واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: نوع جديد آنفلوانزاي H1N1 در همه اپيدميهاي مربوط به كشورهاي مختلف، وضعيت تقريباً يكسان داشته و نشانههايي از تغيير (جهش) ويروس، افزايش شدت بيماري و درجه كشندگي آن در هيچيك از كشورهاي جهان ديده نشده است.
به گزارش روابط عمومي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي دكتر بيژن صدريزاده عضو كميته كشوري آنفلوانزا و كارشناس سازمان جهاني بهداشت با اعلام اين خبر افزود: همچنين تصوير باليني بيماري ناشي از ويروس جديد آنفلوانزاي H1N1 به عنوان ويروس پاندمي، در همه كشورها يكسان بوده به طوري كه اكثريت قاطع بيماران، به نوع خفيف اين بيماري مبتلا شدهاند.
دكتر صدريزاده افزود: هرچند ممكن است ويروس جديد، حتي در افراد جوان و سالم نيز بيماري شديد و كشنده ايجاد كند، ولي خوشبختانه تاكنون موارد شديد و كشنده بيماري ناچيز بوده است.
وي همچنين به مشاهده چند مورد مقاومت دارويي در برابر داروهاي ضد ويروس Osel tamivir در دنيا اشاره كرد و گفت: اين در حالي است كه تاكنون ميليونها دُز از اين دارو در جهان مورد استفاده قرار گرفته و مشكلي پيش نيامده است.
اين كارشناس سازمان جهاني بهداشت درخصوص تفاوت آنفلوانزاي جهانگير ناشي از ويروس جديد و اپيدميهاي آنفلوانزاي فصلي ناشي از ويروس قديم اظهار داشت: در آنفلوانزاي فصلي حدود 90 درصد از اشكال شديد و كشنده بيماري در افراد 65 ساله و بالاتر اتفاق ميافتد در حالي كه در پاندمي جديد، اغلب موارد مرگ در افراد زير 50 سال اتفاق افتاده است.
وي افزود: تفاوت ديگر در گزارش موارد شديد بيماري در جوانان و ساير افراد سالم بوده است و اين موضوعي است كه در آنفلوانزاي فصلي به ندرت اتفاق ميافتد.
دكتر صدريزاده همچنين به معرفي گروههاي آسيبپذير در برابر نوع جديد بيماري آنفلوانزا H1N1پرداخت و گفت: زنان باردار، مبتلايان به بيماريهاي تنفسي خصوصاً آسم، بيماريهاي قلبي – عروقي، ديابت و نقص ايمني جزو گروههاي آسيبپذير محسوب ميشوند.
وي در عين حال يادآور شد: در حال حاضر در دنيا 230 ميليون نفر دچار بيماري آسم هستند و 220 ميليون نفر نيز از بيماري ديابت رنج ميبرند.
دكتر صدريزاده در پايان به تشريح آخرين آمار مبتلايان به اين بيماري در جهان، منطقه مديترانه شرقي و كشورمان پرداخت و گفت: پاندمي مربوط به نوع جديد آنفلوانزاي H1N1 تاكنون در 180 كشور دنيا انتشار يافته و بيش از 210 هزار نفر به اين بيماري مبتلا شده و تعداد 2185 نفر نيز به علت اين بيماري جان باختهاند.
وي با اشاره به اين كه قسمت عمده موارد جديد ابتلاي به اين بيماري از حدود يكماه قبل به اينطرف توسط كشورهاي عضو به سازمان جهاني بهداشت گزارش نميشود، گفت: پيشبيني ميشود تعداد واقعي متبلايان به اين بيماري خيلي بيشتر از آمار اعلام شده باشد.
دكتر صدريزاده همچنين تعداد مبتلايان به آنفلوانزاي جديد در منطقه مديترانه شرقي را 3128 نفر اعلام كرد و گفت: اين بيماري در 20 كشور از 22 كشور منطقه انتشار يافته و جان 10 نفر را گرفته است.
وي همچنين آخرين آمار مربوط به مبتلايان به بيماري آنفلوانزاي H1N1)A) در كشورمان را 285 نفر اعلام كرد و گفت: طبق اطلاعات موجود تاكنون يك نفر در كشور بر اثر ابتلا به اين بيماري جان خود را از دست داده است.
دكتر صدريزاده در خاتمه در ارتباط با كنترل همهگيري آنفلوانزاي جديد در كشورمان به تداوم اقدامات اساسي در جهت جلوگيري از انتشار بيماري، درمان سريع و بموقع موارد شديد بيماري و كاهش هرچه بيشتر مرگ و مير اشاره كرد و خاطرنشان كرد: بايد ترتيبي اتخاذ شود كه گسترش بيماري، روند بيماري و شدت بيماري، تحت پايش و نظارت دقيق قرار گيرد و در صورت بروز هر نوع تغيير يا اتفاق غيرعادي برحسب مورد اقدام سريع به عمل آيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 267]