واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: معاون وزير بازرگاني خبردادپرداخت هزينه ايجاد دفاتر نمايندگي شركتها در خارج از كشور
سازمان توسعه تجارت هزينههاي ايجاد دفاتر نمايندگي شركتهاي توليدي ـصادراتي در خارج از كشور را به مدت حداكثر سه سال پرداخت ميكند و تشكلهاي صادراتي نيز ميتوانند از اين امتياز استفاده كنند.
مهدي غضنفري معاون وزير بازرگاني و رئيس سازمان توسعه تجارت در گفتوگو با ايسنا با اشاره به تدوين استراتژيها و برنامههاي توسعه تجارت با كشورها و مناطق مختلف عنوان كرد: اين استراتژي در دو بخش برنامههاي دو جانبه و برنامههاي منطقهاي تدوين شده كه در راستاي آن ارائه اطلاعات از سفارتخانهها درباره برنامههاي دو جانبه و منطقهاي كشورها، مشاركت در كليه كميسيونهاي مشترك، ايجاد كميتههاي بازرگاني، اعزام هيئتهاي تجاري و بازاريابي و پذيرش هيئتها، برپايي نمايشگاهها، انجام تحقيقات بازار، ارائه اطلاعات فرصتهاي بازار از سوي دفاتر خدمات بازاريابي و نيز كمك به ايجاد دفاتر نمايندگي شركتهاي توليديـ صادراتي در خارج از كشور در دستور كار قرار ميگيرد.
وي در ادامه با بيان اينكه وزارت بازرگاني در حال حاضر مسئوليت برگزاري كميسيونهاي مشترك با 14 كشور را برعهده دارد، افزود: اين كشورها در حوزه اروپا شامل، ازبكستان، بلاروس، صربستان، پرتغال و گرجستان در حوزه كشورهاي عربي و آفريقايي شامل تونس، نيجريه و مغرب و ساحل عاج؛ همچنين در حوزه كشورهاي آسيا و اقيانوسيه هم شامل بنگلادش، تايلند، فيليپين، ويتنام و سريلانكاست بنابراين با توجه به منظم نبودن برگزاري برخي كميسيونهاي مشترك در حال حاضر برپايي كميتههاي بازرگاني در سطح وزراي بازرگاني با كشورهاي مورد هدف سازمان توسعه تجارت در دست برنامهريزي و اولويتبندي برپايي اين كميتههاست.
رئيس سازمان توسعه تجارت همچنين از تاييد برنامه اعزام 83 هيئت تجاري و بازاريابي از سوي اتاقهاي بازرگاني، اتحاديهها و تشكلها در ستاد هماهنگي روابط اقتصادي خارجي خبر داد و افزود: با تاييد تعداد هيئتهاي اعزامي در سال جاري اولويت دادن به پشتيباني از هيئتهاي ملي براساس برنامههيئتها از برنامههاي اصلي سازمان است و علاوه بر آن با هدف معرفي توانمنديهاي كشور به تجار و وارد كنندگان ساير كشورها؛ پذيرش هيئتهاي تجاري و بازاريابي نيز انجام ميگيرد. وي درباره نحوه پذيرش هيئتهاي تجاري و تسهيلاتي كه براي آنان ايجاد خواهد شد، توضيح داد: پذيرش هيئتهاي تجاري با ايجاد تسهيلات براي بازديد هيئتهاي تجاري از ايران و نيز انجام مذاكرات تجاري و جذب هيئتها در كنار برپايي نمايشگاههاي معتبر بينالمللي در كشور انجام ميگيرد لذا انتظار ميرود سفارتخانهها و نمايندگيهاي خارج از كشور وارد كنندگان عمده و افراد ذينفوذ اقتصادي را به سازمان توسعه تجارت و تشكلهاي صادراتي براي پذيرش هيئتها معرفي كنند.
غضنفري در ادامه با بيان اينكه انجام تحقيقات بازار به عنوان اولين و اصوليترين فعاليت در فرآيند بازاريابي مورد توجه ويژه وزارت بازرگاني است؛ درباره پيشرفت كار تحقيقات بازار در سازمان توسعه تجارت گفت: در حال حاضر تهيه كتب راهنماي تجارت با كشورها در دستور كار قرار گرفته و به زودي 20 نسخه آن منتشر ميشود. وي خواستار همكاري سفارتخانهها و نمايندگيهاي كشورمان براي تكميل اطلاعات مذكور شد و اظهار كرد: در كنار تدوين راهنماي تجارت با كشورها اطلاعات فرصتهايي بازار نيز از سوي دفاتر خدمات بازاريابي كه با هدف مشاوره ـ آموزش و پژوهش در اتاقهاي بازرگاني استانها مستقر شدهاند در اختيار تجار و بازرگانان قرار ميگيرد.
معاون وزير بازرگاني در پاسخ به اين سوال كه ايجاد مراكز تجاري خارج از كشور در چه وضعيتي قرار داشته و ميزان تسهيلات اختصاص يافته چه ميزان است؟ گفت: در حال حاضر مركز تجاري امارات فعال شده و مراكز تجاري كشورمان در سودان، ارمنستان و تاجيكستان در حال راهاندازي است؛ همچنين در حوزه كشورهاي CIS ايجاد مركز تجاري در قزاقستان و بلاروس و در حوزه آسيا نيز هندوستان و مالزي، در آفريقا، كنيا، آفريقاي جنوبي، سنگان، الجزاير و تونس در اولويت كشورها براي ايجاد مراكز تجاري قرار دارند. وي ادامه داد: در حوزه كشورهاي همسايه نيز ايجاد مركز تجاري در شمال، جنوب و مركز عراق، افغانستان و بحرين در اولويت قرار گرفته و در حوزه آمريكاي لاتين نيز مراكز تجاري ايران در مكزيك و ونزوئلا ايجاد خواهد شد.
غضنفري همچنين از تصويب آييننامهاي خبر داد كه كه براساس آن سازمان توسعه تجارت بخش از هزينههاي استقرار دفتر نمايندگيهاي شركتهاي توليدي ـ صادراتي در خارج از كشور را به مدت حداكثر سه سال پرداخت خواهد كرد. وي افزود: براساس اين آيين نامهتشكلهاي صادراتي نيز ميتوانند از اين امتياز براي استقرار اعضاي تحت پوشش در قالب مراكز تجاري تخصصي به صورت جمعي استفاده كنند.
همچنين مهدي غضنفري در خصوص مشكلات پيش آمده بانكي براي تجار و بازرگانان گفت: تنوع سيستمهاي بانكي در دنيا با مالكان متفاوت خصوصي و دولتي آنقدر زياد است كه بخاطر تفاوت نگاهشان به بازار مشتري معتقدند كه در خيلي از مواقع نه تنها همكاري تجاريشان را كم نميكنند بلكه معتقدند كه شرايط پيش آمده فرصت مناسبي براي جذب مشتري است.
غضنفري گفت: برخي از كشورها از معاملات تهاتري استقبال ميكنند و مبادلات تجاري پاياپاي را بهترين گزينه شرايط تحريم ميدانند.
وي افزود: حالت ديگري كه وجود دارد استفاده از نظام اعتباري بين شركتهاست بطوريكه شركتهايي كه سالها با هم كار ميكنند براساس شناخت و اعتبار بوجود آمده مبادلات تجاري را انجام ميدهند. غضنفري گفت: يكي از روشهايي كه ما هنوز به سمت آن رفتهايم تجارت صرافي است كه شديدا مورد استقبال صرافان قرار ميگيرد.
وي با بيان اينكه تحريمكنندگان هيچگاه به اهداف خود نميرسند اظهار داشت: ما بايد شرايط تسهيل تجارت را بوجود بياوريم تا هزينههاي وارد شده بر اثر تحريم را به حداقل برسانيم.معاون وزير بازرگاني گفت: تحريم براي تحريم كنندگان هم هزينه دارد چرا كه بطور ناخواسته جابهجايي مشتري صورت ميگيرد.
غضنفري گفت: اينطور نيست كه كشورهاي اروپايي به شكل يك ملت واحد درآمده باشند بلكه اگر كشوري ما را رد كند بلافاصله كشور بعدي اشتياق برقراري ارتباط با ما را نشان ميدهد به همين دليل است كه كشورهاي اروپايي دوست ندارند با كشورهايي كه ساليان زيادي مبادلات تجاري انجام دادهاند روابط تجاري را قطع كنند. وي افزود: مقامات دولتي برخي كشورها به صراحت به ما اعلام ميكنند كه ما فرض ميكنيم تحريمي وجود ندارد پس بايد روابط تجاريمان را ادامه دهيم.
جمعه 8 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]