واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: در دنیای امروز، بیماری ایدز، مصرف دخانیات، نبود تحرک و ورزش، خشونت و سوء تغذیه، سلامتی بشر را تهدید می کند.
بدون شک می توان گفت اگر ورزش در زندگی ما نقش و اهمیت خودش را پیدا کند و برای آن برنامه داشته باشیم، این عارضههای ناخوشایند شاید از بین بروند یا کم رنگ تر شوند. زیرا شخص ورزشکار معمولاً سیگاری نمیباشد، به تغذیه سالم اهمیت می دهد، از اعصاب آرام تری برخوردار است، انرژی خود را درست مصرف می کند و کمتر اهل خشونت و عصبانیت است. افزون بر این اثرات مثبت ورزش بیش از این است زیرا ورزش باعث زیاد شدن توده عضلانی بدن و مصرف بیشتر انرژی نیز می شود. تمرینات مرتب و منظم ورزشی باعث کم شدن چربی میشود و نمی گذارد چاق و بیمار شوید. انرژی مصرفی روزانه با ورزش و زیادشدن توده عضلانی افزایش می یابد. ورزش پیر شدن و سالمندی را به تاخیر می اندازد و باعث حفظ تناسب اندام و زیبایی بدن افراد می شود، از پوکی استخوان جلوگیری می کند و سبب تقویت سیستم اسکلتی بدن میگردد. در ضمن ورزش به مصرف مستقیم اسیدهای چرب میانجامد، روش مطمئن و مناسب درمان چاقی و پیشگیری از برگشت آن است، زیرا عضلاتی که تحت تأثیر فعالیت ورزشیاند بدون نیاز به انسولین انرژی خود را علاوه بر گلوکز (نوعی قند مورد مصرف بافت ها و سلول های بدن) از اسیدهای چرب تامین می کنند. ورزش حتی برای بیمارانی که به مرض قند (دیابت) مبتلا میباشند مفید است. ورزش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، عروقی و سکته های مغزی را کاهش می دهد. ورزش باعث زیاد شدن مقدار گردش خون موثر در بدن می شود و از لخته شدن خون درسیاهرگ عمقی پا جلوگیری میکند و دستگاه قلبی عروقی و دستگاه تنفس و ایمنی بدن را تقویت مینماید. همچنین اثرات مثبت ورزش بر دستگاه گوارش را نباید نادیده گرفت. افزون بر این ورزش از افسردگی پیشگیری میکند، روحیه فرد را بالا میبرد و در زندگی خانوادگی و اجتماعی و در شغل افراد تاثیرات سازندهای دارد. تجربه نشان داده است یک شخص سالم و تندرست معمولاً از موقعیت و پیشرفت شغلی بهتری نسبت به افراد چاق و کند برخوردار است. در غایت ورزش از مبتلاشدن به آلودگی های اجتماعی، مثل سیگار کشیدن، مواد مخدر و ... جلوگیری میکند، ذهن را تقویت می نماید و با اندیشهای قوی می توان بر مشکلات و معضلات خانوادگی و اجتماعی بهتر فائق آمد.
با توجه به مقالات علمی ، تحقیقات بشری و واقعیت های مشهود در جامعه هر اقدامی در گسترش فرهنگ ورزش ، گامی موثر در گسترش فرهنگ سلامتی است. باید توجه داشت این موضوع و توجه به آن وظیفه یک یک اعضای جامعه بشری است. HurrahSPORT با پشتکار و همت مدیران و مسئولین خود با دقت در این مسیر گام بر میدارد و از علاقمندان در این راه طلب همفکری و همراهی دارد . باشد جهان فردا ، جهانی پاک از تمام بدیها از جمله بیماری های روح و جسم باشد . ما با شعار ورزش یعنی سلامتی پا به میدان نهادیم .
جثه شما به هر اندازه كه هست، ورزش كنید.
بنا به تصور برخی از مردم، ورزش مخصوص افراد لاغر یا متناسب است. نظر شما خواننده محترم چیست؟ بله درست حدس زدید. انسان هر چقدر كه چاق باشد باز هم میتواند فعالیت جسمانی متناسب با هیکل خود انجام دهد.
مهم نیست که تنهایی ورزش كنید یا بطور دسته جمعی؛ مهم این است که با ورزش کردن هم به سلامت جسمانی خود کمک کردهاید و هم نشاط بیشتری در زندگی خود مییابید. از طرف دیگر در ورزش جمعی رقابت هم ایجاد میشود که هیجان مثبتی در زندگی شما پدید خواهد آورد. در این مطلب میخواهم با افزایش انگیزه در شما، نشاط و سلامت را با شروع فعالیتی منظم بصورت ورزشی متناسب با وضعیت جسمانی خود به شما هدیه دهم.
چرا باید ورزش كنیم؟
ورزش مناسب و درست با کنترل بیماریهای زیر میتواند باعث افزایش طول عمر گردد:
1- دیابت
2- بیماریهای قلبی- عروقی
3- افزایش فشار خون
4- پوكی استخوان
5- التهاب مفاصل
اگر کسی ورزشی نادرست انجام دهد، نه تنها طول عمرش اضافه نخواهد شد بلکه ممکن است با اعمال فشار بیش از حد به قلب و رگها اختلالی جدی در بدن ایجاد کرد. در انتخاب نوع ورزش حتما با پزشک خانوادگی خود مشورت کنید.
تاثیر ورزش بر روحیه انسان
همانطور که میدانید ورزش علاوه بر جسم، تاثیر مثبتی هم بر روان انسان دارد که عبارتند از:
1- تاثیر مثبت نسبت به نوع نگرش بر خود
2- كاهش استرس
3- افزایش ظرفیت تحمل مشکلات اطراف
4- افزایش اعتماد به نفس حقیقی (اعتماد به نفس کاذب ایجاد نمیکند)
5- بهبود وضعیت خواب
6- افزایش توانایی جسمی و فکری
7- با ترشح هورمونی به نام اندورفین شادی آفرین خواهد بود.
تنظیم یک برنامه هفتگی برای ورزش
شروع ورزش كمی سخت است ولی به دلیل ترشح شدن آندورفین ادامه آن کار سختی نیست ولی برای ورزش خود حتما یک برنامه منظم و مداوم داشته باشید.
در برنامه خود حتما به موارد زیر توجه خاص داشته باشید:
1- شروع تدریجی: بدن شما برای آماده شدن به انجام ورزش نیاز زمان دارد. هیچگاه در ابتدای کار سنگین کار نکنید.
2- گرم كننده: در شروع برنامه خود حتما از یکسری حرکات گرم كننده استفاده کنید تا بدنتان برای انجام ورزشهای سنگینتر آماده شود. حرکات ساده دستها به بالا و اطراف، قدم زدن درجا و انجام حرکات ریتمیک از جلمه گرم کنندهها هستند.
3- شل كننده: ورزش خود را ناگهان قطع نکنید. اگر سریع راه میرفتید، راه رفتن خود را به تدریج كند كرده تا بدنتان سرد شود. این عمل كمك میكند كه از قلبتان محافظت كنید و ماهیچهها شل شده و در نتیجه از صدمات ماهیچهای جلوگیری شود.
4- تعیین اهداف: اهداف میتوانند بصورت كوتاه مدت یا بلند مدت تعیین شوند. در هدف كوتاه مدت حداقل سه روز در هفته و هر روز حداقل 5 دقیقه ورزش كنید. هدف بلند مدت بصورت 6 ماهه تنظیم میشود بطوریکه در پایان ماه ششم به هدف خود رسیده باشد.
5- پیروی كردن از برنامه: فعالیتهای ورزشی خود را یادداشت كنید. در صورتی که از روند پیشرفت ورزش خود به سمت هدف ناراضی بودید، با مرور كردن فعالیتهای خود در شروع برنامه، به ادامه فعالیت امیدوار شوید.
6- انجام یك ورزش مناسب در كارهای روزانه زندگی: ورزشی را انتخاب كنید كه تداخلی در برنامه روزانه شما ایجاد نکند.
7- انتخاب یک همراه خوب: همراه کردن یك دوست و یا یكی از اعضای خانواده در ورزش از یک طرف آنرا برای شما لذت بخشتر میکند و از طرف دیگر مشوقی برای ادامه ورزش خواهد بود. ورزش كردن با یك رفیق فعال شما را بیشتر سرحال میآورد.
8- ورزشی لذت بخش را انتخاب کنید: از بین ورزشهای مختلف سعی كنید كه ورزشی را انتخاب کنید كه واقعاً برای شما لذت بخش است.
9- خود را تشویق کنید: اگر نمیتوانید ورزش كنید یا ورزش كردن برای شما سخت است، نسبت به همان مقدار اندک ورزش احساس خوبی پیدا کنید و این حرکت را پیشرفتی بزرگ بحساب آورید. مثلاً اگر توانستید كه از صندلی خود بلند شوید و مقداری پیادهروی كنید، احساس سربلندی و افتخار كنید. بعد از مدتی خواهید دید نسبت به زمان شروع ورزش تا چه اندازه پیشرفت کردهاید و نسبت به آینده خود امیدوارتر خواهید شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 315]