واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: رييس كميسيون انرژي با اشاره به خاموشيهاي اخير و احتمال استيضاح فتاح:بايد بررسي شود وزير نيرو مقصر است يا خير
دنياي اقتصاد- مرجان توحيدي: خاموشيهاي مكرر در سطح كشور كه در برخي نقاط گاه به دو نوبت در روز رسيده، كميسيون انرژي را بر آن داشته است تا در جلسه مشتركي با اين وزارتخانه به بررسي اين مساله بپردازد كه آيا درباره اين وضعيت وزير نيرو مقصر است يا خير؟
بر همين اساس حميدرضا كاتوزيان، رييس كميسيون انرژي مجلس از تهيه گزارشي درباره علل خاموشيهاي اخير خبر داد كه آن را به رييس مجلس ارائه كرده است. وي با بيان اين خبر در گفتوگو با دنياي اقتصاد با اشاره به جلساتي كه كميسيون انرژي با وزارت نيرو و نفت و كارشناسان اين دو وزارتخانه به صورت جداگانه برگزار كرده است، اظهار كرد: در نامه مذكور به دلايل خاموشيها اشاره كردم كه از آن جمله خشكسالي، عدم سرمايهگذاري وزارت نيرو در بخشهاي نيروگاهي، ضعفهاي مديريتي و برنامهريزي، عدم انجام به موقع تعميرات در نيروگاهها و فرسودگي آنهاو تلفات يكچهارم انرژي الكتريكي در شبكه انتقال قدرت است.
كاتوزيان در ادامه تاكيد كرد كه در جلسه مشترك كميته برق كميسيون انرژي و رييس و مسوولان وزارت نيرو درباره اين مشكلات و راهحلهاي آن بحث خواهد شد. رييس كميسيون انرژي همچنين تاكيد كرد كه در دو سال اخير توليدات نيروگاهي برق نداشتيم. وي در ادامه گفتوگوي خود در پاسخ به اين سوال كه آيا خاموشيهاي اخير و عواملي كه به آن اشاره كرديد، منجر به استيضاح وزير نيرو خواهد شد يا خير؟ گفت: بايد بررسي شود كه وزير در اين باره مقصر بوده است يا خير! كاتوزيان در عين حال هرگونه بحث در اين مورد را به جلسه مشترك كميته برق با مسوولان وزارت نيرو واگذاشت و تنها اشاره كرد كه بحث استيضاح وزير نيرو مطرح است و فقط چند تن از نمايندگان اين مساله را پيگيري ميكنند. همچنين ديگر عضو كميسيون انرژي يعني سوداني به دنياي اقتصاد درباره استيضاح وزير نيرو گفت كه اين استيضاح در اولويت نبوده و جدي نيست.
به هر روي اگر چه خاموشيهاي مكرر اخير، نارضايتي مردم و حتي برخي نمايندگان را در پي داشته است و بسياري از نمايندگان ساكن مناطق گرمسير از قطعي برق آن هم در هواي گرم اين مناطق گلايه داشتند و تذكرات كتبي خود را با همين موضوع روانه اين وزارتخانه كرده بودند اما به نظر نميرسد به رغم پيگيري اين مساله از سوي تعدادي از نمايندگان موضوع استيضاح وزير نيرو جدي شود.
چه مجلس هشتم نشان داده است كه در اين باره يعني پروژه استيضاحها جدي عمل نميكند و سعي دارد با رايزني و گفتوگو مسائل را پيش ببرد.
از اين رو پرويز فتاح هم از اين قاعده مستثنا نيست و احتمالا مشكلات اين وزارتخانه در جلسات مشترك بين مجلس و دولت مورد چكشكاري قرار خواهد گرفت.
عدم پذيرش طرح استيضاح وزير آموزش و پرورش
در همين راستا و در شرايطي كه به نظر ميرسيد دست كم مساله استيضاح وزير آموزش و پرورش جدي باشد، اما يكي از نمايندگاني كه خواست نامش فاش نشود، به دنياي اقتصاد از ارائه نامه مربوط به استيضاح علي احمدي به هيات رييسه خبر داد و گفت كه هيات رييسه نامه را نپذيرفته و تاكيد كرده است كه بگذاريد تا نتيجه رايزنيها اعلام شود. در همين حال يك نماينده ديگر نيز با تاييد اين خبر گفت كه ماجراي استيضاح وزير ارتباطات نيز به دليل پس گرفتن برخي از امضاهاي نمايندگان منتفي شده است. اين نماينده هم كه خواست نامش ذكر نشود، در عين حال تاكيد كرد كه هيات رييسه قرار است روز چهارشنبه طرح استيضاح آموزش و پرورش را قرائت كند.
بر اين اساس احتمالا اعلام وصول اين استيضاح به جلسه فراكسيون فرهنگيان و وزير آموزش و پرورش منوط خواهد شد. هر چند روشن است كه اين استيضاح هم به سرنوشت ديگر استيضاحهاي مجلس دچار خواهد شد و بعيد است كه به سرانجام برسد. پزشكيان، عضو كميسيون بهداشت مجلس نيز در اين باره به دنياي اقتصاد گفت كه اين امر نشان ميدهد نمايندگان در برنامه و فعاليت خود جدي نيستند. وي در ادامه تاكيد كرد كه توقعات از مسوولان بايد بر اساس توانمنديها و اعتبارات باشد اما زماني كه اين توقعات از اعتبارات وزير افزايش پيدا ميكند، نتيجه اين ميشود كه نمايندگان فكر ميكنند وزير قصد همكاري ندارد.
به هر حال آنچه از اين اظهارات بر ميآيد اين است كه نمايندگان اگر چه در آغاز كار موضوعات را به صورت جدي پيگيري ميكنند، اما در نيمه راه يكباره از حركت باز ميمانند.
علت چنين مسالهاي را اگر چه پزشكيان جدي نبودن نمايندگان ذكر ميكند، اما ممكن است نكته ديگري هم در ميان باشد و آن هم لابيهاي تعدادي از نمايندگان است كه ممكن است در هيات رييسه هم حضور داشته باشند؛ نمايندگاني كه قصد ندارند در روزهاي پاياني عمر دولت چوب لاي چرخ كابينه قرار دهند.
هر چند پزشكيان معتقد است قضاوت در اين باره زود است، اما شواهد و قرائن اين نكته را تاييد ميكند. زماني كه هيات رييسه نامه استيضاح را قبول نميكند و نمايندگان را به رايزني دعوت ميكند و يا وقتي تعدادي از نمايندگان امضاي استيضاح وزير ارتباطات را پس گرفتهاند، نشاندهنده وجود لابيها در مجلس است.
هر چند اعضاي هيات رييسه اين مساله يعني عدم پذيرش طرح استيضاح وزير آموزش و پرورش را رد كردند اما نمايندگاني كه نميخواستند نامشان آورده شود، اين موضوع را تاييد كردند. بايد منتظر روز چهارشنبه و اعلام وصوليها شد.
سه شنبه 12 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]