واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: جاسبي: مراكزپژوهشي دانشگاه آزادتاسال90دوبرابرميشود 54درصدبودجه پژوهش به آزمايشگاههاوكارگاههاتخصيص يافت جذب اساتيدبازنشسته براعتبارعلمي دانشگاه ميافزايد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: پژوهشي
رييس دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به برنامههاي دانشگاه در ارتقاي كيفي و توسعه پژوهش، استادان و دانشپژوهان را گنجينههاي عظيم كشور دانست و با تاكيد بر اين كه محدوديت سني در اين عرصه قابل قبول نبوده و بهرهگيري از تجارب اساتيد بازنشسته باعث افزايش اعتبار علمي دانشگاه ميشود، گفت: دانشگاه آزاد اسلامي با هدف استفاده از ظرفيت علمي استادان بازنشسته دانشگاههاي دولتي و ارج نهادن به صاحبان علم از تجربه آنها استفاده ميكند.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر عبدالله جاسبي كه روز پنجشنبه در همايش ساليانه معاونان پژوهشي واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي سراسر كشور در واحد علوم و تحقيقات سخن ميگفت، اظهار كرد: در دهه تاسيس دانشگاه آزاد اسلامي، وظيفه ما تثبيت دانشگاه و در دهه دوم توسعه كمي بود ولي دهه سوم را كه الان در آن هستيم، دهه كيفيت نامگذاري كرديم. در طول اين پنج سال گذشته دهه سوم، قدمهاي بلندي براي توسعه كيفي دانشگاه در حوزههاي مختلف برداشته شده است.
دكتر جاسبي، تعداد مراكز پژوهشي تاسيس شده دانشگاه آزاد اسلامي را 50 مركز اعلام و خاطرنشان كرد: تا سال 1390، اين تعداد بايد به 100 مركز برسد.
وي گفت: در سه، چهار سال اخير در حوزه مقالات علمي رشد جهشي و چشمگيري داشتهايم و اين روند همچنان بايد ادامه يابد تا در سال 1390 شاهد رقابت دانشگاه آزاد اسلامي با دانشگاههاي سراسري داخلي و خارجي هستيم.
دكتر جاسبي، مقايسه بين دانشگاهها را به صورت مقايسه بين واحدها دانست و اظهار كرد: نبايد كل دانشگاه را با دانشگاه ديگر مقايسه كرد، بلكه بايد واحدي مقايسه شوند، زيرا بخش اعظمي از دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي در بخش كارداني هستند.
وي بيان كرد: اگر قرار است شاخصهايي مانند مقالات ISI، مجلات معتبر، درصد تحصيلات تكميلي و غيره را كه امروز معيار ارزيابي دانشگاهها است را ملاك درجه بندي قرار دهيم، بايد روي تك تك آنها كار شود.
رييس دانشگاه آزاد اسلامي، ضمن اعلام اين كه در بحث تخصيص بودجه پژوهشي و تحقيقات در كل كشور صحبت از سه درصد ميشود، عنوان كرد: اين سه درصد رقم بالايي است زيرا تنها ادعاهايي مبني بر يك درصد و حتي 1/0 درصد رسيده است. اگر فرض كنيم تا پايان برنامه توسعه هم به سه درصد برسيم، رقم بسيار عظيمي كه شايد 10 برابر بودجه دانشگاه آزاد اسلامي است در كشور به امر پژوهش اختصاص مييابد و بايد دانشگاه سهم خود را از اين بودجه بگيرد.
وي افزود: به غير از كسب درآمد از طريق شهريه، شايد مناسبترين راه، كسب درآمد از طريق فعاليتهاي پژوهشي باشد و تاسيس مركز فنآوريهاي نو كه در دانشگاه آزاد اسلامي تاسيس شده با هدف تجاري سازي تحقيقات و تاسيس رشتههاي نو ميتواند كمك زيادي به اين روند باشد.
وي در ادامه توضيح داد: در حوزه پژوهشي، طرحهاي پژوهشي زيادي به تصويب ميرسد كه اين روند بايد سرعت بيشتري پيدا كند. كنترل و نظارت لازم است تا بتوانيم طرحها را جلو ببريم تا در نهايت به اختراع منجر شوند و به ثبت برسند.
رييس دانشگاه آزاد اسلامي در خصوص ثبت اختراعات، اذعان كرد: ثبت اختراعات نه تنها بايد در ايران صورت بگيرد، بلكه براي جلوگيري از كپي كردن آنها از سوي خارجيها، بايد در كشورهاي خارجي نيز به ثبت برسند.
وي در خصوص حضور دانشمندان ايران در كنفرانسهاي بينالمللي، خاطر نشان كرد: الان راه براي ورود و شركت دانشمندان، اساتيد و پژوهشگران براي ارائه مقاله در كنفرانسهاي بينالمللي باز است و هيچ گونه صرفهجويي در اين زمينه انجام نخواهد گرفت، ولي مقالات ارائه شده بايد معتبر و باعث افزايش اعتبار ما در دانشگاههاي ديگر باشد.
دكتر جاسبي در ادامه با اشاره به حضور 153 هزار دانشجوي كارشناسي ارشد و دكتري در دانشگاه آزاد اسلامي، اعلام كرد: 153 هزار دانشجوي كارشناسي ارشد و دكتري و 18 هزار دانشجوي تخصصي دو منبع بزرگ و گرانقدر دانشگاه آزاد اسلامي هستند كه با كمك آنان ميتوانيم نسبت و هرم هيات علمي را اصلاح كنيم.
وي اضافه كرد: تكميل هيات علمي توسط دانشجويان فارغ التحصيل مربوط به امر آموزش است، ولي در نهايت بهره آن را پژوهش ميبرد.
رييس دانشگاه آزاد اسلامي در ادامه بيان كرد: از طرف ديگر زماني كه تعداد اعضاي هيات علمي افزايش پيدا كند، طرحهاي پژوهشي، مقالات علمي و مراكز تحقيقاتي بيشتر و غني ميشوند.
وي با اعلام اين كه نسبت دانشجويان كارشناسي ارشد و دكتري دانشگاه آزاد اسلامي به كل دانشجويان از 5 درصد كنوني به 10 درصد در سال 1390 خواهد رسيد، تصريح كرد: اين نسبت تا سال 1404 بايد به 20 درصد برسد كه اين مساله مستلزم توسعه تحصيلات تكميلي است.
به گزارش ايسنا، دكتر جاسبي عنوان كرد: مساله ديگري كه به امر پژوهش مربوط ميشود، مساله مكانيزاسيون است. اگر واحدها را در اين امر كمك كنيم، سرعت آمار و دريافت اطلاعات به طور چشمگيري افزايش پيدا ميكند. مسافرتهاي بين شهري براي ثبتنام، گرفتن واحدهاي درسي، مطلع شدن از نمرات درسي از مشكلاتي است كه به دليل نبود امر مكانيزاسيون در حال افزايش است.
وي در مورد مدال آوران مسابقات روبوكاپ و ساير مسابقات، گفت: معاونت پژوهشي بايد حامي مدال آوران، مخترعان و مبتكران باشد تا آنها جذب ساير دانشگاهها نشوند، چه بسيار خساراتي كه در اين زمينه دانشگاه آزاد اسلامي متحمل شده است.
رييس دانشگاه آزاد اسلامي به معاونان پژوهشي تاكيد كرد: ما در امر پژوهشي صرفهجويي نميكنيم، ولي اين نكته نيز فراموش نشود، معاونان پژوهشي بايد در اموري اصرار ورزند كه امر پژوهش را باور كند.
جاسبي در زمينه فرصتهاي مطالعاتي گفت: ما با 25 هزار نفر اعضاي هيات علمي بايد فرصت مطالعاتي را از 18 به 500 ارتقاء دهيم كه يكي از دلايل كم بودن اين ميزان اين است كه بسياري از اعضاي هيات علمي از امكان فرصت مطالعاتي آگاه نيستند.
رييس دانشگاه آزاد اسلامي در ادامه اظهار كرد: در بودجه تحقيقاتي، 54 درصد را براي تاسيس آزمايشگاهها و كارگاههاي پيشرفته و ابزارهاي دقيق قرار داديم كه بايد ديد چقدر از واحدها توانستند از اين بودجه استفاده كنند. براي رونق بخشيدن به امر پژوهش بايد ابزار آن را هم در اختيار پژوهشگران قرار داد. بايد در واحدهاي كه تحصيلات تكميلي داريم آرام آرام ابزارها و آزمايشگاههاي مدرن راهاندازي شود، تمام مقالات پژوهشي نبايد در مسايل تئوريك و ذهني باقي بماند و بايد عملي شوند.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي ادامه داد: ارائه مقاله ISI از سوي اساتيد به جاي تدريس آنان مشكلي نخواهد داشت و امر پژوهش و نوآوري بيش از آنچه كه نياز به بودجه، مدرك، زمان و غيره داشته باشد نياز به انگيزه دارد.
وي تصريح كرد: ما ديگر به دنبال توسعه كمي دانشگاه نيستيم و اگر در اين بخش اقدامي صورت ميگيرد، تحميلي است.
انتهاي پيام
جمعه 8 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]