واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: نظر پزشکان درباره حجامت
http://www.parsiteb.com/images/normall/hejamat.jpg
1- چرا با وجودي كه مي گوييد "حجامت" فايده هاي بسياري دارد، اما برخي از پزشكان مخالفند؟
به نظر ما مخالفان هم حق دارند، چون از علم خودشان دفاع مي كنند. هيچ پزشكي از ابتدا تا انتهاي دوران تحصيل در دانشگاه، چه در دوره ي عمومي و چه در دوره ي تخصصي، حتي يك ساعت از يك واحد درسي درباره حجامت را نگذرانده است. پس علت اساسي مخالفت ها عدم آگاهي به موضوع مي تواند باشد. همچنان كه بسياري از پزشكاني كه اكنون حجامت مي كنند، قبلاً از مخالفان اين کار بودند.
2- آيا پزشكان هم از "حجامت" استقبال كرده اند؟
هم اكنون 1600 پزشك عمومي و متخصص آموزش ديده با پروانه ي حجامت كه توسط وزارت بهداشت تأييد شده است، در سراسر كشور فعاليت مي كنند كه اگر هر كدام حداقل روزانه 10 نفر را حجامت كنند، در سال بيش از 4 ميليون نفر را حجامت مي كنند.
جالب اين كه بسياري از بيماران و مراجعه كنندگان قبل از حجامت، در بالاترين سطوح تخصصي ويزيت شده اند و سپس به حجامت روي آورده اند.
فقط تعداد پزشكاني كه حجامت شدند و در مؤسسه پرونده دارند 5 هزار نفر هستند. به علاوه پزشكان بسياري هم اهل حجامت شدن هستند كه تشكيل پرونده نداده اند.
3- تفاوت "حجامت" با "فصد" در چيست؟
حجامت يك تطهير كلان است كه كل تركيبات بيوشيمي بدن را تنظيم مي كند، ولي فصد (رگ زدن) بخشي از اندام را تحت درمان قرار مي دهد.
4- "حجامت" در ديگر كشورها چه جايگاهي دارد؟
پس از اين كه جرقه ي كارهاي علمي حجامت در ايران در سال 1364 زده شد، اولين كشوري كه به شكل علمي اين موضوع را دنبال كرد، كشور آمريكا بود و پزشكان زيادي در اين خصوص به فعاليت پرداختند كه ثمره ي آن تأليفات ارزشمندي درباره ي حجامت است.
دكتر" ايلكي چرالي" در آمريكا يك جلد و دكتر "يوهان آبله" در آلمان دو جلد (حجامت گرم و خشك و حجامت تر) كتاب وزين در اين باره نوشته اند. در سوريه كتابي با عنوان "دواءالعجيب" كشف قرن بيستم، با امضاي 33 متخصص طب كلاسيك به رشته ي تحرير در آمده و در كشورهاي ديگري نيز كتاب هاي خوب و مقالات پرمحتوايي نوشته شده كه برخي از آنها در مؤسسه ي تحقيقات حجامت ايران در حال ترجمه است.
در بسياري از كشورها شيوع حجامت شتاب گرفته است. در دانشگاه "الازهر" مصر كارهاي علمي خوبي انجام شده و در چين به شكل سيستماتيك اين روش درماني اجرا مي شود.
در بيمارستان هاي چين يك بخش درمان طب سوزني ، يك بخش درمان از طريق حجامت، يك بخش داروهاي گياهي و يك بخش طب كلاسيك است.
5- يعني معتقديد حجامت به عنوان يك سيستم در بخش هاي درمان كشور ما وارد شود؟
ما معتقديم كار علمي درباره حجامت و سيستمي شدن اين روش درماني، كار درمان را بسيار كوتاه تر و هزينه ها را هم کمتر مي کند. اگر يك صدم اعتبارات پژوهشي كشور در بخش درمان به تحقيقات حجامت و طب سنتي اختصاص يابد، معتقديم نرخ درمان به يك صدم نرخ جاري كاهش پيدا مي كند. اين در حالي است كه 20 درصد اعتبارات ملي به صورت مستقيم و غيرمستقيم صرف هزينه هاي درماني مي شود كه رقم فاحشي است
تفاوت خون حجامت با خون اهدا شده
پاسخگوي سئوالات زير آقاي حسين خيرانديش، رئيس انجمن تحقيقات حجامت ايران مي باشد.
- جناب آقاي خيرانديش، بفرماييد با وجود شتاب علم در دنياي امروزي، مي توانيم از "حجامت" به عنوان يك روش درماني استفاده كنيم؟
هر روش درماني كه سابقه ي بيشتري داشته باشد، از نظر علمي معتبرتر به حساب مي آيد، زيرا تجربيات درماني مثبت يا منفي به معناي حيات انسان ها يا اتلاف جان انسان هاست.
وقتي گفته مي شود يك روش درماني هزار ساله يا هفت هزار ساله، يعني ميلياردها انسان در طول سال هاي متمادي، اين روش درماني را تجربه كرده اند و از آن بهره گرفته اند، بنابراين ما حق نداريم تجربياتي را كه به قيمت جان انسان ها تمام شده است، به راحتي زير پا يا كنار بگذاريم.
اين كه برخي مي گويند روش درماني قديمي به جرم قديمي بودن منسوخ است، از نظر علمي استدلال غيرعقلايي و غيرعلمي است، زيرا اگر بخواهيم هر روشي را جايگزين كنيم، بايد دوباره جان انسان ها را ملاك تجربه قرار دهيم تا بعد از سال ها بفهميم اين روش درماني مفيد هست يا خير؟
2- در بين روش هاي طب سنتي، چه روشي مي تواند براي درمان همواره مورد استفاده قرار گيرد؟
در بين مجموعه ي روش هاي طبي كه شامل استفاده از گياهان دارويي، داروهاي معدني و حيواني و رفتارهاي درماني است، تنها رفتار استراتژيك، فراگير و عميق مورد استفاده در تمامي طول عمر از طفوليت تا كهنسالي، "حجامت" است كه به منظور درمان يا پيشگيري انجام مي شود.
انسان براي پيشگيري از ابتلا به بيماري ها مي تواند با سالي حداقل يك يا دو مرتبه حجامت کردن، بسيار كمتر در معرض بيماري قرار گيرد و براي درمان به تناسب نوع بيماري، مزاج و طبع خود مي تواند از يک نوع حجامت خاص به صورت حجامت گرم و خشك (بادكش) يا حجامت تر(خون گيري) استفاده کند.
در مؤسسه ي تحقيقات حجامت ايران بيش از40 طرح براي حجامت گرم و خشك و حدود 70 طرح براي حجامت تر طراحي شده و هم اكنون توسط پزشكان اجرا مي شود.
بنابراين اولاً همه ي حجامت ها خون گيري نيست. ثانياً ميزان دفع خون نقش اساسي در درمان ندارد، به طوري كه حتي با گرفتن تنها 3 سي سي خون مي توانيم به درمان برسيم و بالاترين حجم خون در حجامت 30 تا 50 سي سي است و جريان خون بعد از آن قطع مي شود.
پس نگراني در مورد كاهش حجم خون بي مورد است. ضمن اين كه درمان به وسيله ي حجامت براي بيماري هاي مختلف فرق دارد. مثلاً حجامت بيمار مبتلا به سردرد ميگرني با بيمار ديابتي يا بيمار داراي ديسكوپاتي (بيماري هاي مربوط به ديسک) با بيمار سياتالژي(مربوط به عصب سياتيک) متفاوت است.
خون اهدا شده هم مورد استفاده قرار مي گيرد، در حالي كه خون حجامت دور ريخته مي شود؟ آيا خون وريد(اهدا شده) با خون حجامت تفاوتي دارد؟
در طرحي پژوهشي كه در بيمارستان لقمان حكيم تهران انجام شد، فاكتورهاي بيوشيمي موجود در خون وريدي(خون اهدا شده) را با خون حجامت، هم زمان مقايسه کرديم كه تفاوت هاي فاحشي مشاهده گرديد. طوري كه فقط ميزان كلسترول خون حجامت، 5/2 برابر بيشتر از خون وريد بود، بنابراين براي كاهش ميزان كلسترول خون، انجام حجامت بسيار مفيد است.
هم زمان سم موجود در خون حجامت را با سم خون وريدي مقايسه كرديم كه دريافتيم سم موجود در خون حجامت 23 برابر سم خون وريدي بود كه با توجه به فراواني مسموميت هاي غذايي، شيميايي، آلرژيك و تنفسي كه بر اثر پراكندگي سرب و آلاينده هاي ديگر در محيط هاي صنعتي و عمومي و شهرهاي بزرگ وجود دارد، حجامت براي مقابله با اين تهديدات جاني كافي است.
جالب است بدانيد كه پيامبراكرم(ص)، حضرت علي(ع) و امام صادق(ع) اين موضوع را متذكر شده اند كه "سم از هر كجا وارد بدن شود، از محل حجامت خارج مي شود" يا "از موضع حجامت، چيزي جز سم دفع نمي شود".
ميزان كلسترول خون حجامت، 5/2 برابر بيشتر از خون وريدي است، بنابراين براي كاهش ميزان كلسترول خون، انجام حجامت بسيار مفيد است. همچنين سم موجود در خون حجامت 23 برابر سم خون وريدي است.
بر اساس طب سنتي انسان هاي داراي مزاج دموي، صفراوي و معتدل بيشتر به حجامت تر (خون گيري)، انسان هاي بلغمي به حجامت گرم و خشك (بادكش) و انسان هاي سوداوي مزاج با تمهيدات دارويي به حجامت تر نياز دارند.
نمونه هاي ديگري از بيماري ها وجود دارد که با حجامت درمان شده اند؛ مثلاً براي درمان يک كودك 2 ساله که داراي بيماري هيدروسفاليك (سر بچه بزرگ مي شود و در طب كلاسيك با گذاشتن "شنت" آب مغز را به طور مستمر دفع مي كنند) بود، سه مرحله حجامت در طول سه ماه، با حجم خون گيري 3 سي سي در هر مرحله انجام شد و كودك درمان گرديد.
در مورد ديگري حجامت باعث تقويت هورمون رشد براي افزايش قد در 50 نفر شد.
بسياري از پزشكان تعجب مي كنند و مي گويند: " مگر مي شود چنين بيماراني را درمان كرد؟" جواب اين است كه بله، اين کار شدني است.
بنابراين حجامت روشي به ظاهر ساده و در واقع فوق العاده پيچيده است كه مزاج فرد، موضع حجامت، تعداد خراش، ميزان خراش، ميزان بادكش، زمان حجامت و تمهيدات آن نقش مهمي در درمان و پيشگيري از بيماري دارند.
بر اساس طب سنتي انسان هاي داراي مزاج دموي، صفراوي و معتدل بيشتر به حجامت تر (خون گيري)، انسان هاي بلغمي به حجامت گرم و خشك (بادكش) و انسان هاي سوداوي مزاج با تمهيدات دارويي به حجامت تر نياز دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]