واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: عضو هيات رييسه مجلس:
وزارت جهاد كشاورزي بايد پاسخگوي خسارات وارده به كشاورزان باشد
بندرعباس – عضو هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي با اظهار تاسف از وجود برخي بي برنامگي ها در حوزه برنامه ريزي هاي كلان بخش كشاورزي،گفت: وزارت جهاد كشاورزي بايد پاسخگوي خسارات وارده به بهره برداران باشد.
دكتر محمد آشوري دوشنبه شب در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار ايرنا، افزود: هم اكنون شرايطي بر كشاورزان هرمزگاني و جنوب استان كرمان حاكم است كه محصول توليدي آنها ارزش جمع آوري ندارد و اين براي مديران اين بخش اسفناك است.
نماينده مردم بندرعباس، حاجي آباد، قشم، ابوموسي و بندرخميردر مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: نبايد كشاورز هر ساله به دليل عدم وجود برنامه ريزي مجبور باشد محصول خود را به دلالان واگذارد و يا به علت پايين بودن قيمت قادر به جمع آوري آن از سطح زمين زراعي خود نباشد.
عضو كميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي، وزير جهاد كشاورزي را خطاب قرار داد و گفت: بايد برنامه ريزي هاي مشوقانه در بخش كشاورزي وجود داشته باشد تا كشاورزان با كشت درست و اصولي و همينطور تقسيم بندي منطقه اي بر اساس نياز كشور، محصول توليد كنند و سياست گذاري هاي بخش واردات و صادرات نيز بر پايه همين برنامه ريزي مديريت شود.
وي با اشاره به ويژگي هاي كشت خارج از فصل در هرمزگان و شهرستانهاي همجوار آن( جيرفت و كهنوج) خاطر نشان كرد: اگر چه هرمزگان را با سواحل گسترده و ويژگي هاي بندري آن مي شناسند اما وجود نزديك به 160 هزار هكتار سطح زيركشت و توليد دو ميليون و 200 هزارتن محصول باغي و زراعي كه در زمينه توليد هفت محصول باغي رتبه هاي اول تا پنجم كشور را به خود اختصاص داده ، نشان از كشاورزي ريشه دار و پر تلاشي است كه در طول سال هاي خشكسالي دچار مشكلات عديده اي شده كه نيازمند به سياست گذاري هاي اصولي براي احياي آن است.
آشوري، انبوه توليد محصول پياز و در مواردي گوجه فرنگي و نبود ساختار هدايت كننده در اين بخش ها، نبود صنايع تبديلي و همين طور نبود انبار و سردخانه هاي پيشرفته ويژه نگهداري محصولات كشاورزي فاسد شدني همچون گوجه فرنگي و پياز را عوامل ديگر در نابساماني و ضرر فراوان كشاورزان اين استان عنوان كرد و افزود: نمي توان تنها در اين حوزه ها به شعار بسنده كرد و هر ساله شاهد دور ريختن دسترنج كشاورزان پر تلاشي بود كه اكنون براي گذران زندگي خود با مشكل مواجه شده اند.
به گفته وي درحال حاضر به علت پايين بودن قيمت و به فروش نرفتن محصول، دهها هزارتن محصول پياز روي دست كشاورزان باقي مانده طوريكه قادر به برداشت آن نيستند.
در اطلاعات منتشره سازمان جهاد كشاورزي هرمزگان ازتوليد سبزي و صيفي در فصل زمستان بعنوان يكي از قابليتهاي مهم كشاورزي اين استان نام برده شده كه ساليانه در حدود يك ميليون و 300 هزار تن انواع محصول شامل گوجه فرنگي ،پياز، خيارسبز، بادمجان،هندوانه، فلفل و سيب زميني توليد مي شود.
دراين اطلاعات از كشت پياز پاييزه بعنوان يكي از مزيت هاي كشاورزي هرمزگان نام برده شده كه همه ساله بيش از 12 هزار هكتار زمين زير كشت آن قرار گرفته و با توليد 230 هزارتن محصول خارج از فصل رتبه چهار كشور را به خود اختصاص داده است.
هر چند در حال حاضر هر كيلوگرم پياز در مغازه هاي تره بار فروشي بندرعباس و ديگر شهرهاي هرمزگان بين سه تا چهار هزارو 500 ريال و تهران هفت هزارو 500 ريال عرضه مي شود اما در شهرستانهاي بندرعباس، رودان، حاجي آباد و ميناب دلالان حاضر نيستند بابت خريد هر كيلوگرم محصول پياز برداشتي در محل مزرعه به كشاورزان 800 ريال پرداخت كنند.
هرمزگان در زمينه توليد محصولات زراعي خارج از فصل سبزي و صيفي شامل پياز، گوجه فرنگي، خيارسبز، ذرت و ساير محصولات داراي رتبه هاي اول تا هشتم كشور است.
اين استان در زمينه محصولات باغي گرمسيري و نيمه گرمسيري به خصوص هفت محصول ليموترش، خرما، انبه، موز، كنار، چيكو و ساير مركبات رتبه هاي اول تا پنجم كشور را به خود اختصاص داده است.
دراين اطلاعات، آمار بهره برداران اين استان در بخش كشاورزي نزديك به 275 هزار نفر ذكر شده است.ك/3
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]