تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين سخن، آن است كه قابل فهم و روشن و كوتاه باشد و خستگى نياورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827887326




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تغییرات عملکرد دستگاه‌های بدن، دستگاه عضلانی اسکلتی


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: ● پوکی استخوان استئوپروز:
پوکی استخوان پدیدهایست که بعلت تغییرات استخوانی ایجاد میشود . در این پدیده ،استخوان ابتدا کم تراکم و متخلخل و سپس مستعد شکستگی می شود . بعلاوه استخوانهای شکسته شده ، در این سنین بآسانی التیام نمی یلبد .بیشترین کاهش توده استخوانی در مهره های ستون فقرات ، استخوانهای ران و لگن و استخوان ساعد ایجاد می شود.
مقدار توده استخوانی در سنین کهولت بستگی به میزان توده استخوانی ساخته شده طی دوران بلوغ و اوایل بزرگسالی ومیزان از دست دادن توده استخوانی دارد . از جمله عوامل موثر بر کاهش توده استخوانی سن بالای ۵۰ سالگی است که سبب افزایش برداشت کلسیم از استخوان و در نتیجه کاهش توده استخوانی می شود.
کلسیم عمده ترین ماده تشکیل دهنده بافت استخوان است. با بالا رفتن توده استخوانی کمتری نسبت به مردان دارند بویزه بروز پوکی استخوان در زنان پس از یائسگی بسیار شایعتر است.
دریافت ویتامین D منجر به کاهش توده استخوانی و افزایش خطر شکستگی استخوانی و افزایش سن میزان سرمی ویتامین D کاهش می یابد. میزان کاهش این ویتامین در فصول زمستان و بهار بیشتر است . علت این افت علاوه برکمبود دریافت ، کاهش تولید ویتامین D در پوست سالمندان است . ویتامین D نقش مهمی درحفظ توده عضلانی دارد . در افراد سالمندی که سطح سرمی ویتامین D آنها کاهش می یابد تغییرات مشابههی نیز در توده عضلانی بدنشان گزارش شده است.
دریافت ناکافی ویتامین D منجر به کاهش توده استخوانی و افزایش خطر شستگی استخوان می شود . با افزایش سن میزان سرمی ویتامین D کاهش می یابد . میزان کاهش این ویتامین در فصول زمستان و بهار بیشتر است .علت این افت علاوه بر کمبود دریافت ، کاهش تولید ویتامین D در پوست سالمندان است . ویتامین D علاوه بر توده استخوانی ، نقش مهمی در حفظ توده عضلانی دارد .
در افراد سالمندیکه سطح سرمی ویتامین D آنها کاهش می یابد تغییرات مشابهی نیز در توده عضلانی بدنشان گزارش شده است . برای جذب بهتر ، مکمل کلسیم باید در طی روز وبا معده خالی مصرف شود .اگرچه مکمل های کلسیم از ۱تا ۲ گرم در روز توصیه می شود اما برخی عوارض جانبی ناشی از مصرف مانند یبوست و نفخ نیز گزارش شده است. مصرف مکمل های کلسیم با جذب برخی ریز مغذی ها مانند آهن و روی رقابت می کند و حتی ممکن است از جذب برخی از داروها مثل تتراسیکلین جلوگیری کند . برعکس جذب کلسیم با مصرف داروهایی مانند آنتی اسیدها ی منیزیم دار ( شربت آلومینیم Mg ) کلستیرامین و فسفاتها مختل شود.
● آرتروز (آرتریت)
یکی دیگر از بیماریهای شایع دوران سالمندی ، مرتبط با تغذیه ، ورم یا التهاب مفاصل است که این وضعیت ناتوان کننده نوعی تورم دردناک مفاصل است . هنگام حرکت انتهای استخوانها بطور طبیعی بوسیله غضروفهاو کیسه های کوچک حاوی مایع که مانند یک ماده لغزنده عمل می کند پوشیده می شود اما با بالا رفتن سن ،گاهی انتهای استخوانها ساییده شده و از هم فاصله می گیرند و مفاصل بدشکل میشوند .در این صورت هنگام حرکت ،مفاصل دردناک می شوند .
توصیه های تغذیه ای برای آرتروز زیاد است اما هیچ برنامه غذایی شناخته شده ای جهت پیشگیری ، درمان یا تسکین آن وجود ندارد .احتمال می رود برنامه غذایی بر روی آرتروز از طریق سیستم ایمنی اثر کند . اثرگذاری سیستم ایمنی بستگی به تغذیه مناسب دارد و برنامه غذایی نامناسب ممکن است آرتروز را بدتر کند . همچنین ممکن است در برخی افراد ، مصرف بعضی غذاهای خاص سیستم ایمنی را بر علیه آرتروز تحریک کند . برای مثال مصرف شیر و لبنیات در برخی افراد آرتروز را بدتر کند.
اسید چرب امگا۳ موجود در روغن ماهی نیز با آرتروز مرتبط است . توصیه هآط غذایی که برای سلامت قلب ارائه میشود از جمله کم کردن مصرف گوشت و فرآورده های لبنی پرچرب و افزایش مصرف روغن ماهی ماهی سبب پیشگیری یا کاهش التهاب در مفاصل افراد مبتلا به آرتروز شده و درد مفاصل را کاهش میدهد. ارتباط دیگر بین تغذیه و آرتروز مربوط به اکسید اسیون چربی هاست اکسیداسیون چربی غشای مفاصل سبب التهاب و تورم مفاصل می شود از آنجایی که ویتامین E بعنوان آنتی اکسیدان از این واکنش پیشگیری میکند ، لذا مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین E نظیر جوانه گندم توصیه می شود. افزایش وزن نیز با آرتروز مرتبط است .به این ترتیب کم کردن وزن برای افراد چاق مبتلا به آرتروز بسیار ضروری است زیرا مفاصل بعلت تحمل وزن زیاد بیشتر تحت فشار قرار می گیرند جالب این است که کاهش وزن اغلب درد آرتروز در دستها را هم با وجود اینکه متحمل وزن بدن نیستند بهبود می بخشد. همچنین بسیاری از دارو هایی که برای افراد مبتلا به آرتروز تجویز می گردد بر اشتها اثر گذاشته و سبب کاهش وزن می شود . باید توجه کرد که این بی اشتهایی و مصرف کم غذا موجب کمبود مواد مغذی مورد نیاز نشود بنابراین در زمان درمان با توصیه های پزشک باید از مکمل های ویتامینی مورد نیاز استفاده شود.
● تحلیل توده عضلانی (سارکوپنی)
با افزایش سن ، ترکیب بدنی تغییر می کند یکی از تغییرات واضح کاهش توده عضلانی است که تحت عنوان سارکوپنی شناخته شده است . سارکوپنی بیشتر در زنان بعد از پائسگی و در هر دو جنس بعد از ۸۰ سالگی چشمگیر است . کاهش توده عضلانی اغلب منجر به کاهش قدرت بدنی و توان حرکت ی ، عدم تعادل و حتی بزمین خوردن فرد می شود.
نتایج مطالعات نشان دادهاست به ازای هر ۱۰ سال تا ۶۰ سالگی ۵% افت در میزان دفع کراتین ۲۴ ساعته (شاخص توده عضلانی در بدن) مشاهده می شود اما بعد از ۶۰ سالگی میزان افت شدت می یابد وبه ۱۰ % به ازای هر ده سال می رسد.
تغییرات توده عضلانی سالمندان یکی از مهمترین علل کاهش نیاز به انرژی است . چنانچه تغذیه فرد سالمند مناسب باشد بویزه حاوی ریز مغذی هایی بمیزان مورد نیاز باشد و همچنین فرد بطور منظم فعالیت بدنی داشته باشد ، میزان تحلیل توده عضلانی بسیار کمتر خواهد بود.
● تغییرات قد:
قد سالمندان عموما به ازای هر رهه افزایش سن حدود ۰/۵-۱/۵ سانتیمتر کاهش پیدا می کند ، علت آن روی هم خوابیدگی مهره ها بدلیل ابتلا به پوکی استخوان است . اندازهگیری دقیق قد افراد سالمند بعلت وجود قوز ، انحنای رانها و یا سایر علل که سبب عدم توانایی در راست ایستادن می شوند ، مشکل می باشد . بدین منظور روشهایی ویژه ای برای برآورد قد سالمندان طراحی شده است.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 425]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن