تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر جوانى كه در سن كم ازدواج كند ، شيطان فرياد بر مى‏آورد كه : واى برمن ، واى بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826636787




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

معاون اسبق وزارت اقتصاد و دارايي:مفهوم اجراي طرح تحول اقتصادي در كوتاه مدت، نشدني است


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: معاون اسبق وزارت اقتصاد و دارايي:مفهوم اجراي طرح تحول اقتصادي در كوتاه مدت، نشدني است
دولت هنوز نمي‌داند قرار است يارانه كدام كالا يا خدمات را حذف كندمعاون اسبق وزارت اقتصاد و دارايي تاكيد كرد: مطبوعات و رسانه‌هاي جمعي در شرايطي كه اقدامات جديدي در مورد طرح تحول اقتصادي در حال انجام است و فعاليت‌هايي در مورد جمع‌آوري اطلاعات اقتصادي صورت مي‌گيرد و ترديدها و ابهامات موجود پررنگ‌‌تر شده، بايد مباحث مربوط به اين طرح را جدي و راهگشاتر دنبال كنند.


به گزارش پايگاه خبري آفتاب، سعيد شيركوند با بيان اين مطلب افزود: من فكر مي‌كنم رسانه‌ها به‌جاي اين سوال كه دولت چگونه مي‌خواهد طرح تحول اقتصادي (كه هيچ‌گونه سند مكتوبي در مورد آن ارائه نشده)، را اجرا كند، بايد به مسائل و مشكلات اساسي كه اكنون در اقتصاد ايران به طور جدي مطرح است، بپردازند.
وي با اشاره به اينكه در اين طرح موضوعاتي از قبيل حذف يارانه كالا، مكانيزم آن،‌ مبلغ يارانه و چگونگي اجراي آن كاملا مبهم است، گفت: اكنون با وجود ابهامات موجود مي‌توان گفت كه اين طرح اساسا شاخص‌هاي يك طرح اقتصادي را ندارد، بنابراين مطبوعات با پرداختن وقت و فضاي خود تنها به دنبال باد مي‌دوند و از موضوعات جدي و اساسي چون تورم فزاينده كه زندگي مردم را با بحران همراه ساخته غافل مانده‌اند.
معاون وزير اقتصاد و دارايي در دولت خاتمي افزود: چرا در كشوري كه در مدت سه سال بيش از 200‌ميليارد دلار از درآمدهاي نفت توسط دولت به مصرف مي‌رسد، مردم در زندگي روزانه با قطعي برق روبه‌رو مي‌شوند؟! چرا دولت با نحوه تنظيم سند بودجه خود به شرايطي رسيده كه گفته مي‌شود، بيش از 30‌ميليارد دلار كسري بودجه دارد. شيركوند افزود: اين مسائل مهم و قابل بحث امروز است كه متاسفانه تحليل‌گران اقتصادي و مطبوعات از اين موضوعات اصلي غافل و به مسائل مبهم و نامشخصي همچون طرح به اصطلاح تحول اقتصادي پرداخته‌اند.
وي با بيان اين كه در ابتدا دولت در مورد آنچه طرح تحول اقتصادي ناميده است، 6 محور اساسي را مطرح كرد، ادامه داد: بر اساس اطلاعاتي كه به طور پراكنده از سوي دولت در اختيار مردم قرار گرفت، چند محور اين طرح شامل تحول در نظام بانكي،‌ مالياتي،‌ گمركي و امثالهم بود كه در واقع نوعي آسيب‌شناسي از وضعيت اقتصادي كشور و بخش‌هاي آن تلقي مي‌شد.
شيركوند تصريح كرد: اين مبحث به هيچ‌وجه طرح جديدي نبود؛ چرا كه اصلاح و تحول در 6 محور مطرح شده پيش از اين نيز در دولت و مجلس‌هاي گذشته مورد تاكيد، بحث و بررسي قرار گرفته بود، اما آنچه حساسيت فوق‌العاده‌اي براي مردم ايجاد كرد، موضوعي بود كه تحت عنوان نقدي كردن يارانه‌ها از سوي دولت مطرح شد و بر اساس آن پرسش‌نامه‌هايي نيز در اختيار آنان قرار گرفت و اعلام شد كه با توجه به اين اطلاعات قرار است كه يارانه‌هاي مربوط به كالا و خدمات را به طور نقدي در اختيار مردم قرار دهند.
اين كارشناس اقتصادي ادامه داد: اولين سوال جدي كه هنوز پاسخي به آن داده نشده و اين پاسخ كليدي‌ترين موضوع براي روشن شدن وضع طرح تحول اقتصادي است اين است كه دولت يارانه مربوط به كدام يك از كالا و خدمات را مي‌خواهد حذف كند، تا مابه‌ازاي آن را به طور نقدي ميان مردم توزيع كند؟
شيركوند خاطرنشان كرد: تا آنجا كه دولت مطرح كرده و حتي در سخنان وزير جديد اقتصاد كه قاعدتا مطلع‌ترين فرد در اين مورد است (و پيشتر نيز رييس كار گروه مربوط به اجراي اين طرح بود) به آن اشاره شده، هنوز دولت خود نمي‌داند كه يارانه كدام يك از كالا يا خدمات را مي‌خواهد حذف كند؛ يعني قيمت كدام كالا را آزاد كند تا مابه متفاوت قبلي و بعدي را به صورت نقدي توزيع كند.
اين اقتصاددان با طرح اين پرسش كه چرا وقتي كه به اين سوال اوليه هنوز پاسخ داده نشده اين مقدار نگراني، ترديد و تشويش ميان مردم تزريق مي‌شود، ادامه داد: ما در اقتصاد به بسياري از كالاها و خدمات يارانه مي‌پردازيم و در نتيجه قيمت غيرواقعي براي آنها تعيين شده است. اگر قرار است يارانه داروها،‌ آرد و نان، يارانه مربوط به نهاد‌ه‌هاي كشاورزي، يارانه مربوط به برق مصرفي خانه‌ها، صنعت و كشاورزي، يارانه مربوط به نفت سفيد، ‌گازوئيل، بنزين و بسياري از يارانه‌هاي ديگر نقدي پرداخت شود مفهوم آن اين است كه قيمت اين كالا و خدمات را بايد بدون يارانه تعيين و از مردم بهاي واقعي را دريافت كنيم. آيا دولت اين قصد را دارد و مي‌خواهد تن به آزادسازي بدهد؟ در اين صورت در گام اول قيمت كدام كالا آزاد و مبلغ مربوط به يارانه آن چه مقدار خواهد بود؟
شيركوند تصريح كرد: به نظر مي‌آيد كه دولت يك اقدام غيرعملياتي و ناممكن را مي‌خواهد در يك زمان كوتاه انجام دهد كه مفهوم آن نشدن است. من به عنوان يك كارشناس اقتصادي كه مسائل اين طرح را دنبال كردم، معتقدم كه دولت مي‌داند كه انجام اين كار در مدت 6 ماه باقي مانده سال ممكن نيست با اين حال يك دغدغه فكري براي توده‌هاي مردم و يك موضوع غير ضروري را براي مطبوعات و رسانه‌هاي جمعي فراهم كرده و البته در اين راه موفق بوده و اذهان را به آينده معطوف كرده است.
استاد دانشگاه تهران تصريح كرد: به نظر من دولت با توجه به اطلاعاتي كه تاكنون در اختيار گذاشته و با توجه به تجربه‌اي كه ما از عملكرد آن سراغ داريم تحت هيچ عنواني قادر نخواهد بود كه يارانه‌هاي مربوط به كالا و خدمات را به طور نقدي جمع‌آوري و آن را پرداخت كند. يعني قيمت‌ها را آزاد كند و ما به التفاوت را بين مردم توزيع كند.
اين كارشناس اقتصادي در پاسخ به اين سوال كه آيا امكان پرداخت‌هاي نقدي بدون آزادسازي قيمت‌ها وجود دارد يا خير، گفت: ‌فقط يك احتمال خطرناك در اين ميان وجود دارد كه براي اقتصاد بسيار زيانبار خواهد بود و آن اين است كه دولت قيمت‌ها را يارانه‌اي نگاه دارد و هيچ اصلاح قيمتي صورت ندهد، ولي از محل حساب ذخيره ارزي يا از محل ديگري مثلا با استقراض از بانك مركزي يا بانك‌ها مقداري پول را تحت همين عنوان (يارانه نقدي) با اهدف تبليغات انتخاباتي بين مردم توزيع كند.
شيركوند ادامه داد: حتي در اين صورت نيز چون پرسشنامه‌هاي اطلاعات اقتصادي قادر به طبقه‌بندي و ساماندهي دهك‌هاي مختلف جمعيتي نيست، بخش‌ و اقشاري از مردم كه در حال حاضر شناسايي شده همچون بخشي از كارمندان دولت، بازنشستگان، مشمولان طرح شهيد رجايي و افراد تحت پوشش كميته امداد و مانند آن كه در سبد حمايتي دولت قرار دارند را به عنوان افراد مشمول اين طرح معرفي كرده و مبالغي را ميان آنان توزيع خواهد كرد. مفهوم اين عمل آن است كه دولت يارانه‌هاي جديدي را علاوه بر يارانه‌هاي پيشين بر بودجه كشور تحميل خواهد كرد. وي تاكيد كرد: اين طرح در نهايت نه تنها مرهمي بر زخم دردهاي اقتصادي كشور و مشكل يارانه‌ها نخواهد گذاشت، بلكه نمك نيز بر آن مي‌پاشد.
 پنجشنبه 14 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن