تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن كم خوراك است و منافق پرخور.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826650062




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بررسي اوضاع داخلي مصر-1تلاش مبارك براي دوره جديد رياست؛محدود شدن آزاديهاي مدني


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بررسي اوضاع داخلي مصر-1تلاش مبارك براي دوره جديد رياست؛محدود شدن آزاديهاي مدني
خبرگزاري مهر - گروه بين الملل : شبكه النباء در گزارشي به بررسي اوضاع سياسي ، اقتصادي و وضعيت نابسامان آزاديهاي مدني ، فعاليتهاي سياسي و بدتر شدن اوضاع معيشتي مردم مصر پرداخته است.

به گزارش خبرگزاري مهر، شبكه النباء در گزارشي به اوضاع نابسامان آزاديهاي مدني و سركوب آن توسط حكومت مبارك پرداخت.

مصر امروز در حالتي از نگراني از انتخاب مجدد مبارك و وخامت وضعيت معيشتي ساكنان آن به سر مي برد و اين وضعيت نقشي را كه حكومت در تنگ كردن عرصه بر آزاديهاي سياسي و رسانه اي ايفا مي كند، دور نگه نداشته است.

در چارچوب اين گزارش، به وضعيت داخلي مصر و پسرفت واضح در وضعيت حقوق بشر يا آزادي بيان و رسانه اي يا حقوق اساسي مخالفان پرداخته مي شود.

تلاش مبارك براي تمديد يك دوره ديگر رياست بر مصر

"عبدالجليل مصطفي"رهبر جديد جنبش معارض "كفايه"(كافي است) كه براي جلوگيري از انتخاب مجدد حسني مبارك در سال 2005 تلاش كرد، گفت : مصر اكنون با احتمال تلاش مبارك براي دوره ديگر رياست جمهوري روبرو است .

مصطفي افزود : اهداف اساسي ما همچنان برجاست، زيرا مبارك احتمالا در سال 2011 هم بار ديگر انتخاب خواهد شد.

وي افزود : هيچ كس به روشني نمي داند چه اتفاقي خواهد افتاد و همين مسئله منبع نگراني و ابهام بزرگي است.

مبارك كه مي گذشته هشتادمين سال عمرش را پشت سرگذاشت بيش از يك ربع قرن است كه بر بزرگترين كشور عربي از نظر جمعيتي حكومت مي كند كه به گزارش رويترز از زمان محمد علي پاشا در قرن نوزدهم تا كنون،وي طولاني ترين دوران حكومت را در مصر به خود اختصاص داده است.

رقيب چپگراي وي در انتخابات رياست جمهوري سال 2005 پس از محكوميت به تقلب در زندان به سر مي برد.

مبارك در سال 2005 پنجمين دوره رياست جمهوري را به دست آورد و تحليلگران در آن زمان پيش بيني كردند خانواده مبارك، براي تعيين جمال فرزند 44 ساله وي براي جانشيني پدرش تلاش كنند.

اما پس از پايان نيمي از دوره فعلي رياست جمهوري وي، جمال تنها يك گام كوچك پيشرفت كرد و از رئيس كميته به معاون دبيركل حزب حاكم ارتقا يافت.

مبارك كه در پايان ششمين دوره رياست جمهوري، عمرش به بيش از 89 سال خواهد رسيد(البته اگر اتفاق خاصي برايش رخ ندهد) نامزدي خود را براي دوره ديگر بعيد ندانسته است.

وي در سال 2006 در برابر پارلمان گفت تا زماني كه در قيد حيات باشد، مسئول تغيير مصر باقي خواهد ماند.

مصطفي 73 ساله كه پزشك متخصص بيماريهاي قلبي است، مي گويد ارزيابي نيتهاي حكام مصر به سبب نبود شفافيت دشوار است.

وي مي افزايد : ما دقيقا نمي دانيم در ذهن آنها چه مي گذرد، آنها عادت كرده اند به شيوه پنهان كاري حكومت كنند كه بيشتر به يك باند شبيه هستند تا حكومت مسئول.

اما وي افزود : جمال مبارك كارمند سابق و مرتبط با برخي از بازرگانان ثروتمند مصر هرگز با اقبال مردمي روبرو نخواهد شد.

وي گفت : معتقد نيستم كه اين جوان(جمال) از نظر مردمي فرصتي براي حكومت در مصر داشته باشد، اين مسئله روشن است، اما از ديدگاه مقامها اين مسئله متفاوت است.

مصطفي به عنوان هماهنگ كننده جنبش "كفايه" جانشين عبدالوهاب المسيري شد كه در جولاي درگذشت اين حركت در سال 2004 آغاز شد.

اين جنبش در جريان آمادگي ها براي انتخابات رياست جمهوري و پارلماني در اواخر 2005 بسيار فعال بود.

اين جنبش اعتراضاتي در خيابانها سازماندهي كرد، اما به ندرت توانست بيش از هزار نفر را جمع آوري كند.

مصطفي مي گويد : فعاليتهاي اين جنبش در خيابانها از آن زمان كاهش يافته است،زيرا حكومت بسيار خصمانه تر و سختگيرانه تر عمل مي كند،زيرا ايالات متحده توجه خود را به تقويت جايگزينهاي دموكراسي در كشورهاي همپيمان خود در خاورميانه از دست داد.

هرچند پليس با تظاهرات خياباني در سال 2005 با نرمي برخورد كرد، اما از آن زمان سياست متفرق كردن تظاهرات با زور را انتخاب كرد.

به گفته مصطفي، اين تصوير كامل نيست؛ گروهها و شبكه هاي اجتماعي مانند سنديكاهاي كارگري مستقل و فعالان اينترنت اكنون حكومت را به چالش كشيده اند.

وي ادامه داد كميته هماهنگي كفايه كه گروهي شامل 70 نفر از بخشهاي مختلف مخالفان است، در 17 آگوست براي تدوين برنامه فعاليتهاي جديد تشكيل جلسه دادند.

"مطبوعات مصر و نابساماني آزادي بيان"

يك مسئول در اداره توزيع روزنامه ها در مصر گفته است مقامهاي دولتي، نسخه هايي از روزنامه مستقل الدستور را كه به انتقاد از حسني مبارك رئيس جمهوري مصر پرداخته است، جمع آوري كرده اند.

به گفته اين مسئول،مديريت روزنامه از طريق تماس خوانندگان و روزنامه نگاراني كه خبرهاي را از استانها براي آن ارسال مي كنند، در جريان مصادره نسخه هاي روزنامه قرار گرفته است.

وي گفته است نمي داند علت اين مصادره چيست، اما ابراهيم منصور سردبير اجرايي روزنامه معتقد است علت مصادره، خبر احتمال دست داشتن يك شخصيت اقتصادي و دادستاني بزرگ نزديك به مسئولان در قتل سوزان تميم خواننده لبناني در دبي در جولاي گذشته باشد.

عبدالمجيد محمود دادستان مصر حكمي مبني بر ممنوعيت انتشار مطالب مربوط به تحقيقات جاري در مصر درباره احتمال دست داشتن مصري ها در قتل سوزان تمميم صادر كرده است.

خبرگزاري خاورميانه(الشرق الاوسط) از قول يك منبع رسمي اعلام كرد دادستان مصر درباره تخلف روزنامه الدستور در انتشار خبرهاي مربوط به اين پرونده تحقيق كرده است.

اين روزنامه بار ديگر از قول دادستان اعلام كرد مقامهاي مصر روزنامه را مصادره نكرده اند.

اما اين خبرگزاري درباره جمع آوري برخي نسخه هاي اين روزنامه از بازار توضيحي نداد ؛ حدود دو سال پيش روزنامه الدستور سطح انتقادها خود را از حكومت افزايش داد تا به مبارك و خانواده اش نيز برسد.

دو دادگاه استيناف منتظر حكم حبس ابراهيم عيسي سردبير اين روزنامه هستند كه در يكي از اين موارد در مارس به سبب انتشار خبرهايي درباره وضعيت جسماني مبارك محكوم شد كه دادگاه بدوي گفته بود اين خبرهاي دروغين و به زيان اقتصاد كشور بوده است .

عيسي در مقاله اي كه ماه آگوست سال گذشته در روزنامه منتشر شد، از گزارشهايي درباره وخامت حال مبارك خبر داده بود.

اما هفته نامه العربي سخنگوي حزب دموكرات عربي ناصري كه يكشنبه ها چاپ مي شود، با وجود انتشار گزارشي در صحفه نخست خود با عنوان " اتهام ميلياردر نزديك به جمال مبارك در معرض مصادره قرار نگرفت.

دادستان همچنين حكمي در ممنوعيت تحقيقات مربوط به درخواست مبادله مجرمان صادر كرده بود.

روزنامه الدستور نوشته بود مسئله تميم مانند بمبي جديد در صحنه سياسي و اقتصادي مصر منفجر شد به ويژه اينكه اين فرد با يك شخصيت تاثيرگذار مصري در جهان سياست و پول مرتبط است.

رواج شكنجه در زندانهاي مصر

به گزارش مهر، بزرگترين سازمان حقوق بشر مصر اعلام كرده است 14 نفر تا سر حد مرگ در سال گذشته شكنجه شدند در حالي كه در سال 2006 اين تعداد شش نفر بودند .

شكنجه در زندانها و بازداشتگاههاي پرجمعيت ترين كشور عربي رايج است.

رويترز در اين باره به نقل از سازمان مصري حقوق بشر در گزارشي درباره وضعيت حقوق بشر در مصر در سال 2007 اعلام كرد مصر به ناديده گرفتن حق ادامه مي دهد.

بر اساس اين گزارش، از سال 2000 تا كنون، اين سازمان 93 مورد مرگ در مصر بر اثر شكنجه ثبت كرده است.اين سازمان مي گويد گزارشهايش تمام حالتهاي نقض حقوق بشر در كشور را ثبت نكرده است.

در اين گزارش آمده است : محمد ممدوح عبدالرحمن 12 ساله از جمله كساني است كه در سال 2007 بر اثر شكنجه جان باخته اند؛ عبدالرحمن در بازداشتگاه پليس مركز شهر المنصوره در دلتاي نيل در آگوست آن سال به اتهام سرقت بسته هاي چاي از يك بقالي بازداشت شده بود.

اين گزارش مي افزايد عبدالرحمن شش روز در بخش پليس بود و آنگاه به سبب جراحتهايي در زير بغل و سوختگي هايي در بدن به بيمارستان منتقل شد.

وي افزود اين كودك در ترمينال اتوبوسها انداخته شد و خانواده اش وي را به خانه منتقل كردند، اما پس از چهار روز به علت شدت جراحتهاي وارده درگذشت.

اين گزارش همچنين به مرگ رضا شحاته 21 ساله اشاره مي كند كه در جريان تلاش براي جلوگيري از رفتن خودروي پليس كه همسر برادرش را در كوي المطريه قاهره بازداشت كرده بود اتفاق افتاد.

در گزارش آمده است : خودروي پليس شروع به حركت كرد، اما رضا به ابتداي خودرو چسبيد.

افسر به راننده دستور حركت داد و اين خودرو به شيوه زيگزاگ مسافت 100 متري را طي كرد و رضا زير چرخهاي خودرو جان باخت.

ديگر حالتهاي مرگ براي مردان بين 22 و 45 سال اتفاق افتاده است و بسياري از اين افراد تخلفات اندكي مرتكب شده اند كه در ميان آنها افرادي مانند نجار و كارگر قهوه خانه و شيرفروش به چشم مي خورد.

چند سال پيش، شوراي ملي حقوق بشر كه تحت حمايت مالي حكومت مبارك قرار دارد، به مرگ شهروندان در جريان بازداشت آنها در زندانها اعتراف كرد.

حافظ ابوسعده دبيركل سازمان حقوق بشر مصر در يك كنفرانس براي اعلام گزارش گفت وزارت كشور كه بر زندانها و بازداشتگاهها نظارت دارد، نسخه اي از گزارش را خواستار شده است، اما به دادن پاسخ به اين گزارش اعتنايي نمي كند.

وي افزود : وزارتخانه هاي ديگري غير از وزارت كشور براي پاسخ به شكايتهاي وارده در گزارشهاي سازمان فعاليت مي كنند كه مطرح ترين آنها وزارت نيروهاي كار و مهاجرت است .

در گزارش سازمان حقوق بشر مصر آمده است با وجود فراهم بودن تضمينهاي قانوني، همچنان حق زندگي به شدت نقض مي شود.

ابوسعده اظهار داشت : از جمله اين نقضها مي توان به مرگ در داخل زندانها بر اثر شكنه يا سهل انگاري يا كاربرد خشونت يا شرايط بازداشت كه تهديد كننده زندگي است، اشاره كرد.

همچنين مرگ در درون بخشهاي مختلف بر اثر شكنجه اي اتفاق مي افتد كه هدف از آن وادار كردن شهروندان به اعتراف به جرمي است كه مرتكب نشده اند.

سازمان مي گويد بيشترين حالتهاي مرگ ناشي از شكنجه، 22 مورد مربوط به سال 2004 بوده است.

حالتهاي مرگ بر اثر شكنجه در سال 2005، 15 مورد، در سال 2000 و 2001 هم هر كدام هفت مورد رسيده است.

سازمانهاي حقوق بشر محلي و بين المللي مي گويند شكنجه به عنوان يك شيوه مستمر در زندانهاي و بازداشتگاههاي مصر اعمال مي شود.

به گفته وي قربانيان در معرض ضرب و شتم و شوكهاي الكتريكي قرار داشتند.

دولت مصر ادعا مي كند مخالف شكنجه است و هر افسر پليسي را كه مرتكب شكنجه شود، به دادگاه تحويل مي دهد.

اما گزارش سازمان حقوق بشر مصر اعلام كرده است يكي از موارد نقض حقوق بشر در مصر، شكست حكومت در تحقيقات مربوط به حق زندگي و تحويل مسئولان به دستگاه عدالت است.

به گزارش مهر، ابوسعده دبيركل سازمان حقوق بشر مصر مي گويد : شكنجه در مصر به يك ابزار قانوني در بخشهاي پليس تبديل شده است و دولت بايد آن را متوقف كند.

در گزارش سازمان حقوق بشر آمده است كه 40 حالت شكنجه را در سال 2007 در برابر 30 مورد در سال 2006 ثبت كرده است.ميانگين ساليانه حالتهاي شكنجه در هشت سال گذشته 28 مورد بوده است.

به گفته ابوسعده،سازمان حالتهاي شكنجه را تنها در سايه وجود گزارشهاي رسمي ثبت مي كند و به ادعاهايي كه در گزارشهاي رسمي اثبات نشود، اعتنايي نمي كند.

سازمان حقوق بشر، بالاترين ميزان شكنجه را در سال 2004 ثبت كرده است كه به 42 مورد رسيده است.فعالان حقوق بشر مي گويند ثبت حالتهاي شكنجه شايد همانند قطره اي از دريا باشد.

به گفته آنها، شكنجه، شيوه اي رايج در گرفتن اعترافات و اطلاعات در بخشهاي مختلف پليس مصر است.

گزارش سازمان حقوق بشر، همچنين نقضهاي روزافزون ديگري در مسئله حقوق بشر در سال 2007 را ثبت كرده است كه از جمله مي توان به مجازات دسته جمعي، ناپديد كردن اجباري، نقض حق آزادي بيان و نقض حق محاكمه عادلانه و آزادي تردد اشاره كرد.

اين گزارش مي افزايد : سال 2007 سال بدي براي آزادي بيان بود، زيرا شاهد 22 مورد بر ضد روزنامه نگاراني بود كه در مسائل انتشاراتي متهم شده بودند.

سازمان حقوق بشر در ادامه گزارش خود از ثبت 70 مورد مفقود شدن اجباري از سال 1992 تا 2007 خبر داده است كه به گفته اين سازمان، همچنان 54 نفر مفقود هستند.

ادامه دارد ...
 يکشنبه 10 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن