واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: هشدار معاون سرپرست مجتمع قضايي شهيد فهميده فقر،نوجوانان را در معرض فروش مواد مخدر قرار ميدهد
معاون سرپرست مجتمع قضايي شهيد فهميده با تشريح وضعيت بزهكاري در ميان نوجوانان به علت خريد و فروش مواد مخدر توسط نوجوانان اشاره كردو گفت: بخشي از آن مربوط ميشود به مشكلات مادي، خيلي از بچههايي كه سرپرست قانوني ندارند و پدر و مادر آنها از هم جدا شدهاند و يا نامادري و ناپدري دارند به دليل مشكلات مجبور هستند كه بيرون از خانه كار كنند و شغلهايي را انتخاب ميكنند كه واقعا مستلزم ارتكاب بزه است. مثل رانندگي با موتور و يا پيكهاي موتوري، خيلي از نوجوانان با موتور وسايلي را جابهجا ميكنند يا حتي مسافركشي ميكنند و اين در حالي است كه گواهينامه ندارند ولي مجبور هستند براي مخارج و يا تأمين هزينه زندگي خود و خانواده اين كار را انجام دهند. عده ديگري هم گير آدمهاي ناباب ميافتند و با دادن وعدهدرآمد خوب، دچار مشكل ميشوند، در اين سن بچهها تأثيرپذير هستند و خيلي راحت مرتكب بزه ميشوند.
به اعتقاد زرين سرايي فقر مالي يكي از مواردي است كه تأثير بسزايي در بزهكاري نوجوانان دارد.
وي در ادامه توضيح داد: روز گذشته سه پسربچه اي كه يك ماه در پارك رها شده بودند را به اين مجتمع آوردند، مادر اين سه كودك به خاطر ازدواج با فردي افغاني آنها را بيرون كرده بود. هيچ كس نميداند در مدت اين يك ماه اين سه كودك كجا خوابيدهاند؟ و چه بر آنها گذشته است، معمولاً در اين شرايط كودكان و نوجوانان به خاطر پركردن شكم و سير كردن خودشان مجبور هستند سرقت كنند و از همان ابتدا با دزدي چيپس و آبميوه شروع ميكنند، متأسفانه نهادي براي كنترل و شناسايي اين دسته از كودكان و نوجوانان وجود ندارد.
معاون سرپرست مجتمع قضايي شهيد فهميده با تأكيد بر تعاملات خوب سازمان بهزيستي استان تهران، تصريح كرد: معمولا اين دسته از كودكان و نوجوان به بهزيستي معرفي ميشوند تا تحت سرپرستي و مراقبت قرار گيرند.
وي در رابطه با اينكه در چه زماني جرايم نوجوانان افزايش مييابد؟ پاسخ داد: تابستانها معمولا آمار جرايم نوجوانان بيشتر است و اوقات فراغت نوجوانان به نحو مناسب سپري نميشود و ناخواسته دچار جرم ميشوند، معمولا نوجوانان در زمستان و پائيز با توجه به آغاز سال تحصيلي اوقات فراغت چنداني ندارند به مراتب كمتر مرتكب جرم ميشوند.
زرين سرايي ادامه داد: زماني هم كه نوجوانان به پاركها ميروند سرگردان هستند؛ بنابراين لازم است تا پاركها توسط نيروي انتظامي كنترل شود چرا كه در بعضي مكانها خريد و فروش و يا استعمال مواد مخدر به راحتي انجام ميشود و خانوادهها نميتوانند كودكان و نوجوان را براي تفريح به پاركها ببرند.
وي در رابطه با خريد و فروش مواد مخدر توسط نوجوانان بزهكار گفت: معمولا مقاديري كه نوجوانان همراه دارند مقادير زيادي نيست كه به واسطه آن مستوجب حبسهاي طولاني شوند اما به هر حال اين مسئله وجود دارد؛ بيشتر نوجوانان در اين زمينه مورد سوء استفاده قرار ميگيرند و يا به واسطه مشكلاتي كه پيرامون آنها وجود دارد در اين مسير قرار ميگيرند.
زرين سرايي توضيح داد: البته نميتوانيم خريد و فروش مقادير سنگين مواد مخدر توسط جوانان را تكذيب كنيم اما اين مسئله نسبت به بزرگسالان آمار كمتري را به خود اختصاص داده است.
وي در رابطه با علت گرايش نوجوانان به مصرف مواد مخدر اظهار داشت:بيشتر نوجواناني كه مرتكب اين جرم ميشوند يا والدين آنها معتاد هستند يا اينكه والدين به دليل اينكه به خريد و فروش مواد اشتغال دارند براي جابهجايي مواد مخدر از نوجوانان سوء استفاده ميكنند؛ گروه ديگري از نوجوانان به واسطه وجود مواد روانگردان در مهمانيها و پارتيهايي كه شركت ميكنند به مواد مخدر نزديك ميشوند؛ بنابراين عدم مراقبت والدين از نوجوانان و يا نبود نظارت دقيق و كنترل بر رفت و آمدهاي نوجوانان، يكي از علتهاي مهم اين مسئله است اگر خانوادهها اين موارد را انجام دهند كمتر بچهها در اين مسير قرار ميگيرند.
به گفته زرين سرايي بچههايي كه بد سرپرست هستند و يا به واسطه جدا شدن پدر و مادر جا و مكان مشخصي ندارند معمولا مورد سوء استفاده قرار ميگيرند و يا حتي گرفتار خريد و فروش مواد مخدر ميشوند.
وي همچنين در رابطه با سيگار كشيدن نوجوانان گفت: نوجوانان در ابتدا به خاطر حس كنجكاوي و يا حتي به واسطه ارتباطي كه با دوستان خود برقرار ميكنند و يا داشتن والدين سيگاري به كشيدن سيگار گرايش پيدا ميكنند؛ ضمناينكه در ابتدا به خاطر ترس از اطلاع والدين به صورت پنهاني اين كار را انجام ميدهند.
معاون سرپرست مجتمع قضايي شهيد فهميده افزود: اگر خانوادهها نظارت نداشته باشند همانگونه فرد نوجوان سيگار كشيدن را رد نكرده به همان ميزان نيز پيشنهاد كشيدن مواد مخدر را نميتواند رد كند.
زرين سرايي در ادامه با بيان اينكه بيشتر پروندههاي مواد مخدر درباره خريدو فروش كراك و يا استعمال آن است،تصريح كرد: موادي مثل ترياك و مشتقات آن به نسبت كراك بسيار كم شده؛ ضمن اينكه معمولاًنوجوانان به اثرات مخرب اين نوع از مواد مخدر آگاهي ندارند.
وي ادامه داد: بچههايي كه به كانون معرفي ميشوند بعد از مدتي كه از كانون مرخص ميشوند دوباره به همان محلي كه در آن آلوده شدهاند برميگردند و مجددا دچار بزه ميشوند. بستري كه در آن زندگي ميكنند و افرادي كه با آنها معاشرت دارند به همان وضعيت سابق هستند؛ بنابراين ريشه هنوز خشكانده نشده و نوجوان مجدداً دچار مشكل ميشود، هنوز نتوانستيم در اين مرحله موفقيت زيادي كسب كنيم.
معاون سرپرست مجتمع قضايي شهيد فهميده با تأكيد بر تقويت مراقبتهاي بعد از خروج نوجوان از كانون اصلاح و تربيت، اظهار داشت: بچههايي كه به اين مجتمع آورده ميشوند بيشتر سابقهدار هستند، يا اعتياد داشتند يا اينكه براي بار ديگري مرتكب جرم خريد و فروش شدهاند و البته نوجوانهايي هم بودند كه بعد از مرخص شدن ديگر مرتكب جرم نشدهاند؛ چون خانوادههاي آنها اجازه ندادند كه نوجوان مجددا دچار شود؛ ضمن اينكه نقش خانواده بسيار پر اهميت است.
جوانان در زندان از بزرگسالان جدا نگهداري ميشوند
مدير كل فرهنگي تربيتي سازمان زندانها و اقدامات تأميني و تربيتي نيز درباره بزهكاري ميان نوجوانان گفت: در زندانها جوانان از سن 18 تا 29 سال داراي بندهاي جداگانهاي هستند و از بزرگسالان جدا نگهداري ميشوند.
منصور مقاره عابد مدير كل فرهنگي تربيتي سازمان زندانها ضمن بيان اين مطلب افزود: خدماتي كه به جوانان در زندانها داده ميشود بهتر از بزرگسالان است و كلاس مهارتهاي زندگي و روان درماني براي جوانان با جديت برگزار ميشود.
وي با اشاره به اينكه حدود 18 تا 23 درصد مددجويان پس از آزادي دوباره به زندان باز ميگردند افزود: اين آمار متغير است و بندهايي كه تحت پوشش روان درماني بوده اند يا افرادي كه از خدمات پس از خروج استفاده كرده اند به ندرت دوباره به زندان باز گشته اند.
مقاره عابد خاطر نشان كرد: اين اعتقاد را سرلوحه همه كارهايمان قرار داده ايم كه زندان در بهترين شرايط بدترين مكان است و توصيه ما به قضات و تصميم گيران قضايي اين است كه زندان را به عنوان آخرين راه حل در نظر بگيرند و تا آنجا كه ميشود بايد از مجازات زندان اجتناب كرد.
چهارشنبه 13 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]