهداشت براي كنترل وبا [/b]
[b]شستن دست‌ها با آب و صابون و ضد عفوني سبزيجات از راههاي پيشگيري از وبا
وزارت بهداشت در نخستين روزهاي آغاز گسترش بيماري وبا در كشور در اطلاعيه‌اي اعلام كرد: شستن دستها با آب و صابون مايع، ‌ضد عفوني كردن سبزيجات و ميوه‌ها قبل از مصرف و استفاده از آب آشاميدني سالم مهمترين موازين بهداشتي براي جلوگيري از وباست.
در اين اطلاعيه همچنين به مسافران توصيه شده بود تا از مصرف آب‌هاي غير مطمئن خودداري كنند و در صورت عدم دسترسي به آب سالم از آب بطري استفاده كنند يا آن را بجوشانند و سپس مصرف كنند.
وزارت بهداشت در اطلاعيه خود همچنين به مسافران ورودي از كشورهاي افغانستان و پاكستان توصيه كرد در صورتي كه افراد داراي علائم گوارشي از قبيل اسهال و استفراغ هستند به اولين مركز بهداشتي - درماني در اولين فرصت مراجعه و تحت درمان و تشخيص بيماري قرار بگيرند.
نظارت بر اماكن تهيه، توزيع مواد غذايي و اماكن بين راهي تشديد مي‌شود
از فعاليت دست‌فروشان مواد غذايي خطرناك جلوگيري مي‌شود
كارشناس مسؤول اداره بهداشت مواد غذايي و بهسازي اماكن عمومي وزارت بهداشت در اين خصوص اظهار كرد: نظارت بر اماكن تهيه، توزيع مواد غذايي و اماكن بين راهي تشديد و از فعاليت دست‌فروشان مواد غذايي خطرناك جلوگيري مي‌شود.
وي در عين حال تاكيد كرد: سلامت از جمله مقوله‌هايي است كه علاوه بر وزارت بهداشت تمام ارگان‌ها از قبيل نيروي انتظامي، دستگاه قضايي، استانداري‌ و شهرداري بايد درگير باشند و به وزارت بهداشت در زمينه كنترل وبا كمك كنند.
وي بيان كرد: همچنين در بحث سالم‌سازي سبزيجات حتما رستوران‌ها هنگام تهيه سالاد نكات بهداشتي را رعايت كنند، زيرا در غير اين صورت با متخلفان برخورد مي‌شود.
كارشناس مسؤول اداره بهداشت مواد غذايي يكي از راه‌هاي انتقال وبا را سبزيجات آلوده دانست و به ايسنا گفت: در فصل تابستان دست فروشان مواد غذايي خطرناك مثل بستني، آب زرشك، ساندويج و فالوده و ... تحت كنترل بيشتر قرار مي‌گيرند و حتي در موارد شديد از فعاليت آنها جلوگيري مي‌گردد.
وي در ادامه افزود: در نامه‌اي كه به فرماندهي نيروي انتظامي ارائه كرده‌ايم، ذكر شده كه به نيروهاي تحت امرشان اين موضوع را ابلاغ كنند كه در هر صورتي و در هر زماني با نيروهاي بهداشتي هماهنگ باشند و موارد مشكوك را گزارش كنند.
وي تصريح كرد: به شهرداري‌ها نيز اعلام شده كه رعايت بهداشت عمومي در بازار روزها و دست‌فروشان مورد تاكيد قرار دهند.
مصرف سبزي در رستوران‌هاي كرج ممنوع شد رييس شبكه بهداشت و درمان كرج اعلام كرد: براي جلوگيري از شيوع بيماري وبا مصرف سبزي در رستوران‌ها و كبابي‌هاي شهرستان كرج ممنوع است مسعود رفعتي در گفت‌وگو با ايسنا گفت: علت اصلي ابتلاي 12 تن از كرجي‌ها به اين بيماري مصرف آب و سبزي آلوده بوده است.


وي افزود: همچنين با همكاري شهرداري يگان ويژه‌اي براي جلوگيري از فعاليت وانت‌بارهاي دوره‌گرد سبزي فروش در نظر گرفته شده تا از شيوع بيماري وبا در اين شهرستان از طريق مصرف سبزي آلوده جلوگيري شود.
رفعتي در پايان از مردم خواست تا با رعايت بهداشت فردي و افزايش آگاهي خود در خصوص راه‌هاي جلوگيري از ابتلا به وبا، از شيوع اين بيماري در سطح گسترده جلوگيري كنند.
تيم پزشكي در مرز عراق مستقر شد
دكتر غلامرضا عسگري معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي ايلام در گفت‌وگو با ايسنا اظهار كرد: با توجه به اينكه استان ايلام طولاني‌ترين مرز مشترك با كشور عراق را دارد و روزانه 1500 عراقي از مرز مهران وارد كشور مي‌شوند و با توجه به وضعيت نابسامان بهداشتي كشور عراق، تيم پزشكي براي كنترل دقيق در نقطه مرزي مستقر شد.
وي گفت: موارد وبا در كشور عراق مشاهده شده است اما اين موارد نسبت به كشورهاي افغانستان و پاكستان كمتر است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي اظهار كرد: تيم پزشكي مستقر در مرز از تمامي موارد مشكوك به وبا نمونه‌گيري مي‌كند و آزمايش‌هاي لازم را به عمل مي‌آورد.
مبتلايان به وبا نيازي به قرنطينه ندارند
رييس اداره‌ بيماريهاي منتقله از آب و غذاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اعلام كرد: مبتلايان به وبا نيازي به قرنطينه ندارند.
دكتر سروش در گفت‌وگو با ايسنا اظهار كرد: بر اساس قانون سازمان بهداشت جهاني تنها 4 بيماري
«طاعون»، «تب زرد»، «سارس» و «آبله» نياز به قرنطينه دارند.
وي با تاكيد بر اين كه در 75 تا 80 درصد موارد وبا بدون علامت بهبود مي‌يابد، افزود: در حال حاضر طبق قانون نظام مراقبت حساسيت براي مردم ايجاد شده است كه با يك اسهال ساده به مركز درماني مراجعه كنند.
رييس اداره بيماري‌هاي منتقله از اب و غذاي وزارت بهداشت اضافه كرد: تمامي نمونه‌ها به آزمايشگاه فرستاده مي‌شود تا مشخص شود كه مورد مبتلا به وبا است يا خير؟
سروش تصريح كرد: ‌در چند روز آينده با توجه به تغيير درجه‌ حرارت و آگاه‌سازي مردم خود به خود اين بيماري از بين خواهد رفت.
رييس اداره بيماري‌هاي منتقله از آب وزارت بهداشت گفت: تمامي مرزهاي شرقي كشور نيز تحت كنترل قرار دارند.
اقدامات ساير دستگاههاي ذيربط
ميزان كلر آب افزايش مي‌يابد
مديرعامل آب و فاضلاب تهران نيز اعلام كرد: براي آمادگي جهت مقابله با بيماري وبا در تهران، دوز كلر در آب افزايش مي‌يابد و تمهيدات آزمايشگاهي مثل كنترل ورودي و خروجي آب و نمونه‌گيري انجام مي‌شود.
مهندس قرباني در گفت‌وگو با ايسنا افزود: طبق مكاتبات انجام شده با وزارت بهداشت و براي مبارزه با ميكروب وبا، ضمن افزايش ميزان كلر در آب، ورودي و خروجي تصفيه‌خانه‌ها هم به منظور نظارت بيشتر و افزايش فرآيند كار كنترل مي‌شود.
وي خاطرنشان كرد: اين افزايش كلر تا سقف يك ppm (يك در ميليونيم) مجاز است و هيچ مشكل جانبي ايجاد نخواهد كرد.
هشدارهاي لازم به استخرها داده شد
در پي ابتلاي 80 تن از هموطنان به بيماري وبا و تاييد مرگ 3 تن، رييس فدراسيون پزشكي ورزشي، پيشگيري از گسترش اين بيماري در استخرهاي شنا را ضروري خواند و تاكيد كرد: بخشنامه‌هاي هشداردهنده در اين خصوص را صادر كرده‌ايم.
دكتر مهرزاد خليليان در گفت‌وگو با ايسنا اغلب بخشنامه‌هاي فدراسيون را پيشگيرانه دانست و گفت: ما تنها مي‌توانيم در زمينه‌ كمك و حمايت بيشتر با وزارت بهداشت همكاري كنيم.
وي تصريح كرد: وظيفه‌ اين فدراسيون و محتواي بخشنامه‌هاي ارسالي لزوم حفظ بهداشت است كه هشدارهاي لازم در جهت موازين بهداشتي براي استخرهاي زير نظر اين فدراسيون ارايه شده است.
خليليان تاكيد كرد: برخي از استخرهايي كه در اختيار بخش خصوصي هستند را ما نمي‌توانيم كنترل خاصي كنيم.
رييس فدراسيون پزشكي ورزشي با تاكيد بر اين كه فدراسيون شنا براي ارايه خدمات به تمام موسسات آماده است، خاطرنشان كرد: برخي از استخرها كه در اختيار بخش خصوصي است دسترسي به آنها بسيار مشكل است و نمي‌توان كار بهداشتي خاصي انجام داد.
خليليان به ايسنا گفت: در صورت رويت نمونه‌اي از وبا در استخرهاي خصوصي كه فدراسيون پزشكي ورزشي به آنها دسترسي ندارد، اين فدراسيون ابدا مسؤوليتي نخواهد داشت و خودشان مسؤول و پاسخگو هستند. برخي مجتمع‌هاي مسكوني در سطح كشور وجود دارد كه استخرهاي خصوصي در آنها وجود دارد و طبيعتا اولين هزينه‌اي كه مديران اين مجموعه‌ها بايد مد نظر داشته باشند حفظ نظافت و توجه به علائم هشدار دهنده از سوي نهادهاست.
وبا يك تهديد جدي است
بيماري وبا يك تهديد جدي است كه با توجه به وضعيت هوا، امكان اپيدمي شدن(همه‌گيري) آن زياد است.
محسني‌بندپي، نايب رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس در گفت‌وگو با ايسنا، با بيان مطلب بالا اظهار كرد: بايد هشدار جدي نسبت به كنترل اين بيماري در مرزها و افرادي كه به آن مبتلا شده‌اند صورت گيرد. هم‌چنين آگاهي و هشدار لازم به خانواده‌ها براي پيشگيري از اين بيماري عفوني داده شود.
وي با بيان اين‌كه روز گذشته اعضاي كميسيون با ستاد بيمه درمان روستاييان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ديدار داشته‌اند، گفت: در حاشيه‌ اين ديدار بحث‌هاي غيررسمي در مورد اين بيماري و شيوع آن با معاونان وزارت بهداشت، صورت گرفت كه آنها ادعا كردند كه اين بيماري را تحت كنترل قرار داده‌اند.
وي افزود: البته با توجه به اين‌كه اين بيماري از طريق آب‌هاي آلوده، سبزيجات و ميوه‌هاي نشسته امكان انتقال دارد، بنابراين نمي‌توان با اطمينان از كنترل آن صحبت كرد و بايد در اين زمينه دانش و اطلاعات مردم را بالا برده و در جهت كنترل آن دقت شود.
محسني بندپي ابراز داشت: اولين بار اين بيماري در استان قم به دليل اين‌كه زوار و مسافرين در آنجا حضور دارند مشاهده شده است، اما به دليل عفوني بودن اين بيماري در استان‌هاي ديگر نيز شيوع پيدا كرده است.
نماينده مردم نوشهر و چالوس با ابراز تاسف گفت كه نمي‌توان اين بيماري را در يك استان كه مركزيت دارد كنترل كرد و ممكن است با بي‌توجهي به كل كشور انتقال يابد.
هر ساله در فصل تابستان بيماري وبا شيوع پيدا مي‌كند، اما به دليل جدي نگرفتن از سوي مسؤولان، با پايان فصل گرما، پي‌گيري در اين زمينه مسكوت مي‌ماند.
[b]بنايي با تاكيد بر اين‌كه شيوع بيماري وبا را از سوي مسوولين به صورت جدي پي‌گيري مي‌كنيم تا عوامل اين بيماري شناسايي و نتيجه‌ قطعي آن مشخص شود، افزود: در اين راستا تذكر خود را به وزير مربوطه در صحن علني اعلام كرديم. هم‌چنين اين‌جانب از طريق كميسيون بهداشت و درمان اين مساله را پي‌گيري مي‌كنم تا مسوولين مربوطه به اين كميسيون آمده و پاسخ دهند.


1-
همیشه از آب لوله كشی تصفیه شده استفاده كنید و چنانچه از سلامت آب در دسترس اطمینان ندارید، ابتدا آنرا جوشانده و پس از سرد كردن مصرف كنید.

2-
قبل از غذا خودن و بعد از رفتن به توالت، دست‌های خود را با آب و صابون خوب بشویید.

3-
از آشامیدن آب‌های مشكوك در پارك‌ها، باغ‌ها و فضای سبز جداً اجتناب كنید.

4-
از مصرف مواد غذایی، آب میوه و آب هویج، معجون و دیگر مواد خوراكی و نوشیدنی‌های كه توسط فروشندگان دوره گرد عرضه می‌گردد جداً خودداری كنید.

5-
حتی الامكان از غذاهای طبخ شده در منزل استفاده كنید.

6-
مواد خوراكی را در ظروف سر بسته، دور از مگس و حشرات نگه‌داری كنید.

7-
زباله را در كیسه‌های مخصوص زباله نگه‌داری و در محل مناسبی دفع كنید.

8-
غذاها باید تازه به تازه و به اندازه نیاز در یخچال و دور از دسترس حشرات و مگس نگه‌داری شود

9-
از قرار دادن سبزی و میوه‌جات نشسته در یخچال جداً خودداری كنید.

10-
همیشه از شیر و فرآورده‌های لبنی پاستوریزه استفاده كنید یا شیر را به مدت 20 دقیقه قبل از مصرف بجوشانید.

11-
در موقع خرید و حمل مواد غذایی، اقلامی مثل نان را كه قابل شستشو و پختن مجدد نیستند را در كنار میوه و سبزیجات نشسته وگوشت خام قرار ندهید.

[font=tahoma]نحوه ضد عفونی كردن سبزیجات و میوه‌جات:
الف) نصف قاشق چایخوری پركلرین 70% را در 5 لیتر آب بریزید.
ب) سبزیجات را به مدت 5 دقیقه در این محلول قرار دهید.
ج) سبزیجات ضد عفونی شده را از محلول بیرون آورده با آب سالم چندین بار شستشو دهید
طرز تهیه كلر ما در جهت ضد عفونی كردن آب:
15 گرم پركلرین ( سه قاشق صاف مرباخوری) را به یك لیتر آب اضافه كرده، سپس با قطره چكان هفت قطره از محلول مورد نظر را به یك لیتر اب اضافه نموده و پس از 20 دقیقه آن آب را مصرف كنید. بهتر است محلول كلرما برای مصارف بعدی در شیشه‌های تیره در جای خنگ نگهداری شود
وبا ، عفونتی در روده کوچک می‌باشد. این بیماری موجب اسهال خیلی شدید می‌شود.




باکتری ایجادکننده وبا به نام ویبریو کلرا (Vibrio cholerae) خوانده می‌شود. این باکتری، سمی به نام CTX را آزاد می‌کند.
CTX به دیواره روده متصل می‌شود. این سم باعث افزایش خروج آب و الکترولیت‌ها از روده (اسهال شدید) می‌شود.
کلرا دارای دو زندگی مجزا می‌باشد: یکی در محیط زیست و دیگری در بدن انسان.
افراد با خوردن و نوشیدن غذا یا آب محتوی این باکتری، آلوده و بیمار می‌شوند. این باکتری در میوه‌ها و سبزیجات خام و آب‌ها و غذاهای آلوده، وجود دارد.

زندگی کلرا در محیط زیست
باکتری کلرا در آب‌های ساحلی، جاییکه سخت پوستان کوچکی به نام copepods زندگی می‌کنند، وجود دارد. غذای این سخت پوستان، جلبک‌ها و پلانکتون‌ها می‌باشد.
باکتری وبا با میزبان خود مسافرت می‌کند.
هنگامی که هوا گرم باشد، رشد این باکتری هم زیاد می‌شود.

زندگی کلرا در بدن انسان
وقتی غذا و یا آب، آلوده به این باکتری شوند، زمینه ایده آل برای رشد باکتری کلرا فراهم می‌شود. البته ممکن است فردی باکتری کلرا را بخورد، ولی بیمار نشود و باکتری را از مدفوع خود دفع کند.
بیشتر از یک میلیون باکتر کلرا لازم است تا بیمار شود. بنابراین این باکتری معمولا از طریق فرد به فرد منتقل نخواهد شد.

عوامل خطر وبا
- کلرا در مناطقی که از نظر بهداشتی فقیر می‌باشند، مناطق پرجمعیت، مناطق جنگی و مناطق قحطی زده وجود دارد.
- نوشیدن آب آلوده به این باکتری و یا سفر کردن به مناطقی که وبا وجود دارد.
- کاهش و یا عدم وجود اسید معده: باکتری کلرا در محیط اسیدی زنده نمی‌ماند.
- افرادی که داری گروه خونی O می‌باشند، دو برابر دیگر گروه‌های خونی، در معرض وبا قرار دارند. دلیل این مسئله هنوز مشخص نشده است.

منابع شایع وبا
آب راکد
فراورده های دریایی
میوه ها و سبزیجات خام
غلات مانند: برنج و گندم. اگر در منطقه‌ای که وبا شایع شده، غلات پخته شده را در دمای اتاق قرار دهید، منبع خوبی برای رشد کلرا می‌باشد.

علائم وبا
درد شکمی
خشک شدن دهان و مخاط‌ها
خشک شدن پوست
تشنگی بیش از حد
کاهش اشک
بی حالی
کاهش دفع ادرار
تهوع
سریع از دست دادن آب بدن
اسهال (معمولا کم رنگ و شیر)
سریع شدن ضربان قلب
نقاط نرم در نوزادان
خواب آلودگی غیر عادی یا خستگی
استفراغ (معمولا در همان ساعت مبتلا شدن، رخ می‌دهد)
اسهال آبکی (به طور ناگهانی شروع می‌شود و بوی ماهی دارد)
چشمان گود افتاده
کاهش فشار خون
از دست دادن عناصر مغذی بدن
گرفتگی های عضلانی (در نتیجه از دست دادن سدیم و کلر و پتاسیم)
شوک (در نتیجه کاهش فشار خون و کاهش مقدار اکسیژن)

علائم وبا در کودکان
همانند علائم وبا در بزرگسالان می‌باشد، اما ممکن است علائم دیگری را نیز دارا باشند، از جمله:
سرگیجه شدید
کما
تب
تشنج

آزمایشات لازم
آزمایش خون
آزمایش مدفوع: باکتری وبا در مدفوع به مدت 7 تا 14 روز زنده می‌ماند.

درمان وبا
1- جایگزین کردن مایعات و الکترولیت‌های از دست رفته: بسته به حال شما، ممکن است مایعات را یا از طریق دهان (محلول ORS) و یا از طریق رگ (داخل ورید) به بدن برسانند.
2- آنتی بیوتیک: آنتی بیوتیک در کوتاه کردن مدت بیماری اثر دارد.
3- مکمل روی: تحقیقات حاکی از آن است که مکمل روی می‌تواند مدت دوره اسهال را کم کند.

پیشگیری از وبا
* اگر افراد، مایعات را به مقدار کافی مصرف کنند، از مرگ جلوگیری خواهد شد.
* تصفیه آب نیز می‌تواند از شیوع این باکتری جلوگیری کند.
* آب های بسته بندی و یا آب‌های جوشیده شده را بنوشید. حتی برای شستن دندان‌هایتان هم از آب‌های تمیز استفاده کنید. مایعات داغ، عاری از این باکتری می‌باشند.
* غذاهای خوب پخته شده را مصرف کنید.
* میوه هایی که پوستشان را می‌شود گرفت، مصرف کنید. از قبیل: پرتقال، موز.
* از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه خودداری کنید. برخی از بستنی‌ها را از شیرهای غیر پاستوریزه درست می‌کنند.

عوارض ناشی از وبا
- از دست دادن شدید مایعات و الکترولیت‌های بدن
- کاهش قند خون: قند یکی از منابع مهم انرژی برای بدن می‌باشد. وقتی قند خون کم شود منجر به تشنج و بی هوشی و مرگ می‌شود.
- کاهش پتاسیم خون: کاهش پتاسیم بر عملکرد قلب و اعصاب اثر می‌گذارد و زندگی فرد را در معرض خطر قرار می‌دهد.
- نارسایی کلیه: وقتی کلیه عمل تصفیه کردن را از دست بدهد، مقدار زیادی مایعات و الکترولیت‌ها و مواد زاید در بدن تجمع پیدا می‌کند.

واکسن وبا
دو واکسن خوراکی وجود دارد که ایمنی بدن را بالا می‌برد.

درمان‌های خانگی
- آب لیمو باعث جلوگیری از گسترش باکتری کلرا می‌شود و برای درمان مفید است. می‌توانید آب لیمو را همراه با شکر و یا نمک میل کنید
- مخلوط 30 گرم پیاز و 7 فلفل سیاه، دو تا سه بار در روز به بیمار بدهید. پیاز درمان کننده تشنگی و خستگی می‌باشد.
- یک لیوان آب خیار را با مقدار مساوی آب نارگیل مخلوط کرده و 30 تا 60 میلی لیتر مخلوط حاصله را روزانه مصرف کنید. این مخلوء تعادل اسید و باز را برقرار می‌کند و تشنگی را از بین می‌برد.
- جوز، درمان کننده خوبی برای کم آبی بدن می‌باشد. نصف جوز را در نیم لیتر آب نارگیل قرار دهید. 15 میلی لیتر از مخلوط حاصل برای درمان وبا موثر می‌باشد.
- 4 گرم میخک را در 3 لیتر آب بجوشانید تا نصف آب بخار گردد. مخلوط حاصل را چندین مرتبه به بیمار بدهید. این مخلوط علائم بیماری را کم می‌کند.
- سبوس سفت را پودر کرده و 6 گرم از آن را با نصف لیوان آب مخلوط کنید و به بیمار روزی یک بار این مخلوط را بدهید.
منبع: کلوب



[تصویر: 13157278831.gif]

[تصویر: 13157278831.gif]

[تصویر: 13157278831.gif]

[تصویر: 13157278831.gif]

[تصویر: 13157278831.gif]

[تصویر: 13157278831.gif]

[تصویر: 13157278831.gif]
[/b]





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 396]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن