واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: آشنایی با الماس
فرمول شیمیایی : C
(یعنی کربن خالص!!!! همون زغال)
▪ سیستم تبلور :
كوبیك
http://www.amoozeshgah.net/images/stories/jewellery/diamond2.jpgالماس
▪ ضریب انكسار :
۲/۴۲
▪ رنگ :
زردكمرنگ یا بیرنگ دارای تارنگهای سرخ، نارنجی، سبز، آبی و قهوهای
در اصل همان عنصر كربن است و در سیستم مكعبی متبلور میشود. دوقلویی در آن بسیار دیده میشود. انواع جواهری آن روشن بیرنگ و كمی آبی رنگ است و گاهی قهوهای یا زرد تا سیاه رنگ نیز دیده میشود. یكی از انواع الماس كه به نام بورت است دارای شكل كروی و سطحی ناهموار میباشد و علت آن آگرگات شعاعی آن و مخفی بلور بودن آن میباشد. و این واژه به الماسهای فاقد ارزش جواهری و بدرنگ یا لكدار (ناقص) به كار برده میشود. مشهورترین خصوصیت الماس سختی آن میباشد كه برابر ۱۰ جدول موس است. سختی الماس با جهت بلور آن متفاوت است. اگر چه كانی در مقابل سایش بسیار مقاوم است اما بلورهای آن ترد و شكننده میباشد. این كانی ضریب انكسار بسیار زیادی دارد و این سبب تلالوء زیبای آن در انواع زمینی این كانی میگردد. وزن مخصوص انواع زینتی آن ۳/۵ تا ۳/۵۲ و انواع صنعتی ۲/۹ تا ۳/۳ میباشد. كمی حالت چرب مانند دارد. (در سطح بریده) دارای نقطه ذوب بسیار بالا است. و در اسیدهای غیرقابل حل است. در هوا و در حرارت ۸۷۰ درجه سانتیگراد اكسید میگردد و میسوزد.
از گذشتههای دور تا امروز جزء گرانبهاترین سنگهای تزئینی بوده است و از اهمیت جواهر سازی زیادی برخوردار است و به علت مصارف زیاد امروزه به صورت مصنوعی ساخته میشود.
تهیه الماس مصنوعی :
الماس با شبكه اتمی فشرده و چگالی بالا پلی مورف فشار پائین نسبت به گرافیت ناپایدار است و ممكن است در فشارهای پائین به گرافیت تبدیل شود. و علت اینكه الماس و گرافیت هر دو در دما و فشار محیطی در كنار هم پایدار هستند، به دلیل این است كه واكنش تبدیل پلیموف كربن به یكدیگر بسیار كند صورت میگیرد.
http://www.amoozeshgah.net/images/stories/jewellery/diamond1.jpgالماس
خواص تشخیص :
الماس را توسط سختی زیاد "جلای الماسی" رخ مشخص و همچنین عدم انحلال در اسید و باز میشناسند. تشخیص الماس مصنوعی از طبیعی آسان نیست.
پیدایش :
الماس در نقاط متعددی یافت میشود این كانی به علت سختی زیاد و چگالی نسبتاً بالای آن معمولاً در نهشتههای آواری یافت میشود. در بین سنگهای پریدوتیتی كه كیمبرلیت گفته میشود یافت میشود.
كاربرد:
در صنعت قطعات الماس برای بریدن شیشه بكار میرود. پودر دانه ریز الماس برای تراش و صیقلی الماسهای بزرگ و جواهرسازی بكار میرود. برای بریدن سنگها و قطعات سخت از تیغههایی كه از الماس است استفاده میشود. در روی مته حفاری از آن استفاده میشود.
الماس به صورت جواهرات و سنگهای قیمتی از اهمیت ویژهای برخوردار است. الماس مهمترین سنگ قیمتی است و ارزش آن به سختی و به تراش آن (برلیان) كه به ضریب شكست آن وبه انعكاس نور از سطوح آن بستگی دارد. بطور كلی با ارزشترین نمونهها آنهایی است كه فاقد ترك یا شكستگی است و بیرنگ و یا سفید متمایل به آبی هستند. رنگ زردی كه الماس از خود نشان میدهد از ارزش آن میكاهد. الماسهایی كه دارای سایههای پررنگی از سبز و آبی و زرد و قرمز به عنوان الماسهایی زیبا و پرارزش شناخته میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]